Büyük operasyon başlıyor

  • 23.06.2016 00:00

 HDP’li milletvekillerinin toparlanıp içeri atılmaları için son düğmeye basıldı, bundan sonra “bağımsız” yargı çalışacak.

Yargının nasıl çalışacağına dair bir tereddüte gerek yok. Özgür Gündem gazetesine nöbetçi yayın yönetmenliği yapanların tutuklanması nasıl çalışacağını gösteriyor.

Önce HDP’liler savcılıklar tarafından iadeye çağırılacak. Eğer gelen olursa savcı tarafından tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edilecek ve tutuklanacak.

Selahattin Demirtaş’ın söylediği gibi vekiller ifadeye gitmezlerse, haklarında “ihzar”, yakalanarak getirilmesi kararı çıkartılacak.

Sonra da devlet-hükümetin büyük av partisi başlayacak. Evler basılacak, yakalananlar gözaltına alınacak, diğerleri için de yine baskınlar yapılacak.

Gözaltına alınanlar adliyeye götürülürken tepki gösterenler olacak. Bunlar kalabalıksa biber gazı ile dağıtılacak, tepki gösterenlerden de gözaltılar ve tutuklamalar olacak

Bunun bir “demokrasi görüntüsü” olduğunu, meselenin sadece “terörle mücadele” olduğunu, ülkenin barışa böyle ulaşacağını anlatmaya çalışanlar olacak.

Demokrat dünyadan tepki gösterenlere de “sana ne biz terörle mücadele ediyoruz” denilecek, ama sonuç sıfır inandırıcılık olacak.

Bu görüntü demokrasiden uzaklaşma, barıştan, normalleşmeden uzaklaşma görüntüsünden başka bir şey değildir.

Seçilmiş milletvekillerinin hapse atılması, belediye başkanlarının görevden alınması operasyonu 90’lara dönüş değildir, 90’lardan çok daha geriye dönüştür.

Bu, ülkenin dörtte birini tümüyle dışlama operasyonudur, onların bir kısmına “tek seçeneğiniz savaştır” deme operasyonudur.

Barış süreci ilerlerken, MİT başkanının tutuklanması girişimiyle başlayan operasyon da böylece tam başarıya ulaşmış olmaktadır.

Önce MİT başkanını tutuklayarak, ardından başbakan Erdoğan hakkında fezleke çıkartarak süreci durdurmayı planlayanlar bütün istediklerine ulaşmış olmaktadırlar.

Bunun altında Gülen cemaati varsa, kazanmış olan odur, onun tepesinde başka akıllar varsa yine kazanmış olanlar onlardır. Türkiye’yi iyice geriye götürme operasyonu milletvekillerinin tutuklanmalarıyla tamamlanmış olacaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums