SİZİN BU SAVAŞ ARI İLE BİR ZORUNUZ MU VAR?

  • 25.01.2011 00:00

Haber Müdürümüz Savaş ARI son bir ay içinde, iki çirkin olayla karşı karşıya kaldı. Önce, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın fiili şiddetine maruz kaldı. O vukuatı unutalım, işimize bakalım derken bu kez de, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü “ münasebetiyle Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın,  Coşkun Yemek Sitesi’nde, Düzce’de çalışan gazetecilere verdiği yemek ve plaket töreninde, bizzat toplantıyı düzenleyen Osman Kılıç tarafından,  gazeteci meslektaşlarının önünde yok hükmünde sayılarak onuru çiğnendi.

 Yemekli Toplantıya, Beyköy Belediye Başkan’ı Osman Kılıç’ın sekreteri Esra Hanımın,  telefon daveti üzerine katılan haber müdürümüz Savaş Arı, sayın başkanın bütün çalışan gazetecilere plaket verip, Savaş Arı’ya ayrımcılık yapması üzerine de toplantıyı terk etti. Mesleğine saygılı her insanın yapması gereken en onurlu davranışı gösterdi. Hem de onlarca meslektaşının önünde, hem de gazetecilik mesleğinin onurunu gözetmek için orada bulunan, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’ın gözleri önünde…  

 SİYAM İKİZLERİ

 Erol Tayhan Düzce Gazeteciler Cemiyeti’nin değişmez kadrolu başkanı, Tuncay Türkgülü ise Düzce Basın Birliği Başkanı…

Her iki derneğin de kuruluş amacı açık…

Üyelerinin demokratik hak ve özgürlüklerini savunmak…

Yağmur demeden,

Çamur demeden,

Gece demeden,                               

Gündüz demeden

kıt kanat düşük ücretlerle, boğaz tokluğuna çalışan; her biri soluk soluğa haberin peşinde koşuşturan üyelerine yönelik, habere ve yoruma tahammülsüz birileri tarafından gerçekleştirilen fiili saldırılar karşısında, üyesi olsun olmasın gazeteci meslektaşı ile meslek dayanışması göstererek ortak tepki vermek. İtilen, kakılan, yok hükmünde sayılan, şiddete maruz kalan üyesine sahip çıkmak…

 En son 15 Nisan 2010 tarihinde Pusula Gazetesi sahibi sayın Mustafa Armutcu’yu ortak bir deklarasyon ile kınadıkları basın toplantısında ortaya çıkmışlar. Ortak bir ses vermişler. Bu iki derneğin değerli başkanlarını  o günden bugüne araki bulasınız..

 MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın, Gazetemiz Haber Müdürü Savaş ARI’ya yönelik fiili saldırısının üzerinden, bir aydan fazla bir zaman geçti. Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkan’ı Erol Tayhan’ın, bizzat gözlerinin önünde cereyan eden,  Beyköy Belediye Başkanı Sayın Osman Kılıç’ın, insan onurunu kırıcı kabalığının üzerinden de 15 gün geçti. Ancak ne gam… Bu iki dernek ve bu derneklerin değerli iki şahsiyeti dut yemiş bülbül gibiler. Her iki dernekten de şu ana kadar konuya ilişkin Allahın kelamı bir çift sözcük yok. Çıt yok çıt… Ne bir açıklama, ne bir geçmiş olsun telefonu… Anlayacağınız tam siper, araziye uymuş Japon askerlerine gibi 2. Dünya Savaşının bitmesini bekliyor.

 “Sükût ikrardan gelir” derler. Anlaşılan bu iki derneğin değerli sayın başkanları, her iki derneğinde üyesi olan Savaş ARI için içlerinden, “oh olsun” diye geçiriyorlar ki sesleri solukları çıkmıyor. Ya da tepki vermekten malum mahalle baskısı yüzünden korkuyorlar.

 SON SÖZ

Sayın Osman Kılıç,

Halkımızın güzel bir deyimi var “ kılavuzu karga olanın ” diye başlayan.

Sizi Düzce İHA Muhabiri Ali Yıldız’ın isteyerek yanlış yönlendirdiğini biliyoruz. Gazetemizin Düzce’de değil “ kökü dışarıda “ başka bir yerlerde olduğunu söylemiş.

Sizde bu kuyruklu yalana inanarak Savaş’a gazetenin  “Akçakoca merkezli” olduğu için  plaket vermediğinizi söylemişsin.

 Sayın başkan;

Velev ki dediğiniz gibi biz, Akçakoca gazetesi olalım. Peki, size kılavuzluk eden Ali efendinin çalıştığı haber ajansının merkezi neresi?

Kusura bakmayın sayın başkan, Bu sizin hatanızın üzerini asla örtmez.. Çünkü azıcık gazetemizi okuma zahmetinde bulunup künyesine bakıverseydiniz orada, Savaş Arı’nın Yerel Haber Gazetesi’nin Haber Müdürü olduğunu, Düzce’de de çalışma ofisimizin bulunduğunu görür ve Savaş Arı’nın da Düzce’de yaşadığını bilirdiniz. Bu sayede de, Kılavuzunuz İHA Muhabiri Ali Yıldız’ın bilerek neden olduğu böyle bir kabalığa ortak olmamış olurdunuz.

 Neyse, geçelim bunları…

 Sayın başkan, Gazetemizin Kurban Bayramı sayısında vermiş olduğunuz bayram ilanının bedelini bizim tembelliğimizden olsa gerek muhasebenizden daha tahsil bile edemedik. Yaşanmasını asla istemediğimiz bu olaydan sonra, sanırım gazetemizin ilan bedelini tahsil etmeye de gelemeyiz.

 Sayın başkan,

Siz o bedeli bir zahmet Beyköy Belediyesi’nin Muhasebe kayıtlarına gazetemizin minicik bir bağışı olarak geçiriniz.

 Saygılarımızla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums