Merkel de sıkıldı

  • 27.05.2016 00:00

Almanya için “Türk sorunu” da “Kürt sorunu” da önemli ölçüde iç sorunlardır. Tabii ki orada yaşayan Türkler ve Türk vatandaşı Kürtler dolayısıyla.
 
Bu yüzden Alman siyasetçiler genellikle Türkiye ile ilgili sorunlara daha “mutedil” yaklaşır, kendi içindeki Türkleri ve Kürtleri rahatsız etmemeye özen gösterir.
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir süredir Suriyeli mülteciler konusunda, Avrupa adına direksiyonu ele aldı.
 
Görüşmelerde, Türkiye’nin Avrupa’ya yaklaşması açısından önemli sayılan vize muafiyeti de mülteciler meselesinin yanına eklendi.
 
Son nokta şu: Ankara, Avrupa Birliği’nin vize muafiyetini uygulamaya geçirmek için istediği “demokrasi” şartlarından birini yerine getirmeyi reddediyor. Bu terörle mücadele kanunda aslında daha önce yapılmış sonra vazgeçilmiş bir değişikliktir.
 
Ankara o talebi yerine getirmeyeceğini net olarak söylüyor, defalarca tekrar ediyor, ama Avrupa ve Merkel her şey bitmemiş, bir çıkış bulunabilirmiş gibi “rölantide” davranıyor.
 
Ankara’nın son pozisyonuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili sert ifadelerine bakıldığında Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz girme imkanının kalmadığını söyleyebiliriz.
 
Suriyeli ilticacılarla ilgili olarak Avrupa Birliği Ankara’nın bir “geri kabul” kanunu çerçevesinde mültecileri Batı’ya göndermemesini istiyor.
 
Ankara bu konuda da hem Avrupa Birliği’nin önerdiği parayı hem de diğer destekleri yetersiz bulmaktadır.
 
Bazen imalarla bazen açık olarak Avrupa’ya söylenen “Mültecileri salarız, Batıya gitmelerini teşvik ederiz, o zaman görürsünüz” restidir.
 
Siyasette restleşmek doğaldır, ama çok sık restleşmek her zaman bazı riskler, bazen hiç umulmadık riskler getirebilir.
 
Merkel de görüşmelerin bu şekilde tıkanmasından sıkılmış olmalı ki “masayı devirmek”ten söz etti. Bu devrilecek masada Türklerin Avrupa Birliği ülkelerine vizeden kurtulması ve Türkiye’deki mültecilerin durumunun bir düzene bağlanması var.
 
Eğer Merkel masayı devirirse ne olacağı da belli. Türkiye 2.5 milyon mülteciyle baş başa kalacak, Ege denizinde her gün onlarca, yüzlerce ceset toplanacak. Belki masa tekrar kurulacak ama, bu arada karşılıklı suçlamaların ağırlığı da Avrupa ile Türkiye arasındaki mesafeyi de açacak.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums