Muhatap Öcalan

  • 21.01.2016 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, bundan sonraki süreçte Kandil ve HDP’nin “muhatap” olmayacağını söyledi.

 Bu ifade, öncelikle yeni bir süreç için fikri hazırlık gösteriyor, sonra da dolaylı olarak bir ek noktaya işaret ediyor.

 Bülent Arınç da “Muhatap Öcalan olacaktır, olmalıdır” diye net bir ifade kullanarak hazırlığı teyit etmiş oldu.

 Ak Parti içinde, “biz gerekli demokratik adımları atarız, bunun için bir muhataba da ihtiyaç yok” görüşünü savunanlar olduğu biliniyor.

 Bunun en azından Kemalist-devletçi bir tavır olduğunu bilen ve gören Ak Partililer de var.

 Savaşı yapanlar, savaş sonrasının hazırlığını da yapmakla yükümlüdür. Ve savaşın bitmesi için de, savaş ertesinin hazırlanması için de Kürtler adına konuşacak birileri olacaktır.

 HDP kongresinde yeni bir yönetimle yeni bir barış stratejisinin ortaya çıkmasına ilişkin beklentiler de yükselmiştir.

 Şu anda eş genel başkanların değişmesi ve yeni yönetimin Hatip Dicle ile birlikte siyasi deneyimi yüksek bir kadro tarafından oluşturulması da beklentilerin başındadır.

 Hatip Dicle’nin genel başkanlığıyla, Abdullah Öcalan’ın daha etkili bir şekilde devreye girmesi için önemli bir yol açılmış olacaktır.

 Erdoğan, HDP’nin muhatap olmayacağını söylemiştir, ama Hatip Dicle yönetimindeki HDP ile Öcalan’ın kuvvetli bir barış politikasıyla tekrar muhatap olması da uzak bir olasılık değildir.

 İlk adım olarak HDP ve Öcalan’ın “Bu kadar kan yeter hendek savaşını durdurun” demesinin etkili olup olmayacağı ile ilgili kuşkular, soru işaretleri de vardır.

 Ama Öcalan ve Dicle’nin bu adım atması için bütün koşullar vardır, bunun bütün Kürt vatandaşlardan destek alacağı da bellidir.

 Leyla Zana’nın epey önce söylediği “Türkiye’de barış olacaksa bunu ancak Erdoğan ve Öcalan getirebilir” sözü boşuna edilmemiştir. Bu söz “Erdoğan sevgisi”nin ifadesi değildir, gerçekçi bir siyasi tespittir.

Öcalan’ın “muhatap” olmasına sadece MHP ve bir kısım CHP’liden başka tepki de gelmez. Türk toplumu, birçok meselenin tek anahtarının barış olduğunu, savaş dolayısıyla çok net gördüğü için bu yolda atılacak her adımı desteklemeye hazır olduğunu ifade etmeye devam etmektedir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums