Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a: Cevap vermeyeceğim, çünkü…

  • 6.04.2020 00:00

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 3 Nisan akşamı Korona/Covid-19 salgınına karşı önlemleri açıklarken kendisi hakkında söylediği sözlere “Cevap vermeyeceğini” söyledi. YetkinReport’un sorusu üzerine konuşan CHP lideri, “Bana istediği her şeyi söyleyebilir, cevap vermeyeceğim. Türkiye’nin bu tartışmalarla kaybedecek zamanı yok” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’a cevap vermeme gerekçelerini de açıkladığı sözler şöyle:
“Türkiye bugün büyük bir travma, büyük bir salgın hastalıkla karşı karşıya. İnsanlar ölüm kalım mücadelesinde.
Bu salgın hastalığı en az hasarla atlatmak için birlikte mücadele etmek varken, el birliğiyle mücadele etmek varken, merkezi yönetimle, yerel yönetimlerin, birlikte işbirliği içinde mücadele etmesi gerekirken bu tür kısır tartışmalara, çatışmalara girmeyi doğru bulmuyorum. Sıcak siyaseti bu işin öznesi yapmayı doğru bulmuyorum.
Kendisine cevap vermeyeceğim.
Bana istediği her şeyi söyleyebilir, cevap vermeyeceğim.
Türkiye’nin bu tartışmalarla kaybedecek zaman yok.”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Nisan’da 31 şehre giriş çıkışları yasaklayıp, sokağa çıkma kısıtlamasına 65 yaş üstünün yanı sıra 20 yaş altını da eklerken, sözü Ankara ve İstanbul belediyelerinin yardımlaşma kampanyalarını dondurarak başlattığı yardım kampanyasına getirmiş ve CHP liderini sert sözlerle eleştirmişti.
Erdoğan şunları söylemişti: “Her ne kadar CHP Genel Başkanı başta olmak üzere kimi kesimler bu kampanyayı itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da, görüldüğü gibi milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir. Hâlbuki (…) mesela Kurtuluş Savaşı başlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tekalif-i Milliye denilen 10 maddelik bir emir yayınlamış (…) bu emirle milletimizin elinde bulunan silahtan cephaneye, giysiden yiyecek, içeceğe, makineden binek hayvanlarına kadar savaşta ihtiyaç duyulan hemen her malzemenin belirli bir oranı talep edilmiştir. (…) Kendi tarihlerini bilmeyenler, bugün devletimizin yürüttüğü yardım kampanyasını dahi sabote etmeye çalışarak milletten ne kadar uzak olduk olduklarını bir kez daha göstermişlerdir.”

Kılıçdaroğlu’nun tutumu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın hem Cumhurbaşkanı, hem AK Parti Genel Başkanı şapkasıyla sarf ettiği bu suçlamalara yanıt vermeyerek gündemin odağını Covid-19 salgınıyla mücadeleden siyasi polemiğe kaydırmak istemediğini gösteriyor. Bu tutumu daha önce Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açtığı kampanyaları dondurduğunda da göstermiş, CHP’li belediyelerin vermek istediği tepkiyi yumuşatmıştı.
Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın bütün Türkiye yeni önlemleri duymak için ekran başındayken kendisine yönelttiği ağır suçlamalara rağmen hükümet ve belediyeler arasında iş birliği çağrısını yinelemesi de dikkat çekiyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums