'Varlık Fonum var ama bankada hissem yok!'

  • 16.10.2018 00:00

  İYİ Parti yöneticisi bir siyasetçi İş Bankası tartışmasına dair şu değerlendirmede bulunuyor: Sayın Erdoğan, 'Varlık Fonum var ama bankada hissem yok. Bu nasıl tek adamlık' diye düşünüyor.

1.5 AY SONRA GÖRÜŞÜYORLAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 31 Ağustos’ta yaptığı yerel seçim ittifakı çağrısından tam 1.5 ay sonra beklenen randevu geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Bahçeli’nin görüşmesinde ana başlık tabii “Cumhur İttifakı”nın yerel seçimlerde nasıl devam edeceği olacak. Bahçeli’nin “tak, tuk tuk” önerisi karşılık bulur mu bilmiyoruz ama görüşmenin sadece bu konuyla sınırlı olmayacağını söyleyebiliriz. MHP’nin af teklifi ile ilgili AK Parti’den birçok açıklama geldi ama bu konuda da ilk kez yüz yüze bir görüşme gerçekleşmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet Bakanlığı’nın yaptığı çalışma çerçevesinde bu konuyla ilgili net bir şey söylemesi sürpriz olmayacak. İki liderin buluşmasında gündem olur mu bilmiyoruz ama “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” da bu görüşmeye kilitlenmiş durumda. CHP, HDP ve İYİ Parti gibi kanun teklifi veren MHP’nin bu konuda da AK Parti’nin tavrını beklediğini biliyoruz. Görüşmedeki 3 önemli gündem maddesine bakarak bu ikili görüşmenin milyonları yakından ilgilendirdiğini söylemek mümkün.

CUMHURBAŞKANLIĞINA MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kamu adeta yeniden kuruluyor. Yürütmenin Cumhurbaşkanlığına geçmesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri (CBK), Cumhurbaşkanı Kararları (CK) ve Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri (CG) dönemi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’te yemin edip resmen göreve başlamasının ardından geçen yaklaşık 3 ayda 17 CBK, 78 CK, 16 da CG yayımlandı. Hal böyle olunca Cumhurbaşkanlığı mevzuat açısından en önemli kurum haline dönüştü. Cumhurbaşkanlığı da bunun üzerine resmi web sitesine “Mevzuat Bilgi Sistemi” ekledi. Sistemde Cumhurbaşkanlığı kararname, kararlar ve genelgelerinin yanı sıra kanunlar, KHK’lar, tüzüklerden oluşan tüm mevzuata ulaşıp bundan ücretsiz olarak yararlanmak mümkün.

VARLIK FONU BAŞKANIYIM AMA HİSSEM YOK!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devriyle ilgili yasa teklifi verecekleri açıklaması siyasetin önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. MHP’nin destek vereceğini açıkladığı teklifle ilgili CHP de ‘direnme hakkını kullanacağını’ ilan etti. Üç parti arasında devam eden bu tartışmada İYİ Parti ve HDP’nin nasıl bir tavır alacağı da merak konusu. İki parti de bu konuyu henüz yetkili kurullarında görüşmüş değil ama ortak kanaat bu teklifin bir “gündem değiştirme” amacı taşıdığı yönünde. İYİ Parti yöneticisi bir siyasetçi ise Erdoğan’ın psikolojisine dair şu değerlendirmede bulundu:

“Sanırım burada psikolojik bir durum var. Sayın Erdoğan, ‘Ben Varlık Fonu başkanıyım, ama hâlâ bir bankanın hissedarı olamadım. Varlık Fonum var ama bankada hissem yok. Bu nasıl tek adamlık’ diye düşünüyor. Memleketin hazinesi talan edilmiş, her taraftan dökülüyoruz. McKinsey, uçak rezaleti, rahip Brunson konuşmayalım, bunu konuşalım. Bu ülkede biraz ciddiyet ilan etmek lazım. Nezaketsiz bir tutum. Ayıp.”

HDP 6’NCI YAŞINI TUTUKLU YAKINLARIYLA KUTLAYACAK!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 6’ncı kuruluş yıl dönümünü bir kez daha tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanlarının gölgesinde kutlayacak. 15 Ekim’de 6 yaşına giren HDP’nin haftalık olağan grup toplantısının ana gündemlerinden biri halen tutuklu olan eski milletvekilleri ile belediye başkanları olacak. HDP de bu güne özel tutuklu tüm milletvekili ve belediye başkanlarının yakınlarını grup toplantısına davet etti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşma yapacağı grup toplantısında tutuklu siyasetçilerden gelen bazı mesajların da okunması bekleniyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums