Öğrenci Evleri Tartışması Bir Siyasi İntihardır!

  • 13.11.2013 00:00

 Öğrenci evleri üzerindeki tartışma tam gaz devam ediyor!

Toplumun birçok kesimi birden gündeme gelen bu mevzu üzerinde kafa yoruyor. Özellikle “kızlı-erkekli” öğrenci evi mevzusunun iktidarda taşları yerinden oynatacak kadar şiddetli olması, bu konunun hassasiyeti açısından manidardır.

 Hafta içinde, başbakan için “dava arkadaşım” diyen, hükümetin iki numaralı ismi ve başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın gündeme adeta bomba gibi düşen açıklamalarını iyi okursak bu anlamda fazla söze gerek yok diye düşünüyorum.

 AKP içinde her sözü adeta ferman sayılabilecek başbakan Erdoğan’a karşı, Arınç’ın göstermiş olduğu refleks aynı zamanda bir klişenin de son bulması demekti.

 Peki, neden bu kadar önemli bu olay, neden şimdiye kadar hep tek ses olan AKP içinde bu mevzuda ihtilaflar yaşanıyor?

 Kuşku yok ki, hükümeti sevsek veya sevmesek de kamu yararına desteklenebilecek ve de alkışlanabilecek birçok icraatı da var.

 Özellikle eğitim sisteminde, AKP hükümetleri döneminde gerçekleştirilen birçok uygulama buna örnek gösterilebilir. Okul kitaplarının bedava dağıtılması, okullarda kısmen de olsa tablet dağıtımı uyulmasına geçilmesi, yoksul ailelere eğitim desteği ve büyük yankı uyandıran “Haydi kızlar okula! Kampanyasının toplumun birçok kesimine ajite edilmesi, gibi birçok örnek gösterilebilir.

 Doğrusu, tüm bu olumlu örneklerin yanında hükümetin, öğrenci evlerinin denetlenmesine yönelik başlattığı hamle tam anlamı ile;”bir çuval inciri berbat etmek” ten öte de bir anlam ifade etmiyor.

 Kadın cinayetlerinin bir türlü önünün kesilemediği, toplumda birçok aklıevvelin “ahlak zabıtalığına” soyunmayı marifet saydığı gerçeğini göz önünde bulunduracak olursak; bu tartışmanın önümüzdeki günlerde bu anlamda can sıkacak birçok olayın yaşanabileceğini tahmin etmek güç değil.

 Ataerkil ruhun baskın çıktığı toplumda, kız çocukları üniversitede okuyan ailelerin bu tartışmadan ne denli etkilenebileceğini şimdiden kestirmek mümkün.

 Kız çocukları üzerinde egemen güç olan “erkek” hegemonyasının, daha da katılaşıp bir despotizme dönüşebileceğini unutmayalım.

 Başbakan’ın, toplumu gerecek nitelikteki şu ifadesi:”komşular kızlı, erkekli evlerde kalanları gerekli yerlere şikâyet etsinler.” Açıkçası tedirgin edici niteliktedir diyebiliriz.

 Sayın başbakanın aynı üslubu, gezi protestolarında yaşanan tencere, tava olayında da dile getirdiğini anımsamakta fayda var.

 Bu üslup, doğrusu toplumsal ayrışmaya yol açabileceği gibi, böylesi durumlarda öğrenci ailelerine durumun bildirileceğinde ailelerin göstereceği refleksi düşünebiliyor musunuz?

 Bir yandan,”Haydi kızlar okula”, kampanyası, başlatan bir hükümetin öte yandan böylesi korkunç bir uygulamayı başlatacak olması kanımca bir siyasi intihardan öte değil.

Hükümetin ahlak zabıtalığına soyunma teşebbüsü ve bu teşebbüsün gerekçesinin anlamsızlığının toplumu daha çok gereceğinden kuşkunuz olmasın!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums