Tren gelir hoş gelir ley ley lim lim ley

  • 24.05.2013 00:00

 Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs’ın ortaya attığı “ hızlı tren “ tartışmaları gırla gidiyor. Tartışmayı yeni duyan birisi sanır ki her şey bitmiş de, birileri hızlı trenin Düzce’ye gelmesine karşı çıkıyor.

Hızlı Tren tartışmasını eski deyimle  Şark cephesi başlatmışken,  tartışmaya bu kez Garp cephesinden, İstanbul’da yaşayan Düzce Dernekler Federasyonu Başkanı Faruk Çakmak’ta katıldı. Sayın Çakmak’ta hızlı trenin Düzce’de mola vermesinden yana…

Neyse, biz hızlı tren mevzusunu açan Semih beye geri dönelim.

Semih beyi tanımam, kendisiyle oturup bir çay içmişliğimiz, tanışıklığımız yok.

Kum saatinin geriye doğru aktığı ve yerel seçimlere sayılı ayların kaldığı bugünlerde siyasette ikbal arayanların bu ve buna benzer süslü ama içi boş, Düzce’nin esas gündeminden uzak ham hayalleri epeyce okuyacağız anlaşılan.

Yazdıklarımdan Semih beyin önerisini küçümsediğim anlaşılmasın, bilakis, mademki yıllardır Ankara’da yaşıyor, ekmeğini o şehirde kazanıyor,  Ankara bürokrasi içinde güçlü bir nüfuzu var ondan daha gerçekçi, ayakları Düzce için yere  basan, Düzce’nin yıllardır kangren olmuş sorunlarına neşter vuran çözüm önerileri beklemek hakkımız diye düşünüyorum.

Hızlı tren gibi Düzcelinin uzaktan yakından alakası olmayan, ilgisini çekmeyen  boş işlerle uğraşacağına mesela Semih Bey, Düzce’nin Turizm vizyonunu geliştirecek  antik çağlara dayanan tarihi varlıklarıyla, deniziyle, yaylalarıyla, gölleri ve şelaleleriyle alternatif bir turizm merkezi olabilmemiz için somut projeler sunabilir. Ulusal ve uluslararası yatırımcıları Düzce ve ilçelerine çekmek için Düzce’yi turizmde öncelikli iller statüsüne aldırabilir.

Madem Düzce ve Düzcelilerle bu kadar ilgili,  Konuralp Antik kentinde toprağın altında kalmış saklı tarihin gün yüzüne çıkmasını sağlayacak arkeolojik kazılar için gerekli olan finansal desteğin sağlanmasında sponsorlar bulabilir. Bakanlık bürokrasisini devreye sokarak Düzce’ye kaynak aktarımını sağlaya bilir.

Bizim 10 yıldır bir türlü çözmeyi beceremediğimiz kültür merkezi inşaatının Düzce’ye kazandırılması için gerekli olan mali kaynağı Turizm Bakanını ikna ederek yerel seçim öncesi kültür merkezinin açılmasını sağlaya bilir. İl olduğumuzdan beri çözmediğimiz Otoban bağlantı yolunun açılmasını sağlaya bilir, bak o zaman ne yatırımcılar geliyor Düzce’ye…

Bu liste uzan gider… 

Sayın Kıbrıs madem siyasette ikbal arayışında Düzcelinin esas derdiyle dertlensin, çözüm önerileri sunsun Düzceli de onu sırtında taşısın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums