Haliç'teki Simonlar ve AKP - Cemaat Çelişkisi

  • 2.02.2014 00:00

 Geçtiğimiz hafta içerisinde İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi köşe yazarlarından Sevilay Yükselir, Abdurrahaman Şimşek ve Yahya Bostan’dan oluşan üç kişilik ekip Devrimci Karargâh davasından yargılanıp 15 yıl hapse mahkûm edilen Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile bir röportaj yaptılar.

Hem Avcı’nın ifadeleri ve hem de Avcı’nın röportaj verdiği gazete ilginçti.

 Cemaat’teki derin yapılanmayı dört yıl önce yazmış olduğu “HALİÇTEKİ SİMONLAR” adlı kitabı ile deşifre ettiği için başına gelmedik bela kalmayan Avcı’nın bugün cemaatle, hükümet arasında yaşanan kavgada özellikle iktidar kanadınca “medet” umulan kişi olması oldukça manidar.

 Avcı’nın sözlerini manşetlere taşıyan gazetenin doğrusu Avcı’nın yaka-paça gözaltına alındığı günlerde kullandığı dili hatırlayınca bugün yaşananların tek bir izahı olabilir; “ilkesizlik!”

 Özellikle Başbakan başta olmak üzere iktidar ve ona yakın gazetelerin sürekli olarak cemaatin devlet içindeki yapılanmasına ve son günlerden Başbakan’ın sertleşen üslubu ile ”çeteleşme ve şebekeleşmesini” bu güne dek fark edememiş olmaları ve 12 yıldır iktidarda bulunan bir parti döneminde bu oluşumun adeta “altın çağını” yaşıyor olmasının izahı ne olabilir ki?...

 Hanefi Avcı başta olmak üzere, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çok önceden dile getirdikleri bu derin yapılanmadan MİT hiç mi haberdar olmadı?

 Cemaat, AKP iktidarı döneminde bu denli ciddi bir yapılanmaya giderken ve hatta malum şahsın kontenjanından iktidar partisine milletvekili sokacak kadar güce sahipken bugün yaşanan kavgadan ötürü dün “el-etek öpülenleri”, bugün “tu kaka” yapmanın izahını yapmakta insan doğrusu güçlük çekiyor.

 İktidarın şuan içinde bulunduğu duygu geçmişte cemaat tarafından kullanılmış olmanın farkına varmış olması.

Yeniden yargılanmaların önünün açılması için gösterilen çabaya duyulan sempati de çok açıktır ki bundan kaynaklanıyor.

 Bugün iktidar ve ona yakın çevrelerin Hanefi Avcı’ya duydukları bu ani sempatinin izahı ancak bu şekilde açıklanabilir.

 Bu savaş önümüzdeki süreçte beklenmedik tahliyelere yol açarsa sürpriz olmaz diye düşünüyorum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • veli
    veli
    7.02.2013 13:29

    " Bu konularda aslında hiç kimsenin hiçbir şey bilmiyor olması mümkün mü?" tabi ki kimse hiçbir şey bilmiyor. Yalnız bu iddia zaten inanç sahiplerine ait olduğu için iddiayı ispatlamak onlara düşer. Onlar da ispatlamışlardır aslında. Her biri kendine geleni doğru, öncekileri bozulmuş, sonrakileri de sapkın kabul eder sorun çözülür. Ateistlerin konuyla bir alakası olduğunu sanmıyorum.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums