AK Parti’ye katılımlar ve beklentiler

  • 8.10.2012 00:00

 AK Parti 4. Kongresinde seçilen yeni MKYK görev bölümü yaparak kongre sürecinin ilk ayağını tamamladı…

Dün, AK Parti il merkezinde yapılan sade bir törenle, Numan Kurtulmuş’un yol arkadaşları Yakup Keleş, Selahattin Aydın ve Halil Aydın rozet takarak AK Parti saflarına katıldılar. Düzcemiz için hayırlı olsun…

4. Kongrede kimilerine göre hücre yenilenmesi oldu,

 Kimilerine göre “dağ fare doğurdu…”

Bu yazıda, AK Parti Kongresinin Türkiye geneline yansımalarından daha çok Düzce’ye etkisi nasıl olacak, bunun üzerinde durmak istiyorum.

Siyasette dönem dönem sabit noktalar yakalayıp gideceğiniz yönü tayin etmekte yarar vardır. Aksi halde ayrıntılarda boğulursanız pusulanızı şaşırabilirsiniz.

Bu nedenle AK Parti açısından sabit hedef,  gelecek yıl bu zamanlarda yapılması öngörülen yerel seçimler yön bulmamızda ayrıt edici özellik taşıyacak.

AK Partinin, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde başta Akçakoca olmak üzere kaybettiği,  2013 sonbaharında yapılacak yerel seçimlerde yeniden geri alacaklarını söyledikleri ilçe ve beldeler var.

Şu anda AK Parti yönetiminde olan ancak hizmet kalitesi açısından sorunlu belediyeler var.

En önemlisi, Düzce Belediye Başkanlığı seçimi var…

Bugünden bakıldığında AK Parti kurmaylarını, ama özellikle AK Parti il başkanı Kaşıkoğlu’nu çok zorlu çetin bir süreç bekliyor.

Hem kaybedilen ilçe ve beldeler geri alınacak, AK Parti’nin elinde bulunan belediyeler kaybedilmeyecek, hem 4.Kongre sürecinde AK Partiye katılan Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu ile birlikte siyaset yapmış onlarca insanı  Düzce’de,  AK Parti çatısı altında bir araya getirmenin mekanizmaları yaratılacak…

Bu insanlar nasıl bir araya gelecekler?

Sayın Kaşıkoğlu ile il yönetimi, Başbakan’ın “ uzun ince bir yol “ dediği memleket davası için bu insanları kırmadan dökmeden AK Parti şemsiyenin altında toplayabilecek mi?

Yerel siyasetin tozunu yutmuş her insan bilir ki; Düzce ve ilçelerinde HAS Parti içinde siyaset yapmış, işinin ehli epeyce kadro var.

Dün il merkezinde yapılan sade bir törenle rozet takarak AK Parti saflarına katılan Cumayeri’nin seçilmiş HAS Partili belediye başkanı Sayın Yakup Keleş var. Belediye meclis üyeleri var.

2009 yerel seçimlerinde, Düzce’de Saadet Partisi’nin belediye başkan adayı olmuş, HAS Parti kurucu il başkanı Selahattin Aydın var,  HAS Parti’nin son il başkanlığını yapmış değerli hukukçu kardeşimiz Halil Aydın var.

Akçakoca yerel siyasetinde oldukça etkili olan ve 29 Mart 2009’da Akçakoca Belediye Başkanlığı yarışına katılarak ciddi oy alan, son genel seçimlerde HAS Parti milletvekili adayı olmuş Atilla Sağlam ile onun çalışma arkadaşları var…

Birçok etkinliğini haber yaptığımız, oldukça başarılı bir faaliyet dönemi geçiren HAS Parti Kadın komisyonu üyesi hanım kardeşlerimiz var.  Bu hanım kardeşlerimizi AK Parti Kadın Kolları şemsiyesi altında toplamak için elinizde bir yol haritanız var mı?  

Hakeza, DYP, DP ve ANAP ayrışmasında kenarda kalmış, Süleyman Soylu ile birlikte davranmış birçok insan bugün siyaset yapabilecekleri alan arıyorlar kendilerine…

İster HAS Parti de olsun, İster DP’de olsun kendilerini ifade etmek için siyasi mücadelenin içinde yer almış bu insanlar, kongre süreciyle birlikte AK Parti içinde siyaset yapma kanalları bulurlarsa partiye yeni bir sinerji katarlar, renk ve vizyon getirirler.

Burada en önemli soru şu?

Bu insanlara AK Parti saflarında siyaset yapmanın yolu ve mekanizmaları nasıl yaratılcak?

Metin Kaşıkoğlu başkanlığındaki il yönetimi bu zenginliği kucaklayabilecek mi?

Nasıl bir yol haritası izlenecek?

 “ İsteyen gelsin “, kapımız herkese açık mı denilecek,

“ bizim bir davamız var ” , bu dava için mevki makam bir tarafa bırakılarak “ safları sıklaştıralım arkadaşlar, evinize hoş geldiniz “ mi denilecek…

Ancak şunu bugünden belirtelim ki, hücre ya da doku nakli dedikleri şeyin öyle kolay olmayacağı.

Türkiye siyasi partiler tarihinin bugüne kadar yaşanan deneyleri gösterdi ki, yenilenme lafla olmuyor. Buyur gel demekle de olmuyor.  Yenileme; zorlu ve çetin bir süreç. Deri değiştirmek gibi mesela…

Laboratuar ortamında yapılan doku nakli, canlı bir organizma olan hayatın içinde gerçek karşılığını nasıl bulacak?

 Bunu çok değil önümüzdeki yerel seçim sürecinde göreceğiz…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums