Gülen bir başbakan

  • 20.05.2016 00:00

 Gülen, gülebilen siyasiler de olduğunu unutmuşuz. Karşıdaki kalabalığa mecburen gülümsemek değil gülmekten kastımız.

Yeni Başbakan Binali Yıldırım görevine ilk adımı gülerek ve güldürerek attı. Lafa bir Temel fıkrasıyla başladı, kendi de güldü, salondaki Ak Partililer de güldü, herhalde ekranda izleyenler de gülmüştür.

Siyasilerin hepsinin sürekli parmak sallayarak, gözlerinde şimşekler çakarak konuşmalarından sıkıldığımızı bu vesileyle itiraf edebiliriz.

Binali Yıldırım açıklamadan sonra hiç vakit kaybetmeden Diyarbakır’a gitti. Önceliğin terör meselesinde olduğunu söyleme şekli de farklı ve insani olarak görülebilir.

Yeni başbakanın görev süresi, genel seçime kadar üç yıl altı ay olacak. Ve bu üç buçuk yıl boyunca her gün Cumhurbaşkanı ile “uyum”u izlenecek.

“Uyum” sorunları çıkma ihtimalinin en az olacağı tahmin edilen siyasetçilerden biri hep Binalı Yıldırım oldu.

Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım’ın yolları, Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde kesişti, 22 yıldır da birlikte çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başbakanı Yıldırım arasında bir uyum sorunu çıkacağına Ak Parti çevrelerinden de dışarıdan da ihtimal verilmiyor.

Ak Parti 2019 Ağustosu’nda cumhurbaşkanı seçimine Binali Yıldırım’ın başbakanlığında gidecektir, Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar aday olacaktır. Herhangi bir uyumsuzluğun onarımı için bile çok az zaman vardır.

Hiç unutulmasın, cumhurbaşkanı seçiminden üç ay sonra da genel seçimlere gidilecektir. Hükümetin, devletin tepesinde bir değişiklik ancak bu seçimden sonra gündeme gelebilir.

Binali Yıldırım ile birlikte, artık çok uzamış olan gerginliklerde bir nebze olsun gerileme sağlanır, ortam biraz daha normalleşir mi? Bunun cevabı olarak hemen evet demek kolay değil. Ama Yıldırım’ın siyasi geçmişine ve siyaset üslubuna bakıldığı zaman bu yönde bir katkısının olabileceği de söylenebilir.

Binali beyin gülmeye ve güldürmeye devam etmesi bile önemlidir. Eğer onun da suratı asılır, gözlerinde öfke, parmak sallamaya başlarsa, yine çıkamadık bu cendereden diye hayıflanırız.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums