AK Parti İl Yönetimi Nasıl Okunmalı (1)

  • 4.06.2012 00:00

 Metin Kaşıkoğlu yönetimindeki AK Parti il yönetimi mazbatasını alarak göreve başladı. Düzcemiz için hayırlı olsun.

AK Parti İl Başkanlığına atama ile gelen eski Düzce milletvekili Metin Kaşıkoğlu ile ilgili birkaç cılız ses hariç, Düzce genelinde olumsuz hiç bir şeyler konuşulmadı.

AK Parti genel merkezinin, Başbakanın gücünü arkasına alarak kolları sıvayan Metin bey, listesini oluştururken hangi ölçülere göre hareket etti bunu bilmiyoruz.

 Hangi dengeleri gözetti?

Partinin yetkili organlarında Düzce milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ile AK Parti ideallerini kurulduğu günden beri bir bayrak gibi dipdiri tutmaya çalışan; deyim yerindeyse, partinin “ ameleleri “ ile kamuoyuna açıkladığı listesi üzerine müzakere etti mi,onların gönüllerini aldı mı  bilmiyoruz.

Bildiğimiz, Düzce kamuoyunun Metin Kaşıkoğlu’nun kurduğu yeni yönetimi merakla bekliyor olmasıydı…

 Sonunda beklenen 40 kişilik il yönetimi açıklandı.

Şöyle bir havayı koklarsanız il yönetimi için söylenen ilk sözler şöyle:

Ehhhhhhhh, çok iyi diyen de var,

Zenginler kulübü diyen de…

İl başkanlığı yarışında Başbakanın ( söylentiye göre) talimatına rağmen Hikmet Keskin dâhil eski yönetimi devre dışı bırakmasının şaşkınlığını yaşayanlar da var

Kızgınlık duyanlar da…

Ben ise şöyle düşünüyorum:

Metin beyin listesi, Düzce’deki parti içi dengeler başta olmak üzere sosyal dengeler çok fazla gözetilmemiş…

Öyle ki,

40 kişilik il yönetimi listesinde otuza yakın işadamı, sanayici doldurulmuş.

Metin beyin İl yönetim kurulu üyelerinin kaçtanesi bugüne kadar AK Parti idealinin peşinde koşan ve partiye emek vermiş kişilerden oluşmuş bilmiyoruz…

Metin bey kusura bakmasın; ama, bizim gördüğümüz bu listede yer alan kendi alanlarında çok başarılı birçok işadamı İl yönetim kurulu toplantılarına katılacak zamanı bile zor bulabilecekler…

 Buna karşın:

 

 Sigortalı-sigortasız onbinlerce işçiyi, çiftçiyi, memuru temsilen il yönetiminde hiç kimsenin olmaması kantarın topuzunun zenginden yana çok fazla kaçmış olmasının işareti değil mi?

Düzce’de yaşayan onbinlerce insanımız toprağa-tarıma bağlı yaşarken listede bir tane bile esas işi ziraat olan,çiftçinin sorunlarını kendine dert edinebilecek birinin  olmamasını önemli bir eksiklik olarak not edelim.

Bu tablo, iktidar partisini Düzce’de yönetenler tarafından bir kez daha gözden geçirilmelidir.

 AK Parti’yi üç seçimdir iktidara taşıyan vatandaştan uzaklaşıp, mevcut statükoya sarılıp, ona, biraz daha fazla yaklaşmak sadece ve sadece seçkinlerden kurulu bir il yönetimi oluşturmak AK Parti’ye ne fayda getirir?

Bunu su gibi akan hayatın doğal ritmi içinde yaşayarak hep birlikte göreceğiz.

  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums