BENİ DE KES BAŞKAN, BENİ DE KES!

  • 1.06.2011 00:00

Belediye Başkanı Fikret Albayrak tam bir hayal kırıklığı oldu çoğumuz için.

Belediye binası yapılırken Sayın Nazmi Çiloğlu apar topar ağaçların kesilmesine göz yummuştu. Ve o Akçakoca için ne kadar çok iş yaparsa yapsın benim gözümde sadece ağaç yok eden biri olarak kaldı. Zamanında O ağaçların kesilmesine karşı çıkanların iktidara geldiklerinde aynı yönteme başvurmalarını ise bir seçmen ve vatandaş olarak asla affetmeyeceğim.Önce Tezel Kamping’in önündeki ağaçları kestiler, sanki kendileri ekmişler gibi… Sonra da Çuhalı Çarşısında daha ben doğmadan çok önce dikilen ağaçları kestiler. Kesilirken haberim olmadığı ve kendimi ağaca zincirleyip ağaçlarla birlikte kurban olamadığım için kederler ve suçluluk duygusu içindeyim şimdi. Neredeyse yüzyıllık ağaçların kesilmiş gövdelerini gördüğümde soluk alamadım, benim gövdemdi orada acı içinde yontulmuş uzanan… Bir çığlık geldi, boğazımda düğümlendi; “ Beni de kes Başkan, beni de kes” … Keşke gözlerim görmeseydi de kör olsaydım… Esnaf üzgün, esnaf söyleniyor ama ne çare… Neden, neden izin verdiniz? Neden dağ gibi dikilmediniz yıllarca size gölge yapan ağacın gövdesine? Neden!

“CHP kesti ağaçları” diyor esnaf… Atatürk’ün kurduğu partinin adamları…
Atatürk’ü hiç tanımayan ama dilinden düşürmeyen insanlar bunlar.
Hiçbirşeyden haberleri yoksa da Atatürk’ün Yalova’da yaptırdığı evine
Dayanan ağacın bir dalını kesmemek için evi temelinden yürüttüğünü de mi duymadılar!
Yazık oldu ağaçlara yazık! Ama en çok da Akçakoca’ya yazık oldu. Akçakoca’ya yakışmayan projeler için - beton yollar için- yok edilen
Geçmişimize, çocukluğumuza yazık oldu.

Proje dediğin insana, doğaya düşman mı olmalı? Proje dediğin kutsal kitap mı ki ( haşa) değişmez, revize edilmez? İş yapmış olmak için,”Zücaciye dükkanına girmiş fil” gibi ortalığı toz dumana katarak sonuç alacağınızı mı sanıyorsunuz? İnsanlar göz boyama noktasını çoktan aştı… Yanlışı, eksiği çok iyi görüyor. Sıcak asfalt döküp, toprağın yağmur suyunu kurutarak, ağaçları keserek kimseyi kandıramazsınız.
Şehirleri özel kılan tarihi dokusu, kültürü, o dokunun parçası olan bitki örtüsü ve asırlık ağaçlarıdır. Beşiktaş, Ortaköy yolu bu yüzden güzeldir.
Bir zamanlar Ortaköy- Beşiktaş arasında, Çırağan Oteli girişinde bir Çınar ağacı otel görevlileri tarafından girişi engelliyor gerekçesi ile kesilmişti. Çevreciler oteli mahkemeye verdiler ve kazandılar. Ve sonra aynı yere yeni bir ağaç diktiler. Dolmabahçe sarayının önü ve Beşiktaş ilçesine giden yolda ağaçlar yıllardır durur, İstanbul’da trafiğin en sıkıştığı yerlerden biridir ama kimse ağaçları kesip yol yapmayı aklına bile getirmez.

İstanbul’da trafik gibi önemli bir sorunu çözmek için bile ağaçlara dokunulmazken, Akçakoca gibi bir yerde “sahil yolu” yapacağız diye ağaçların kesilmesi doğru mudur? Lütfen bu katliamı durdurun ve projeyi revize edin. Bir ağaç daha kaybetmek istemiyoruz. Ağaç kesen belediye başkanlarını ise hiç istemiyoruz.


Nermin Alpay

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums