ROBOSKİ’YE TAKİPSİZLİK VE VİCDANSIZLIK!

  • 9.01.2014 00:00

 Dün roboski’de tekrar otuz dört can’a kıydılar. Bir devlet ve o devletin silahlı kuvvetlerine bağlı jetlerin vicdanları sızlatan bir operasyonla(!) 28 Aralık 2011 gecesi paramparça ettiği çoğu çocuk denecek yaşta otuz dört Kürt, askeri mahkemenin dün katliam için almış olduğu ”takipsizlik” kararı ile tekrar tekrar öldüler.


Roboski olayı baştan sona kadar bir vicdansızlığın, bir halka karşı takınılan umursamaz tavrın gözler önüne serildiği çok kötü bir okul müsameresi gibi.

Roboski’de ne devlet ciddiyeti, ne de hükmedicilerin sorumluluğunu görebilmek mümkün olmadı.
Devletin en tepesi, işlenen bu cinayetten dolayı faillerden hesap sormak bir yana olaya karışan komuta kademesine izahı mümkün olmayacak “teşekkür ve iltifatlar” göndererek Kürtlerin vicdanlarını kanatmış, gönüllerini kırmıştır.

Dedik ya baştan sona kadar Roboski’de adeta bir komedi sergilenmiştir. Soruşturmanın ailelerden ve avukatlardan saklanması, gizli yürütülmesi ve sonrasında olayın askeri mahkemeye intikal etmesi oynana komediyi daha iyi anlamamız açısından oldukça anlamlıdır.

Cinayet suçlularına adeta hâkimlik yetkisinin verilmesi ile eş değer sayılabilecek bu kararın sonrasında yine o mahkemenin vermiş olduğu “takipsizlik” kararı doğrusu sürpriz sayılmamalı.

Hükümetin bu karara vereceği tepkiyi doğrusu merak ediyoruz.
17 Aralık’tan beri başta bazı bakan ve çocukları ile hükümete yakın bürokratlara karşı başlatılan yolsuzluk operasyonunda yer alan yargı ve emniyet mensuplarını “hallaç pamuğu” gibi oraya-buraya savuran iktidar, acaba 34 Kürt yurttaşını paramparça eden 28 Aralık 2011 roboski operasyonunda tek bir “onbaşıya” dokunabilecek mi?

Evet, roboski’de işlenen insanlık suçunun sıradan ve ucuz gerekçeler ile örtbas edilmeye çalışılması ve dahası Kürtleri ve kendine insanım diyen vicdan sahibi herkesi derinden yaralayan ve adeta akıllarımızla “alay” edercesine olayın “kaçınılmaz bir hatanın sonucu” olarak pişkinlikle sunulmaya çalışmasını anlamak ve af edebilmek mümkün mü?

Umulur ki, bu haksız ve anlamsız karar, Roboski davasını savunan avukatların itirazı ile bozulur ve adalet geç te olsa tecelli eder,zira iç barışın en kritik kararlarından bir tanesini olabilir Roboski kararı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums