CİZRE'DE NELER OL(M)UYOR?

  • 23.01.2015 00:00

 Son bir ay içersinde Cizre'de yaşananlar herkesin aklına şu soruyu getiriyor: "acaba 90'lı yıllara geri mi dönüyoruz?"

Malumunuz 90'lı yıllarda bölgede Devletin içindeki bazı odaklarca Kürt aydın ,gazeteci ve yurtsever yurttaşlara karşı binlerce faili meçhul(!) cinayetin işlendiği; söz de PKK ile etkin mücadele(!) adına Hizbullah'ın ve JİTEM in bu cinayetlerde aktif biçimde rol oynadığı, o karanlık ve korkunç yılların bugün benzerinin Cizre'de tekrar tezgahlanmak istendiği yönünde ciddi şüpheler var.

Tıpkı o dönemlerde bu faili meçhul(!) katliamların merkezi olarak seçilen Batman, Diyarbakır ve Silvan ile özellikle Gebze havzasında Kürt iş adamlarına yönelik cinayetlerin işlendiği Kocaeli bölgesinde olduğu gibi Cizre'de de aynı korkunç ve kirli yöntemlerle daha henüz 12 yaşındaki çocuklara karşı alçakça ve korkunç bir katliamların tezgahlandığını görüyoruz.

Cizre'de son bir ayda yaşanan olaylar ve peşinde sokak ortasında işlenen cinayetlerin faillerine hala ulaşılamamış olması bizi Devlet ve özellikle polis teşkilatı içinde gizli bir yapılanmanın olabileceği noktasında şüpheye düşürüyor.

Hükümetten habersiz ve hatta hükümeti başta çözüm süreci olmak üzere iç politikada zor duruma sokmak ve daha da ötesi mevcut duruma karşı bir operasyon olarak nitelendirilebilinecek böylesi olayların bir takım güçlerin harekete geçmiş olabilecekleri konusunda düşünmeye değer.

Doğrusu iktidarın tüm suçlamalara rağmen bu durumu tasvip edip içine sindirebileceğini düşünmek çok mantıklı gelmiyor,zira bugün yaşananlar hem iç politikada hükümeti zora sokuyor, hem de çözüm sürecine yönelik bir sabotaj olarak kabul edilebilecek böylesi bir durumun doğuracağı sonuçların ne de denli korkunç olabileceğini en çok ta AKP biliyordur; işte böylesi bir tabloya iktidarın göz yumacağını sanmıyorum.

İktidara karşı bir olası bir komplonun varlığı eğer cidden şüpheden öteye,bir realiteye dönüşürse, bu olayların şifresi çözüldüğünde işaretlerin bizi nereye götüreceği konusunda birçok ihtimalden söz etmek mümkün.

Özellikle Kobani eylemlerinde Van'da çekildiği söylenen bir görüntüde Polis panzerlerinin panzerlerle yol kenarındaki araçları yanmakta olan araçların içine sürmesi bize hala iktidara diş gösteren bir yapının varlığını gösteriyordu.

Bugün Cizre'de yaşanılanlara bakılırsa ve görüntülerle tespit edilen plakasız polis araçlarının varlığı ayrıca düşündürücüdür.

Tüm bunlar bir yana adeta toplumsal bir yara olan Hrant Dink cinayeti ve bu cinayette parmağı olduğu mahkeme kararı ile saptanan Ercan Demir'in böylesi hassas ve böylesi provokasyona açık bir bölgeye, tam da olayların en kontrolden çıktığı bir dönemde Cizre'ye Emniyet Müdürü olarak atanması açıkçası anlaşılır gibi değil.

Son bir ay içinde yaşanan bu karmaşada istihbaratın tüm bu olup bitenler hakkında hala suçlulara ulaşamamış(!) olması da doğrusu ayrıca manidardır.

Kobani olaylarında, özellikle Diyarbakır'da yaşanan olaylarda kısa sürede başta Yasin Börü'nün öldürülmesinde olmak üzere birçok olayda faillere ulaşılması ve hatta Bingöl Emniyet Müdürüne yönelik silahlı saldırının faillerinin(?) birkaç saat içinde tespit edilip öldürülmeleri 120 bin nüfuslu Cizre'de bir ay içinde işlenen 7 cinayetin faillerine hala ulaşılamaması akıllara birçok soru işareti getiriyor.

Ya katilleri koruyan bir güç var ve bu güce diz çöktürmek öyle kolay gibi görünmüyor,ya da bu kaostan nemalanan bazı güçler profesyonelce bu cinayetleri işleyebiliyor ve işleme ye de devam edecek gibiler.

Öte yandan olaylarda ciddi anlamda bazı kesimlerce şüpheli görülen Huda Par cephesinin ivedilikle bu konuda kendini aklaması gerekir.

Kürtler arasında bir "kör dövüşünü" tetiklemek ve PKK-Huda Par çatışmasına zemin hazırlamak için kollarını sıvayıp hazırda bekleyen Kürt düşmanlarına karşı hangi düşüncede ve hangi siyasi yapıya sahip olursa olsun bir uzlaşının sağlanmasını ve Kürtler arasında bir akil heyetin bu provokasyona karşı el birliği ile mücadele etmesi gerekir.

Bölgedeki sivil toplum örgütleri ve cemaatlerin biran önce harekete geçmesi kaçınılmazdır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums