UY HAVAR !

  • 20.12.2015 00:00

 Bu gün Kürtlerin çoğunlukta olduğu illerde yaşananlar yürek parçalıyor. Kürt gençleri, polisler, askerler, sivil halktan kadınlar, çocuklar ölüyor hepimizin gözleri önünde.

Uy Havar !

Kimin haklı- haksız, kimin güçlü-zayıf olduğu adı konulmuş bu savaşta mı kanıtlanacak? Akıl, fikir, İzan, mantık, siyaset varken neden kanlı yollar deneniyor? "Bu kanlı yol doğru mu" diye halka soran yok. İki taraf da halk adına halksız karar veriyor.

Uy Havar !

Diyarbakır da halktan kime sordu isem, çaresizliklerini, korktuklarını, işin nereye varacağını bilmediklerini söylüyorlar...İyi-kötü bir damları, işleri olduğunu, onu da terk etmek zorunda kaldıklarını, şimdi aç ve açıkta kaldıklarını, böyle giderse batı illerine akrabalarının yanına göç edeceklerini söylüyorlar. Bi çareyiz diyorlar. Kendi şehirlerinde mülteci olduklarını, kime kızıp, kime sığınacaklarını bilmediklerini fısıldıyorlar. Allah'ın çocuklarının yüzüne bakması için dua etmekten başka ellerinden bir şey gelmediğini ifade ediyorlar.

Uy Havar !

Bu gençlerin yöntemlerini yanlış bulabiliriz, silahlarını ve hendeklerini eleştirebiliriz, ama nedenleri haklıdır, istekleri makuldür. Diyalog kurmak, onları dinlemek çok mu zor, çok mu onur kırcı? Eğer tek bir insanımızı bile yaşatmaya değmiyorsa, onurumuzun ne anlamı var?

Uy Havar !

Orta doğu ve çevremiz bu kadar kaos içindeyken, yurt içinde de kaos yaratmanın anlamı ne? Sorunu çözerken karşıdakini farklı ve düşman görmenin çözüme katkısı ne? Bu süpürme yöntemleri yüz yıldır denendi. Ağrı da Koçgiri de, Dersim de, Şeyh Sait isyanında denendi...Ama arkasından başka isyanlar geldi. Kürtler var olduğu sürece, eşit yurttaşlık hakkı elde edinceye kadar da durum değişmeyecektir. Hatta bu sorun barışçıl yöntemlerle çözülmedikçe, silahlı yöntemleri kaşımaya hazır bir çok ülkenin varlığı unutulmamalı.

Uy Havar !

Ey AKP! Kürtler size yıllarca el verdi...Dıl verdi...Güven verdi. Siz de onlara bu zulmü mü layık görecektiniz? Evlerini yeniden yapabilirsiniz...Camilerini, okullarını yeniden onara bilirsiniz...yollarına, sularına yeniden kavuşturabilirsiniz...Ama kalplerini yeniden onarabilir misiniz? "Büyük devletiz" derken, tanklar-toplarla PKK'yi süpürme adına halkı perişan etmeyi mi kast ediyorsunuz? Büyüklük; Yağdan kıl çeker gibi sorun çözmektir. Büyüklük; Tek silah atmadan, tek cana kıymadan el sıkışmaktır.

Kürtler ayrı devlet istemediklerini her defasında beyan ediyorlar. Bir arada, eşit koşullarda yaşamanın önemini vurguluyorlar. Kendi dillerini, kültürlerini özgürce kullanmak, geliştirmek istiyorlar. Anayasada eşit temsil hakkı istiyorlar. Türklere saygı gösterdikleri kadar kendileri de saygı görmek istiyorlar. Bunları yapamayacaksanız %90 oy oranıyla iktidar olsanız bile, gerçekte iktidar değilsiniz demektir.

Uy Havar !

 

Ey PKK! Ayrı devlet istiyorsanız; Silahlarınızı, hendeklerinizi, siperlerinizi, mevziilerinizi kavraya bilirim. Ve de halk sizin bu hedefinizi, yönteminizi benimser ise, inanın dünyanın en güçlü devletleri buna mani olamaz. Biliniyor ki, siz bu amaçtan çoktan vazgeçtiniz. Ulus devlet olma hedefinin çağ dışı olduğunu ilan ettiniz. "Demokratik Cumhuriyet" "özerklik" "özyönetim" dediniz...Bunun için bunca çatışmaya, hendeğe, can- kan kaybına gerek var mıydı? Siyaset yolunu zorla saydınız, Türklerin-Kürtlerin ekseriyet desteğini alacağınızı göremiyor muydunuz? "Ama bunlar başka dilden anlamaz" söylemine artık kimse inanmıyor...Bu yöntemler Kürt halkına zarardan başka ne verebildi, hangi sorununu çözdü? Böylece halkın parlamentoya soktuğu milletvekillerini işlevsiz hale getirmediniz mi? Kürtleri seviyorsanız, siyaseti esas almak o halkın da tercihidir.

Ey Havar !

Ey Türkiye halkları! Bu yangın yerini, bu mahşeri yüreğinizde hissetmiyorsanız, görmüyor musunuz da? Tüm gördüğünüz ölümler, yıkımlar, göçler, feryatlar yüreğinizde bir sızı yaratmıyor mu? Hep birlikte sesimizi taraflara duyurma zamanı değil midir?

Biline ki, insanlar insanlığımız öldüğü için ölüyorlar. İnsanlığımızı ayağa kaldırmak için oralardan gelen bu sese kulak verelim

UY HAVAAARRR!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums