Lanet bataklık

  • 19.02.2016 00:00

O lanet bataklığa adımımızı attığımızdan itibaren sayısız acı yaşadık. Her acının arkasından ağlıyoruz, lanetliyoruz, ama acıları yaşamaya devam ediyoruz.

 Ankara’daki ikinci katliamın arkasından yine “Kim yaptı amacı ne?” sorularını da sormak zorundayız.

 Ankara’daki ilk katliamı IŞİD’e yüklemiş, soruları bitirmiştik. Şimdi ise kestirme bir cevap çıkmıyor.

 Bombalı araçta, göç dalgası sırasında Türkiye’ye geldiği sanılan bir Suriye vatandaşının izi çıktı.

Bu kişinin YPG’li olduğu söylendi, YPG ise bu kişiyi tanımadıklarını açıkladı.

 Katliamı gerçekleştiren Suriyelinin PKK bağlantılı olduğu da ima ediliyor. Geriye bir de IŞİD kalıyor.

 Üçü de olabilir, hatta arkada Suriye istihbaratı da olabilir. Bunun doğrusunu belki öğreniriz belki de daha önceki katliamlarda olduğu gibi benzer tahminlerde tıkanır kalırız.

 Ama gerçek şu ki bileğimiz bataklığın içindedir. Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul ve tekrar Ankara. Kaybettiğimiz canları saymak istemeyiz.

 Bir zamanlar Ortadoğu’da savaşan tarafların birbirlerine karşı yaptıkları toplu kıyımlar bizim için uzakta kalan haberlerden ibaretti. Artık değil.

 Ortadoğu’dan “bataklık” diye söz edildiği zaman buna karşı çıkan ve başka bir Ortadoğu hayal edenler çoktu.

 Şimdi ise geldiğimiz noktada, bataklığın içine biraz daha çekilme tehlikesi ile karşı karşıyayız.

 “Milli politika” ve benzeri kavramlarla Ortadoğu’daki karmaşanın içinde yer alma gerekçeleri yaratmaya çalışanlar da herhalde son katliamın üzerine biraz daha düşünürler.

 Başkentimizin ortasında 28 canımız gitti. Onların üzüntüsü içindeyken 8 şehit haberi geldi.

 Lanet bataklık içimizde de yayılmaya uygun bir ortam bulduysa ve iki bataklık hızla birbirine yaklaşıyorsa, bataklığı yaymak ve bizi de içine iyice çekmek isteyenlerin oyunlarına gelmemek birinci görevimizdir.

 “Milli politika” budur. Göz göre göre bataklığın içine sürüklenmek asla “milli” değil, en “gayrı milli” durumdur, çok büyük tehlikelere yol açmaktan başka bir şey de değildir.

 Lanet bataklıktan kendimizi hemen kurtaralım. Bütün şehitlerimiz için, gelecek kuşaklar için bunu yapalım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums