HOŞ GELDİNİZ SAĞLIKÇI BAŞKAN

  • 6.04.2014 00:00

 

Parti politikalarını bir tarafa bırakırsak, “ ben farklıyım, inşaatçı değil sağlıkçıyım” diyen yeni Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye hoşgeldiniz demek istiyorum.

Seçim çalışmalarında çok sık olarak yaptığı “ Ben sağlıkçıyım” vurgusu,  inşaata doymuş ve toz topraktan bıkmış olan çoğu Akçakoca’lı için umut oldu.

Ve zaman kaybetmeden;  Akçakoca Halkının tümünün Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Sayın Yemenici’ye,  henüz koltuğuna ısınmadan, bekleyen acil sorunlarımızı ve önceliklerimizi anlatmak istiyorum;

EV KADINLARINI SAKIN HAFİFE ALMAYIN BAŞKAN.

Bugün bahar temizliği yapmaya başlayınca gördüm ki, ev kadını olmak; hayatta en zor mesleklerden biri. Üstelik nankör de. Bütün gün uğraş didin, akşama çoluk çocuk gelince ( evin neşesi de olsa) o emekten geriye bir şey kalmasın. Hergün aynı rutin işi yap ama bir teşekkür bile duyma. Ama birgün yapmamaya kalk, herkes üstüne gelsin. Ne pasaklılığın kalır, ne tembelliğin. Bir taraftan temizlik yapıyorum, bir taraftan düşünüyorum… Aaaa dedim birden, Belediye başkanı ile aynı mesleği yapıyoruz. Birgün çöpler toplanmasa yandı, su kesilse kulakları kızardı, çekiştirilmekten…

EVLERİNİ TEMİZ TUTMAYA ÇALIŞAN KADINLARIN EN BÜYÜK DERDİ İNŞAATLAR

Tam temizlik yapıp, bitiriyorsun, karşı inşaatın tozu, dumanı, gürültüsü evin içinde. Benim bildiğim inşaatlara perde çekmek zorunlu ama yapan yok.     O yüzden tehlike yaratması bir yana, inşaatın bütün pisliği, camlarımızda, balkonlarımızda, evlerimizde… İMDAT BAŞKAN, ilk işiniz, bu inşaatları denetlemek ve kural koymak olsun. Bir de “yazın yasak yok” demişsiniz, aman ha! Biz kadınlara ve turizm geliri elde edenlere bir gareziniz olduğunu düşünürüz sonra… Malum, beş yıl dediğin göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor…

YENİ YAPILAN İNŞAATLARA GARAJ YAPMA ŞARTI

Oturduğum apartmanda 15 daire var ama 8 araçlık yer ayrılmış, garaj olarak ayrılan yere de konut yapılmış, Şimdi herkesin arabası olunca araçlar sığmıyor haliyle ve yola park ediyorlar. Yeni yapılanlarda da aynı sistem devam ediyor. Bu sistem devam ederse apartmanların yanında nefes alacak ne yeşil alan kalacak ne de yoldan araç geçebilecek. 2-3 yıl sonra tamamen tıkanacağız. Söylemediniz demeyin. Her apartmanın daire sayısı kadar park yeri olması şart olmalı.

 CİTTASLOW KENT ( SAKİN ŞEHİR) OLMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMELİ

 Dünyada sadece 28 ülkede 182 kent bu birliğe üye olarak kabul edilmiş. Üyelik kriterlerine uyabilen kentlerin sayısı dünya ölçeğinde giderek azalmaktadır.

Akçakoca’nın marka şehir olması için başlatılan bu çalışmaya devam edilebilirse, Akçakoca, dünyadaki  28 ülkenin 182 kenti arasında yer alacak.                       Bu da demektir ki, Akçakocamız, turizm bakımından da tercih edilen kentler arasında saygın bir yere sahip olacak ve Halkın gelir düzeyi, yaşam standartları yükselecektir.  Çok yakınımızda olan Adapazarı’nın denize uzak ilçesi Taraklı buna en güzel örnektir. “Cittaslow felsefesi yaşamın, yaşamaktan zevk alınacak bir hızda yaşanmasını savunmaktadır. Cittaslow hareketi, insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, sosyalleşebilecekleri, kendine yeten, sürdürülebilir, el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ama aynı zamanda alt yapı sorunları olmayan, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan, teknolojinin kolaylıklarından yararlanan kentlerin gerçekçi bir alternatif olacağı hedefiyle yola çıkmıştır.” (1)

Akçakoca halkının yaşam kalitesini yükseltecek olan böylesi birlikte yer almak için yapılaşmanın kentin dokusunu bozmamasına, yöresel el santlarının ve yöresel ürünlerin desteklenmesine, tarihi ve kültürel değerlerin korunmasına ihtiyaç vardır. Biz sizden şehir planını ve kültürel alt yapısını buna göre dizayn etmenizi bekliyoruz.

“BİR ŞEHRİN SOKAK HAYVANLARI SİZDEN KAÇMIYORSA ORADA İYİ BİR BELEDİYE BAŞKANI VARDIR.”

Şehrimizde yaşayan canlılardan herbirimiz insan olarak sorumluyuz. Çünkü onların dertlerini anlatabilecekleri bir dili yok. İslam dini, insanın en son yaratıldığını ve tüm aleme halife olarak gönderildiğini açık ve net belirtmesine rağmen, çoğumuz bunu unuttuk. Allah’ın bize emanet ettiği canlara eziyet edilmesine göz yumuyoruz.  Dilsiz bir hayvana merhamet göstermeyenin, insana hiç göstermeyeceğini bildiğimiz halde susuyoruz. Seçmenler olarak,  bu sorumluluğu  Belediye Başkanımıza verdik. Belediye başkanımızdan 5199 sayılı hayvanları koruma kanununda ve tüzüğünde açıklanan görevleri hakkıyla yapmasını bekliyoruz. İnsanları rahatsız etmeyecek çözümleri üretmek aşamasında;  hayvanseverlerin ve hayvan hakları savunucularının kendisine  destek vermeye hazır olduklarını buradan iletmek isterim.

Sonuç olarak; Yerel seçimlerde yarışı kazanarak göreve gelen, Sayın Cüneyt Yemenici’nin Akçakoca’ya, Ülkemize ve tüm canlı yaşamına hayırlı hizmetler vermesini umuyorum. Yaptığı iyi şeylerde destekleyeceğimizi, yanlış yaptığında da kendisini dostça uyarmaktan çekinmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Kendi deyimiyle        “ Allah utandırmasın…”

 

(1)        http://cittaslowturkiye.org/ sitesinden alınmıştır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums