Burası neresi?

  • 26.08.2016 00:00

 Üst akıl veya orta akıl, göz göre göre ülkeyi en kötü dönemine sokmayı başardılar.

Ülkenin cumhurbaşkanı öldürülmek istendi, ikinci partinin genel başkanına roketli saldırı yapıldı.

Bu gidişi çevirecek bir noktaya, bir dayanağa ulaşamadan bütün ülkenin moraline büyük bir darbe daha vuruluyor.

Beş yıl önce barışı konuşan, demokrasiyi, muasır medeniyeti konuşan ülke iç savaşın eşiğinde dolaştırılıyor.

Bir veya birkaç yıkım senaryosu çeşitli oyuncularla sürekli olarak sahneye konuluyor.

Bunların maddi ilişkileri olması gerekmez, birinin hamlesi diğerinin hamlesine alan açıyor.

Bunların siyasi olarak, ideolojik ve inanç olarak çok farklı noktalarda durması da gerekmiyor. Hepsi kendi yıkım senaryosunu uygulayarak aynı hatta duruyor.

PKK milliyetçi bir örgüttür, yüz yıllık yanlışların üzerinde kendisine kuvvetli dayanaklar oluşturmuş ve en tepe noktada savaşmaktadır.

Barış sürecini sabote ederek tekrar kanlı bir dönemin açılmasına en büyük katkıyı yapanlar “ılımlı İslam” hattında konumlanmış bir dini cemaattir.

Ergenekon benzeri yapılanmaların hedefinin başında barış olmuştur. Bunların inanç hattı Kemalizmdir. Ama 15 Temmuz’da olduğu gibi dini bir cemaatle yakın işbirliğine açıktırlar.

Ve IŞİD, radikal  Ortadoğu’daki en kıyıcı örgütü Türkiye’yi, Türkleri ve Kürtleri hedef almış sürekli kan dökmektedir.

Silahlı kuvvetler, ilk sınır dışı kara harekatını yapmak zorunda kalmıştır. Bu da dış siyasi sorunları azaltacak bir durum değildir.

Bu sarmaldan, ülkeyi iç savaş eşiğinde yaşatan tezgahlardan çıkmak ve barış ve demokrasi hattına dönebilmek şu anda uzak bir rüya gibi görünüyor.

Beş yıl önce, bugün yaşadığımız her şey çok uzakta kalmış bir kabus gibi görünüyordu. Şimdi ise “burası neresi” diye soruyoruz.

Burası, Ortadoğu’nun çok sorunlu, sorunlarını çözemeyen, iç savaş eşiğinde yaşayan bir ülke olarak görüldükçe, yansımaları da sürekli olumsuz olacaktır.

Saldıran kuvvetlerin hepsinin birinci hedefi ülkenin yönetilemez hale geldiğini kanıtlamak olduğuna göre, önce bunun kırılması gerekiyor. Bunu kırmak için de tek araç sopa değildir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums