Düzceli bu kez farklı düşünüyor

  • 29.04.2015 00:00

Düzce ve ilçelerinde yaşayan seçmen, herkesin malumu olan AK Parti içi çekişmeler yüzünden bölgeye gelen yatırımlar noktasında eski vilayeti Bolu kadar hizmet alamadığı için, meclise, 7 Haziran’da muhalefetten bir milletvekili göndermenin ilimizde yaşayan 355 Bin insanın geleceği açısından daha yararlı olacağını tartışıyor.

7 Haziran seçimlerine 40 gün kaldı… 

Soru şu?

Düzce bu kez TBMM’ye muhalefetten 1 milletvekili göndere bilecek mi?

Kimi güvenilir araştırma şirketlerinin Düzce için yaptıkları saha çalışmasında, AK Parti oylarında gözle görülür bir düşüş olduğu gerçeğini ortaya çıkardı.  Anket şirketleri, düşüşün bu şekilde devam etmesi halinde MHP’nin Düzce’den 1 milletvekili çıkarmasına mutlak gözüyle baktıklarını açıkladılar.

2003 yılından günümüze kadar yapılan 3 genel seçim ile, geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’ye ve onun kurucu lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a koşulsuz destek veren Düzceliler, geçmiş seçim dönemlerinin aksine 7 Haziran seçimleri için bu kez farklı düşünüyor…

Düzceliler bu kez farklı düşünüyor

Anket şirketlerinin yaptığı saha çalışmalarında seçmen memnuniyetsizliği  üst seviyede olduğu gözlendi. AK Parti Düzce teşkilatının bir bütün olarak Düzce’nin biriken sorunlarına çözüm üretme yerine parti içi mücadele ile boğuşarak Düzce’ye zaman kaybettirdiğini düşünen seçmen,  Bolu’da olduğu gibi bu kez farklı tercihleri deneyecek gibi görünüyor.

Muhalefetin olduğu Bolu daha fazla hizmet üretiyor

Muhalefetin meclise 1 vekil gönderdiği Bolu ile,  3 dönemdir AK parti’ye büyük bir kredi açarak 3 vekil gönderen Düzce arasında kıyas yapan seçmen, yanı başındaki Bolu’daki muhalefet milletvekili sayesinde iktidar partisi vekillerinin Bolu’ya daha fazla yatırım getirdiğini, genel bütçeden Bolu’ya daha fazla kaynak aktarıldığını ve hizmetin daha iyi alındığını görüyor. İşte bu ve buna benzer göstergelere bağlı olarak seçmenin tercihindeki değişim, muhalefetin Düzce’den en az 1 milletvekili çıkarma şansının epeyce yüksek olduğunu gösteriyor.

STK’ların iradesi yok sayıldı

60 civarında aday adayının yarıştığı AK partide teşkilat içi temayül yoklaması ile, bin civarında STK temsilcisinin “ şunu vekil görmek istiyorum “ diye  kullandığı oylar görmezden gelindi. Düzce ve ilçlerinden oy kullanmaya gelen yüzlerce STK temsilcisinin iradesi yok sayıldı. İçinde yaşadığımız yörenin, yerelin hiçbir kıymeti, önemi, önceliğinin olmadığını bir kez daha ortaya çıktı.

Aynı köyden 2 aday

Düzce’nin kendine has renklerinin yol edildiği, tek karar vericinin  AK Parti Genel Merkezi’nin olduğu bir ortamda, aynı köyden 2 kapı komşusu olan Faruk Özlü ve Fevai Arslan ile, Ankara 2. Bölgeden Düzce’ye monte edilen Ayşe Keşir’i listeye koyan genel merkez; böylelikle, Düzce’nin en büyük övünç kaynağı olan çok kültürlülüğünü hoyratça budamış oldu.

Ayşe Keşir’in aday gösterilme biçimine tepki var

Ha keza, 12 AK Partili kadın aday adayının milletvekili olmak için aylardır çarşı pazar dolaşarak mücadele ettiği Düzce’de, tabanın taleplerini kulak arkası eden genel merkezin tepeden inme bir biçimde Ankara 2. Bölgeden aday adayı olan Ayşe Keşir’i milletvekili adayı olarak Düzce’ye göndermesi ise, yerelin hiçbir öneminin olmadığının açık kanıtı olduğunu gösterdi.

Düzce’nin dağından taşından bir haber

Son dakika emrivakisiyle tombaladan çıkan, Düzce’nin dağından taşından, suyundan havasından  bir haber Ankara 2. Bölge aday adayı Ayşe Keşir’in, listelerin YSK’ya teslim edilmesine saatler kala 3. Sıradan listeye sokularak Düzcelilere emrivaki yapılmasını içlerine sindiremeyen AK Partililer, tepkilerini ulu orta konuşarak dile getirmeseler de,  özel sohbetlerde kıyamet koparıyorlar.

Akçakoca yok sayıldı

AK Parti'nin kurulduğu 2002 yılından beri, her milletvekili seçiminde AK Parti’de 1 milletvekili olan ve 16 aday adayının sıralamaya girebilmek için yarıştığı Akçakoca ilçesi liste dışı bırakılarak bölgesel kriterlerin  dümdüz edilmesi Akçakoca’da infial yarattı.

AK Parti içindeki “ Düzce lobisine “ yenildiğini düşünen ve İlçeler içinde en güçlü, en diri örgütlü yapıya sahip olduğu söylenen  Akçakoca parti teşkilatı küstürüldü. Özellikle Konurlp’ten başlayarak, Boğaziçi bölgesi  ile Akçakoca seçmeninin  7 Haziranda ki tercihi,  genel merkezin Düzce için uygun gördüğü “ ben ne dersem o “ zihniyetini de test etme açsından önemli olacak…

1 vekil sürpriz sayılmaz

 Düzceli seçmenler arasındaki tercih değişimine dikkat çeken araştırma şirketleri, AK Parti Genel Merkezi’nin,  Düzce’nin gerçek tercihlerini bir kenara iterek  kendi isteğine göre oluşturduğu vekil listesine gösterilen  tepkiye bağlı  olarak, MHP’nin 7 Haziran seçimlerinde 1 milletvekili çıkarmasının sürpriz sayılmaması gerektiğini belirtiyor.

MHP,  1 milletvekili çıkarma şansını giderek artıyor

Genç nüfus içinde işsizliği en çok olduğu iller arasında olan Düzce’de, özellikle gençlerin bu seçimlerde MHP’yi tercih edeceğini tespit eden araştırma şirketleri, partinin henüz seçim startını vermediği ve topyekun sahaya çıktığında  MHP oylarındaki yükselme eğiliminin daha net görüleceğini belirterek, söylendiği gibi AK Parti açısından 3 milletvekilinin çantada keklik olmadığını ifade ettiler.

Son yerel seçimlerde 55 bin oy aldı

29 Mart 2014’te yapılan son yerel seçimde 55 bine yakın oy alan MHP’nin,  iyi bir seçim çalışmasıyla Düzce’den 1 milletvekili çıkarma şansının matematiksel olarak çok kuvvetli olduğu görülüyor. Bundan bir yıl önce yapılan yerel seçimlerde 55 bin Düzcelinin nedeni ne olursa olsun, MHP’li adaylara oy vermesi, 7 Haziran seçimlerinde de bir kez daha MHP’yi tercih edebileceğini gösteriyor.

Milli İttifak AK Parti’den ne kadar oy alacak

Büyük bir beklenti oluşturarak “ Milli İttifak”  adı altında seçimlere girme kararı alan  SP ve BBP’nin, Düzce ve içlerinde yapacağı seçim çalışmasında hedef kitlesi  AK Parti’ye oy veren seçmen olacak. 40 gün boyunca yapacakları seçim çalışmasında yaratabildikleri sinerjinin gücü ne olacak hep birlikte göreceğiz. Eğer seçmenin gönlüne girebilirlerse geçmiş dönemde AK parti’ye giden bir miktar oyu kendi hanelerine yazdırabilirler.

CHP sürpriz yapabilir

Geçmiş yılların aksine milletvekili aday adaylı sürecinde  ön seçim yapan CHP, bu kez Düzce’de seçime iddialı hazırlanıyor. 3 milletvekili adayını da üyelerin doğrudan katılımı ile seçerek  parti içi huzursuzluk yaşamayan CHP, seçmenin yüreğine  dokunan  mesaj verirse  geçmişte aldığı oyların dışında yeni seçmen kazanabilir. Eğer güçlü bir mesaj veremezlerse, her zaman olduğu sandığa gitmeye az bir süre kala yapılacak seçim manipülasyonları ile CHP’ye gelebilecek oylar MHP’ye gidebilir.

HDP de  AK Parti’den oy alacak

Hakeza kurulduğu günden beri AK parti’ye büyük destek veren Düzce ve ilçelerinde yaşayan Kürt seçmenlerin,liberal demokrat ve  solcuların  yüzde 10 gibi dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde olmayan seçim barajını aşmak için Türkiye partisi olma iddiası ile seçime giren HDP’ye destek vermesi,AK Parti oylarında düşüşe neden olacağı belirtiliyor.

Şayet yukarıda sıraladığımız veriler hayata geçer ve seçmen bu kez  sandığa giderken milletvekili listelerinin oluşturulmasında kendisini hiçe sayan Ankaralı siyasetçilere  kırmızı  kartı gösterip en az 1 muhalif milletvekilini meclise gönderirse, inanın, kazanan ne o parti ne bu parti olur, kazanan, bu kez Düzce olur…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums