Düzce'de AK Parti'ye vali dayanmıyor

  • 6.08.2013 00:00

 11 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AK Parti’ye Düzce’de vali dayanmıyor.

Aklı başında herkesin artık şu soruyu kendisine sorması gerekir: Düzce’yi kim, niye cezalandırıyor?

Memlekette istikrar bozulmasın diye dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde olmayan, 12 Eylül Askeri Darbe ürünü %  10 seçim barajını koalisyonlara kapı aralamasın diye değiştirmeyi bile düşünmeyen AK Parti, vali atamalarında geçmiş koalisyon hükümetleri dönemine rahmet okutuyor. Vali atamalarında bir türlü istikrar tutturamıyor.

İnanın siyasetçilerimiz her 4-5 yılda bir önümüze gelen seçim sandığından çekinmeseler bu gidişle altı ayda bir vali değiştirilirler.

Düzce il olmasından bu yana 14, AK Parti tek başına iktidar olalı 11 yıl olmuş.

14 yılda Düzce’ye gelen vali sayısı yedi.

İktidarının 11 Yılını yaşayan AK Parti ise, Düzce’de tam altı vali eskitmiş.

Tam 6 vali AK Partili siyasetçilerin değirmeninde un olmuş.

Bir takım yerleşik temayüllerin olduğu ve kent kültürünün oluştuğu ya da oluşmaya başladığı kimi şehirlerde bu kadar çok sık vali değiştiğini sanmıyorum.

Sanmıyorum çünkü yapboz tahtasına dönen vali atamalarında o kentin sivil toplumu ortak direnç gösterir. Ortak ses verir, bu nedenle siyasetçi daha dikkatli davranır.

Ama Düzce’de böyle bir kültür, gelenek oluşmadığı için siyasetçi sorun yaşadığı bürokratı çok kolay rahatça hemencecik harcata biliyor.

Bilindiği gibi, mevcut üniter yapı içinde valiler hizmet çarkının önemli bir parçasıdır. Bu nedenle, Bir ilin valisinin merkezin ve tüm ilçelerin aldığı hizmetlerde aktif rol aldığını eli kalem tutan herkes bilir.

Şimdi biz siyasi kaprislerimiz, farklı beklentilerimiz yüzünden bu hizmet çarkının dişlilerinin kurcalaya kurcalaya yıllarca kalıcı hale gelmiş birçok problemimizi çözemedik veya çözmekte geç kaldık.

Çalışkan, özverili bir valinin o ilin hizmet üretmesinde çok önemlidir. Bu manada Düzce, yıllarca sık sık vali değiştirerek büyük kayıplar yaşadı. Hala yaşıyor.

Şimdi yeni bir vali gelecek, sorunları baştan aşağı tekrar ele alacak. Memuru tanıyacak, amiri tanıyacak, kaymakamları tanıyacak, merkezin, ilçelerin, köylerin eksiklerini öğrenecek diyene kadar aylar yıllar geçecek.

 Bu süre zarfında iktidar partisinin vekilleriyle, il başkanıyla veya emrimde çalışanlarla uyum sağlayamazsa,  yandı bizim keten helva, ilk kararnamede bu kez bir başka vali gelecek… Hizmetler yine aksayacak, kaybeden yine Düzceli olacak.

İktidar gücünü elinde tutan Sayın AK Partililer, bu işten Düzceli sıkıldı artık.

Bu kadar çok sık vali değişikliğinin olduğu bir ilde hizmet istikrarı sağlanamayacağını bilmiyor olamazsınız.

Nedir problem, istediğiniz vali kriterleri nedir, Düzce’ye nasıl bir vali atanmalı ki, senelerce bu şehirde hizmet istikrarı sağlana bilsin? Biriniz çıkıp açıklasın.

Hepiniz elinizi vicdanınıza koyun, yaşadıklarımız sizce  normal mi?

Düzce’yi cezalandırdığınızın farkında mısınız?

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums