İMRALI’YA İKİNCİ HEYET VE BEKLENTİLER

  • 15.02.2013 00:00

 Adalet bakanlığından onay çıkması halinde önümüzdeki günlerde İmralı’ya gidecek ikinci heyet; müzakerelerin bir sonraki ayağını oluşturacak görüşmeler için harekete geçecek.

Daha somut adımların atılabilmesi ve tarafların bu süreçte bir sonraki adım için bir yol haritası belirlemeleri açısından görüşmelerin sağlıklı bir hiyerarşiye tabi tutulması gerekir.

Oldukça nazik ve dış etkenlere karşı korunaksız olan müzakerelerin oluşabilecek bir boşluktan zarar görmemesi adına iki tarafında güç birliği oluşturup samimiyetten ödün vermemesi çok önemli.

Açıkçası adaya gidecek ikinci heyet üzerinden yürütülen spekülasyonlar kafalarda soru işaretleri bırakmadı değil. Barışa inan ve barışı arzulayanlar otuz yıllık kanlı bir çatışma ve savaşın son bulması için iktidarın cesaret ve kararlılığının yanında Kürt siyasetinin bu uğurda sarf ettiği büyük çabanın isimlere takılıp sekteye uğraması kabul edilebilir bir durum değildi.

Olağanüstü bir aksilik çıkmazsa DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP Eş Başkanı Selehattin Demirtaş ve BDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan bu heyette yer alacak isimler.

Yeni heyetin Öcalan’la tam olarak ne konuşacağını bilmezsekte enazından Kandil’in İmralı’ya koşulsuz ve şartsız “biat” ettiğini sunacaklarından eminiz, zaten son birkaç günüdür Kandil’in bunu üstüne basa basa dile getirmiş olması da bunu gösteriyor ve bence bu çok önemsenmesi gereken bir durum.

İmralı örgütün teorisini oluştursa da pratiğini oluşturan güçlerin atacakları adım çok önemli. Pratiği oluşturan gücün Kandil’de olduğunu sanırım gerçeğini anımsatmaya gerek yok.

Zaten şuan Türkiye ile savaşan Öcalan değil, Kandil!

Kandilin ikna edilmesi ve Hükümet, İmralı ve BDP’nin ayaklarını oluşturduğu masanın dördüncü ayağını oluşturan Kandil’inde yerini alması onun için çok önemli.

İmralı’nın birinci görüşmelerde iktidardan iki önemli noktada beklentisi olduğunu görüşmeye katılan isimler tarafından dillendirilmese de basında çıkan birtakım haberlerden okuduk.

-KCK tutuklularının tahliyeleri

-Suriye’nin kuzeyinde inisiyatifi ele geçiren PYD üzerindeki ambargonun kaldırılması.

Hükümet dördüncü yargı paketinde KCK tutuklularının büyük bir kısmının tahliyesini sağlayacak hükme imzasını koydu. Doğal olarak ilk istek hayata geçmek üzere diyebiliriz.

PYD üzerindeki baskı ve ambargonun kısmen de olsa kırıldığını yine basından BDP kanalı ile kimi sınıra yakın yerlerde toplanan yardımların Suriye Kürtlerine iletilmesi ile görüyoruz.

Artık sıra PKK’da hükümetin bu hamlelerine örgütün nasıl karşılık vereceğini sanırım yeni heyetin adaya gitmesi ile göreceğiz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums