Revizyon zorunlu hale geldi

  • 31.05.2016 00:00

Amerika ile son kavgamız, Amerikalı askerlerin YPG üniforması giymeleri üzerine koptu. Amerikalılar birkaç farklı açıklama yaptılar, sonra kendi bildiklerini okudular.
 
Suriye ve çevresindeki bütün tartışmalarda ABD, Ankara’nın talep ve önerilerinin hemen hiçbirini yerine getirmedi. Şu anda bütün gelişmeler ABD ile Rusya’nın işbirliği üzerinden sağlanıyor.
 
ABD ile Rusya bölgede bazı kararlara vardılar ve bunlara Ankara’dan gelen itirazları kabul etmiyorlar. Bunların arasında Ankara için en önemlisi de PYD-YPG’nin Ankara’nın istediğinin tersine IŞİD’e karşı müttefik olarak kabul edilmesi ve her türlü desteğin verilmesidir.
 
Bu arada IŞİD’in Türk toprağında bazı imkanlar kullanabildiğine ilişkin Amerikan ve Rus iddiaları da devam etmektedir.
 
Ankara’nın Suriye politikasının hedefinde, Esad yönetiminin gitmesi ve bir tür Suriye baharıyla daha demokratik bir ortama geçilmesi vardı.
 
Bu hedefin gerçekleşmemiş olmasından Ankara’nın Suriye politikasının başarısızlığı sonucunu çıkarmanın ötesinde asıl soru bundan sonra ne yapılacağı üzerine olmak durumunda.
 
Suriye meselesi çerçevesinde Ankara ile Moskova arasındaki ilişkilerin de, cumhuriyet tarihinde görülmemiş ölçüde bozulması da tartışılmaz bir gerçektir. Bunun Türkiye’ye maddi maliyetinin oldukça yüksek olduğu da ortadadır.
 
Bugün itibariyle baktığımız zaman Suriye dolayısıyla yaşadığımız sorunlarda “şunu başardık bunu sağladık” diyebileceğimiz bir nokta bulunmamaktadır.
 
Amerika, Rusya ve de Avrupa’nın politikaları çok nettir ve üçü de Ankara’nın politikalarına ve taleplerine karşı mesafeli durmaktadır.
 
Üç büyük gücün üçüyle birden ilişkilerin sorunlu olmasının, yaşanan süreçlerle ilgili açıklamaları elbette vardır. Ama aynı noktada durmanın herhangi bir faydasını açıklamak da mümkün değildir.
 
Ankara’nın politik hatlarında ciddi revizyon ihtiyacı zorunlu hale gelmiştir. Hatta bazı konularda revizyondan öte “keskin viraj” ihtiyacı da hissedilmektedir.
 
Politika, herkesin ilk konulduğu yerde durduğu bir oyun değildir. Politikada marifet değişen koşullara göre hızlı pozisyon değiştirebilmektir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums