Müteahhitle aynı gemideki işçiler ve zavallı muhalefet!

  • 16.09.2018 00:00

  Yeni havaalanı inşaatındaki işçiler, çalışma koşullarını protesto edip iş bıraktı.

Gerekçelerini, on beş maddelik bir ‘talep listesi’yle açıkladılar.

Geçtim daha eşitlikçi bir yaşamı, yalnızca insan muamelesi görmek istedikleri yönünde talepler.

Sonrasında, beklenenler oldu:

İşçilerle aynı gemide olduğu varsayılan birileri sosyal medyada, insan muamelesi görme hakkı talep eden yüzlerce, binlerce insanı vatan haini ilan etti.

İşçilerle aynı gemide olduğu varsayılan güvenlik görevlileri müdahale ederek, yüzlerce işçiyi gözaltına aldı.

İşçilerle aynı gemide olduğu varsayılan havuz medyası, her zamanki gibi.

İşçilerle aynı gemide olduğu varsayılan milyonlarca yurttaş, olup biteni pek umursamadı. O milyonlarca yurttaş, yüzlerce maden işçisi öldüğünde bir hafta, inşaat asansöründe ölenleri üç gün, AVM inşaatı çadırında yananları bir gün, yollarda kamyonet kasalarında ölen mevsimlik işçileri birkaç dakika umursamıştı.

İşçilerle aynı gemide olduğu varsayılan müteahhit firmalar ise… İsterseniz bu konuya hiç girmeyeyim; devletti, sermayenin çıkarıydı, sömürüydü derken, Allah muhafaza ideolojik yaklaşma riskim var çünkü. İşçi patron el ele, kaynaşmış bir kitleyiz nihayetinde!

Bir de muhalefet var tabii. Şaşırdınız değil mi! Varlıklarını çoktan unutmuştunuz oysa. Var, evet. Muhalefet partileri. Muhalefet milletvekilleri. Muhalefet partisi genel başkanları. Son derece demokratik ‘Hayır bloku’nun mümtaz temsilcileri.

Malumunuz, muhalefet mensuplarının en sert muhalefet etme yöntemi, tweet atmak. Son zamanlarda başka bir şey yapmıyorlar. Doğrusu, yapacak halleri de, yetkileri de, güçleri de, niyetleri de yok. Muhalefetin acınası hali pür melali, sonraki yazıya kalsın. Şimdilik, özellikle ‘liderler’in, işçilerin yaşadıkları karşısındaki ‘ilk tepkiler’ini not düşmek yeterli olur.

TBMM’de grubu olan ‘üç’ muhalefet partisinden;

HDP’li birkaç milletvekili işçilere desteğe gitmiş. Sezai Temelli bir toplantıda açıklama yapmış.

‘Çok İyi Parti’ genel başkanının Twitter hesabına baktım, son kez ‘Hayırlı Cumalar’ yazmış. Muhtemelen işçilerin yaşadığı sorundan haberi olmadı Akşener’in. Ben de bir yurttaş olarak kendisine hayırlı cumalar dilerim. Sonuçta bir partinin genel başkanının, cuma günü geldiğinde bunun farkına varıyor oluşu, Türkiye’nin geleceği açısından umut verici.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu satırlar yazılırken henüz tweet atmamıştı. Oysa insan bir sormaz mı, ‘Böyle bir şey olabilir mi?’ diye. Muhtemelen onun da haberi olmadı.

Cumhurbaşkanı adayı, endüstri 4.0 Muharrem İnce ise cumartesi gününü alışveriş yaparak geçirmiş. 400 küsur lira ödemiş markette ve bunu Twitter hesabından paylaşmış. Pahalılığa dikkat çekmiş. Havaalanı inşaatında yaşananları bilmiyor muhtemelen. Canı sağolsun. Kendisine pazara gitmesini öneririm, çok daha hesaplı oluyor.

Hâl böyleyken, ‘Neden muhalefet partilerinin liderleri orada değil?’ sorusu, ziyadesiyle saçma olacak takdir edersiniz. Önce haberleri olsun, şöyle kallavi bir tweet atsınlar, belki sonra… Aman ha, sermayeyi ürkütmeden kuşkusuz. Bak yine ideolojik yönelim konusuna girecektim az daha; dervişin fikri neyse zikri de…

Uzatmadan;

bir kez daha, havaalanı işçilerinin talepleri:

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums