Af teklifini gündemden düşürme planı!

  • 9.01.2018 00:00

  MHP kulislerinde af teklifiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre MHP’nin teklifi Adalet Komisyonu gündemine alınarak görüşülüp reddedilecek. Böylece teklifi Meclis kabul etmemiş olacağı için iktidarın üzerindeki yük de kalkmış olacak.

MHP’nin Meclis Başkanlığına sunduğu şartlı ceza indirimi teklifinin akıbeti belirsizliğini koruyor. Meclis Adalet Komisyonu’na sevk edilen af teklifiyle ilgili en son konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Seçime kadar gündeme gelmesi zor” dedi. Ancak söz konusu teklif cezaevinde yatan mahkumlarda ve ailelerinde çok büyük bir umut ve beklentiye yol açtı. Yaklaşan yerel seçim öncesi bu hayal kırıklığının iktidar partisine olumsuz yansıma riski var. İşte bu tablo içinde MHP kulislerinde af teklifiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre MHP’nin teklifi Adalet Komisyonu gündemine alınarak görüşülüp reddedilecek. Böylece teklifi Meclis kabul etmemiş olacağı için iktidarın üzerindeki yük de kalkmış olacak.

Meclis Adalet Komisyonu’nun 26 üyesi var. Bu üyelerin 13’ü AK Parti’den. CHP’nin 6, HDP’nin 3, MHP ve İYİ Parti’nin de 2’şer üyesi bulunuyor. İktidar partisinin karşı çıktığı af teklifine diğer partiler de farklı nedenlerle çok sıcak bakmıyor. Bu tabloda MHP’nin teklifinin reddedilme olasılığı çok yüksek.

Meclis’te 16 yıl çoğunluk partisi olan AK Parti, sandalye sayısına dayanarak Komisyon gündemlerini tek başına belirledi. Komisyon gündemine alınıp görüşülen teklif ve tasarılar da her zaman iktidarın istediği teklif ve tasarılar oldu. Bugüne kadar iktidarın getirdiği düzenlemelerden reddedilen olmadı. Kulislerde konuşulduğu gibi af teklifinin Komisyon’da görüşülüp reddedilmesi iddiası gerçek olursa son 16 yıldaki parlamento ilklerinden biri yaşanmış olacak.

HDP’DEN İYİ PARTİ İDDİASI: ASIL ONLAR GÖRÜŞÜYOR

Yerel seçim öncesi partiler arası her gün yeni bir ittifak iddiası gündeme geliyor. En son İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti ve HDP arasında “gizli görüşmeler” yapıldığını ileri sürdü. Akşener, “AK Parti ile HDP arasında el altından, masanın altından ve yarın Dolmabahçe Sarayı’na ulaşabilecek görüşmelerin yapıldığını biliyorum” dedi. İYİ Parti’nin bu iddiasını HDP’lilere sorduğumuzda aldığımız yanıt ise bir başka “gizli görüşme” iddiası oldu. HDP’li bir yönetici, “Asıl kendi görüşmelerini gizlemek için HDP’yle görüşme yapıldığı iddiasını gündeme getiriyorlar. HDP ile bunu perdelemeye çalışıyorlar” dedi. HDP’li yönetici iddialı, “Çok ciddi duyumlarımız var. Hatta görüştükleri, aracılık yapan bazı kişileri de biliyoruz” diyor. Yerel seçim süreci daha çok iddiayı gündeme getirecek gibi görünüyor.

KAZANAMASAK DA KAYBETTİRİRİZ!

Yerel seçim öncesi siyasi partilerin adaylarıyla ilgili kulis haberlere İYİ Parti de eklendi. İYİ Parti’nin İstanbul’da Ümit Özdağ’ı, Ankara’da Mansur Yavaş’ı Adana’da İsmail Koncuk’u aday gösterebileceği iddia ediliyor. Bu iddialar parti yönetimince doğrulanmadı ama kulislere yansıyan bu isimlerle İYİ Parti’nin yerel seçim yarışında güçlü adaylarla yer alıp seçim sonuçlarını etkileyebileceğine dair önemli bir mesaj verilmiş oldu. İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki kilit rolünü ve bu son verdiği mesajı en dikkat çekici şekilde yorumlayan da yine bir İYİ Parti yöneticisi oldu. İYİ Parti’nin bu seçimde anahtar, kilit parti olduğuna dikkat çeken yönetici, “Alacağımız oy birçok yerde kazanmaya yetmeyebilir, kazandırmayabilir ama oyumuz kaybettirebilir” dedi.

GÜRSEL TEKİN’DEN YILDIRIM YORUMU

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları sürerken en çok merak edilen isimler İstanbul adayları. “İstanbul’u alan Türkiye’yi alır” sözü de dikkate alındığında seçimin kilit isimlerinin İstanbul adayları olacağını söyleyebiliriz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylığı ile ilgili soruya, “Sizin gönüllerinizden geçeni takvim içinde hayata geçiririz” yanıtı Yıldırım’ın adaylığının işareti olarak yorumlandı. Hatta AK Parti’nin yetkili kurullarında yapılan zarf usulü yoklamalarda da en çok Yıldırım’ın adının yazıldığı konuşuluyor. Son seçim tablosu Yıldırım’ın İstanbul’a aday olması durumunda CHP’nin adayı ile yarışacağını gösteriyor. Yıldırım’ın en güçlü rakibi olacak CHP adayı ise belli değil. Parti yönetiminin arayışı sürerken sahada Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi ve Gürsel Tekin’in isimleri konuşuluyor. Son günlerde aday adayları içinde adı öne çıkan Gürsel Tekin’e Binali Yıldırım’ın AK Parti’nin İstanbul adayı olma olasılığını sorduk. Tekin, “Benim için fark etmez” dedi ama ekledi, “İzmir’de dersini alamadı bir de İstanbul’a mı gelecek? (Yıldırım’ın İzmir adaylığında AK Parti’nin oylarını artırdığı hatırlatıldığında) Burada oy artıramaz ama belki düşüşü biraz azaltabilir” oldu. Tekin son olarak, “Rakibin güçlü olması hoşuma gider” diye de ekledi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums