Büyük oyun, pis oyun

  • 12.12.2016 00:00

 “Kör terör” diye bir şey yok. Amaçları belli, planlı, örgütlü bir savaş var. Bu sarmalda tek “düşman” yok, ama büyük ölçüde amaç birliği var.

İster radikal İslamcı IŞİD yapmış olsun, ister milliyetçi PKK ortak amaç Türkiye’nin savaş koşulları içinde yaşayan, bataklıkta debelenen, güçsüz ve etkisiz hale getirilmesidir.

Türkiye, medeni ülkeler arasında yerini sağlamlaştırma hamleleri yaparken, ayağındaki en önemli prangadan kurtulmaya çalışırken hızla geri çevrildi.

İçerdeki savaşı bitirmek için uğraşırken hem içerde hem dışarıda savaşan bir ülke konumuna gerilemeye mecbur edildik.

Medeni bir hayat umudumuzu, Ortadoğu bataklıklarında kaybetme aşamasına nasıl geldiğimizi düşündüğümüz zaman çıkış yollarını da bulma ihtimaline dönebiliriz.

Türkiye üzerinde büyük oyun 2012’de barış sürecinin tasfiyesi operasyonuyla başladı. Barışa çok yaklaştık derken hızla iç savaşa doğru sürüklendik.

Bu sürüklenmeye karşı siyasi tedbirler alamayınca da, oldukça kolay bir şekilde Ortadoğu bataklığına çekildik.

Rus uçağı komplosunu da bertaraf edemediğimiz için bundan da ağır hasarla çıktık. Bu hasarı gidermek için hala uğraşıyoruz.

İstanbul’da 38 canımızı daha alanların istediği gibi, acılarımız ve öfkelerimizin büyüklüğü soğukkanlılığımızı kaybetmemize de yol açıyor. Hedefler karışınca da bulanık su sevenlere elverişli ortamlar rahatça ortaya çıkıyor.

İstanbul katliamını IŞİD veya PKK veya TAK gibi şüpheli bin örgütün yapmış olmasının bir önemi yoktur. Bu örgütlerin arkasındaki büyük güçlerin hangileri olduğunu önemi hem vardır hem yoktur.

Önemli olan, bu operasyonların bertaraf edilmesini sağlayacak siyasi hatların kurulmasıdır. Bütün dünyayla itişerek kurulabilecek politik hat ise sadece kendi içine kapanmaktır.

Türkiye içine kapanarak bu sarmaldan kurtulamaz. Büyük oyunun hedefi Türkiye’yi içine kapanmış bir az gelişmiş ülke haline getirmekse, bu sarmaldan çıkış yolları da kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums