Otobüsler iyiki denetimli

  • 24.03.2013 00:00

 Sabah saatin 8.30…

Her sabah olduğu gibi gazeteye gelmek için durakta otobüs bekliyorum. Demetevler-Dünya Bankası kırmızı tabelalı Düzce Belediyesi Denetimli Halk Otobüsüne her zamanki gibi fazla beklemeden durağa yaklaşıyor ve binimle birlikte birkaç yolcuyu alıp hareket ediyor.

İş günü olması nedeniyle her yer dolu. Otobüsümüz Dünya Bankası yolcularını almak için daha önceden belirlenen güzergâhta dolaşarak duraklarda bekleşen yolcuları topluyor.

Dünya Bankası turunu tamamlayan otobüsümüz köy içi güzergâhına sapmadan yeni çevre yoluna doğru ilerliyoruz. Otobüsün en arkasında ve ayaktayım. Yanımda duran ayaktaki yolculardan biri şoföre seslenerek otobüsün fanlarını çalıştırmasını istiyor, çünkü otobüsün içi toz içinde. Kapı dipleri toz, toprak içinde, yolcuların oturduğu koltukların altıdaki tozun kalınlığı her halde birkaç santim vardır.

Otobüsün kapılarında kocaman kocaman boşluklar, her durağa fren yaparak yanaştığında yol kenarlarında biriken bütün toz otobüsün içinde.

Vatandaş, “  İyi ki denetimli “ diye serzenişte bulunuyor.

Gerçekten de, ya bir de denetimsiz olsa bu otobüsler, varın gerisi bir düşünün.

Dönem dönem Belediye otobüsleriyle ilgili haber yapıyor, eleştiriler yapıyoruz.

Sayın Bayram, demedi demeyin… Ben her gün bu otobüslerde evime gidip geliyorum ve vatandaş memnuniyetinin en az olduğu hizmetlerin başında sanırım toplu taşıma geliyordur.

Yukarıda saatini verdiğimiz sefer sayılı otobüsün güvenlik kamer kayıtlarını bir izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız…

Bir sabah Kalıcı konutlara yolcu çeken otobüslerden her hangi birine binin ya da en güvendiğiniz bir arkadaşınızı bindirin yollardaki çileyi görün…

Otobüslerin ekonomik ömürleri dolduğu için her yanı dökülüyor. İhale yeni yapıldı otobüslerin hepsi yenilenecek biliyorum. Ama en azından denetim elemanlarınız işlerini iyi yapsınlar, denetlesinler. Yıkanmayan otobüsleri sefere çıkarmasınlar. İnsanlar her sabah toz toprak içinde işe gelmeye mahkûm edilmesin.

Mahalle muhtarlıkları tarih oluyor

Düzce haftalardır İnönü Parkına yapılan Kültür Mahallesi muhtarlık binasını tartışa dursun AK Parti hükümeti, yerel seçimler öncesi mahalle muhtarlıklarının kaldırılması için yasal düzenleme hazırlıklarına başladı bile…

Hükümet, bence çok haklı olarak artık çok fazla işlevi kalmadığını düşündüğü mahalle muhtarlık sistemine son vermek için düğmeye bastı

Mahalle Muhtarların yaptığı nüfus, seçim ve ikametgâhla ilgili işleri kaymakamlık ve belediyeler yürütecek.

Yasal düzenleme bu dönem çıksa bile uygulama gelecek seçimden sonra yürürlüğe girecek. Muhtarlar görev sürelerini tamamlayacaklar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums