“SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER”

  • 2.06.2013 00:00

 Bir haftadır kalbimiz Taksim’de, Gezi Parkında atıyor.

İstanbul’un giderek yok olmaya başlayan yeşil alanlarından en gözdesi olan Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçlara sahip çıkmak amacıyla kurulan Gezi Parkı Derneği’nin başlatmış olduğu hukuk mücadelesi sürerken; bir gece parka dayanan iş makinelerine karşı çıkmakla başladı her şey.

Ağaçların gece insanlar uyurken gizlice söküleceğinden, kesileceğinden endişelenen duyarlı insanlar sosyal medya üzerinden haberleşerek,

Gezi Parkı’nda toplandılar. Çadırlar kurdular, şarkılar söylediler.

Oldukça barışçıl olarak başlayan sivil hareket sabaha karşı polis panzerleriyle basıldı, çadırlar yakıldı, insanlar sürüklendi, gaza boğuldu.

Ve masum insanlara yapılan bu haksız saldırı tüm ülkede giderek artan bir yankı buldu.

“Ben istedim olacak” diye inat eden Sayın Başbakan’ın karşısına “Gezi Parkımıza Dokunma!” diye haykıran insanlar çıktı.

Buraya kadar her şey normal giderken–devletin uyguladığı orantısız güç dışında-  Bugüne kadar sivil insiyatif yaratamamış, Bayrak mitinglerinde

Aradığını bulamamış fırsatçılar polisin uyguladığı şiddeti haklı gerekçe göstererek “AKP İSTİFA” noktasına kadar getirdikleri gibi, Tahrir Meydanı ve Darbe hayalleri de kurmaya başladılar.

Masum bir karşı çıkışın bu noktaya gelmesinden, krizi yönetemeyen iktidar ve onun atadığı İstanbul Valisi sorumludur. İstanbul Valisi, polisi halkın üzerine sürerek, iktidarın otoritesini sarsmış, onu bir Diktatör durumuna düşürmüştür. Sayın Başbakan, fırsatçıları suçlayacağına, onlara çanak tutan beceriksiz yöneticilerini suçlamalı ve görevden almalıdır.

Gezi Parkı Direnişi göstermiştir ki; arada provokatörler olsa da halkın sabrı taşmıştır. İktidar %50 oyum var, istediğimi yaparım diyerek; kalan %50 yi görmezden gelerek, ülkeyi yönetmeye devam edemez.

İktidarın Darbe sevdalılarına vereceği en güzel cevabı, %50  arkasında olsa bile, kalan yüzde bire kulak verebilecek demokratik yaklaşımı göstermek olmalıdır.

İşte O zaman kendisine oy vermeyen %50’ nin içinde dahi Darbe heveslilerine karşı “seçimle gelen seçimle gider” diyen müttefikler bulacaktır.

Gezi Parkı’nın park olarak kalmasını istemek basit bir inat değildir.

İstanbul’un konukları için büyük otellere ihtiyacı olabilir ama İstanbullunun yaşamak için yeşile ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Dalga dalga yayılan sivil hareketi Üç beş çapulcunun eylemi olarak görmek, darbe heveslilerine

fırsat vermektir. Ustalık dediğiniz dönemde, Tüm kesimleri kucaklamaya hazır bir Başbakan olduğunuzu açıkladığınız halde bu sertlik neden? Madem %50 oyunuz var, Muhalefete tahammülsüzlük neden? Herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı Sayın Tayyip Erdoğan?   

Sayın Başbakan, talebimize kulak ver; Gezi Parkı aynen kalsın, hatta Taksim meydanı ağaç yönünden oldukça fakir, biraz daha ağaç dikilsin,

Lütfen… Bu inadınız iyi bir İNAT değil… Sonu da hiç hayırlı değil. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums