Sandıktan Çıkan

  • 10.10.2010 00:00

 SANDIKTAN ÇIKAN EVET BÖLGEMİZDE NE ANLAMA GELYOR

Şunu hemen belirtmeliyim ki, Referandumu AK Partiye karşı bir güven oylamasına dönüştüren CHP ve MHP, kendi kazdıkları kuyunun içine düşerek Düzce ve ilçelerinde yerle bir olmuşlardır. 

Referandum sonuçları, ilimizde kendi içinde birçok mesaj içeren bir tablo ortaya koydu. Israrla bu halka tepeden bakanlar, onların "aklını" hor gören yerel siyasetçiler geçmiş ezberlerini yeniden gözden geçirmeliler. Düzce ve ilçeleri üzerine siyasi hesap yapanlar,2011 de milletvekili olmak isteyenler, gelecekte belediye başkanlığı rüyası görenler bu tabloya göre davranmalılar.

 

Yerel siyasi aktörler,siyasi parti yöneticileri ve statükonun devamcı olanlar toplumsal tercihin belirlendiği bu akışa ve tarihsel yönelişe esas olan “Demokratik Yeni Bir Anayasa” talebine, artık sırtlarını dönerek iktidar mücadelesi veremezler.

Bu temel tespitlerden yola çıkarak ilimize ilişkin şu gözlemleri yapabiliriz.

 

1.Mevcudun devamından yana olan, Sağından Soluna bütün statükocu güçler Düzce ve ilçelerinde sandığa gömülmüşlerdir. Her türlü değişim karşıtı politika iflas etmiştir.Yurttaşlarımızın ezici bir çoğunlugu,net bir şekilde "Demogoji Değil,Demokrasi" demiştir.

2.Son yerel seçimlerde Akçakoca ve Yığılca Belediye Başkanlıklarını, İl Genel Meclis Üyelikleri kazanan CHP, referandumda bu iki ilçemizde “neye Hayır, kime Hayır” deme becerisini gösteremediği için hezimete uğramıştır.

3.Son Yerel seçimlerde Gümüşova, Beyköy, Boğaziçi Belediye Başkanlıklarını kazanan; Düzce Merkezinde Ömer Küçük ile,Akçakoca İlçesinde Okan Yanmaz ile çok başarılı bir seçim kampanyası yürüten MHP'de  sandığa gömülmüştür.

4.Her gittiği Karadeniz İlinde Vatandaşa,"referandum senin fındık problemini çözecek mi"diye soran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na nazire yaparcasına bu halk;sandıkta Düzce genelinde %74'lük bir oy patlaması ile "EVET,referandum benim fındık problemimi de çözecek"demiştir.Bu aynı zamanda en önemli geçim kaynağı fındık olan Karadeniz yöresinde yaşayan halkımızın, modası geçmiş 1970 model Ecevit kasketi ile yalana dayalı siyaset yapan,demogojik,içi bomboş vaatlerde bulunan CHP'li Kılıçdaroğlu'na  açık bir cevabıdır.   
5.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kampanya boyunca halktan kopuk,korkuya dayalı yürüttüğü"ihanet,hıyanet,bölünme" propagandasının hiç bir işe yaramadığı bir kez daha görülmüştür.MHP'nin doğal seçmeni dahi sandıkta MHP Genel Başkanı'na ders vererek korku ve paranoyalardan arınarak “demoğoji değil demokrasi ve sivil siyaset"demiştir.

6.Bölgemizde önemli bir toplumsal tabanı olan Milli Görüş geleneğinin temsilcisi olan Saadet Partisi seçmeni, tercihlerini değişimden yana kullanarak Düzce ve ilçelerinde "EVET" oylarının yüksek çıkmasında çok önemli  katkıları olmuştur.

7.BBP üyeleri il genelinde, efsane genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatırasına sahip çıkarak MHP'ye "sivil siyaset"dersi vermiştir.

8.Referandum Kampanyası boyunca değişimden  yana taraf olan Eşitlik ve Demokrasi Parti'liler,Düzce ve ilçelerinde yaşayan Kürt kardeşlerimiz,12 Eylül mağduru olmuş ilericiler,devrimciler,"Yetmez Ama Evet"Platformunun üyeleri de "EVET" yana tercihlerini kullanarak Düzce ve ilçelerinde Referandum kampanyasının açık destekçileri olmuşlardır.

9."Evet" Kampanyasının ana taşıyıcısı AK Parti İl Teşkilatı, Milletvekilleri, AK Parti İlçe Teşkilatları gece gündüz demeden çalışarak "Evet" oylarının bu derece yüksek çıkmasında önemli bir katkı sunarak “Lider Çok Şey Ama Teşkilat Her Şey”in sıra dışı bir örneğini vermişlerdir.

Sandıktan AK Parti'ye de önemli mesajlar çıkmıştır:

1.Bu halk bir yığın kara propagandaya rağmen sana hala güveniyor ve senden YENİ BİR ANAYASA istiyor.

2.Ekonomik göstergeler kâğıt üzerinde iyi olabilir. Düzce ve ilçelerinde binlerce genç senden işsizliğine çözüm istiyor.

3.Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındık da fiyat istikrarı oluşturmak için "fındık lobisi ile mutlaka mücadele et ve üreticiyi mutlaka destekle” diyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums