Dibe vurmamak için

  • 21.03.2016 00:00

 Son iki gündür ülkemizin manzarası “dibe vurma”nın eşiğidir. İnsanlar sokağa çıkmıyor, her taraf canlı bomba ihbarlarıyla dolu, maç seyircisiz bile oynanmıyor.

 Doğrusunu söyleyelim. Üç koldan yürüyen terörün ülkemizin moralini teslim almasının görüntüsüdür.

 PKK bunun için uğraşıyor, IŞİD bunun için canlı bombaları salıyor ve de büyük ihtimalle Suriye en azından teşvik ediyor.

 Türk halkının moralinin dibe vurmaması için tabii ki her vatandaşın yapacağı bir şeyler vardır. Sosyal medya denilen imkanla sürekli bir panik havası pompalanması durmalıdır.

 Böyle bir durumda ülkeyi yönetenler için aşırı zorluklar olduğu ortadadır. Zaten terör, ülkenin yönetilemediği kanaatini yayarak kazanmak peşindedir. Her olayın faturasını doğrudan yönetime çıkarmak da en kolay yoldur.

 Bugünkü gidişat ve moral çöküntüsüne karşı tabii gözüne bakılacak olan da siyasi iktidardır.

 Bu gidişatın tersine çevrilmesi tabii ki siyasi iktidardan istenecektir. Ülkenin tümü savaş alanına çevrildiyse bunu değiştirme gücü de sadece siyasi iktidarda vardır.

 Üç ayaklı terörün en fazla memnun olacağı durumların,  olağanüstü hal ve sıkıyönetim olacağına da kuşku yoktur.

 Olağanüstü hal ve sıkıyönetim gibi uygulamalar, ülkenin savaş alanı olmasının resmen tescilidir ve siyasi karar sistemlerinin değişmesidir.

 Çözümü bu yollarda görmek, “belanın savuşturulması”na kadar demokratik sisteme ara verme ihtimalinin de kabulü anlamına gelir.

 Soru bellidir: Ülkenin dibe vurmaması için savaş yöntemleri mi denenecektir yoksa barış ihtimalleri için bütün yollar mı zorlanacaktır?

 Eğer dibe vurursak, dipten çıkmanın ne kadar zor olduğunu da en azından 1980 öncesi ve sonrası tecrübelerimizle biliyoruz, Yani bilmemiz gerekiyor.

 Spor, sanat ve kültür etkinliklerini durdurarak halkın moralini düzeltmek de mümkün değildir. Her faaliyetin durdurulması yeni bir tedirginlik alanı açılmasıdır.

 Terörün bizi zorladığı alanda sıkışmamak için önce normal hayatımızı yaşayacağız. Teröre karşı önce hayatı savunacağız.

 İnsanlar sokağa çıkmaktan korktukça, normal hayatlarını yaşamadıkça terör kazanır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums