AKP'nin inşa değil çöküş projesi

  • 21.09.2015 00:00

 Son birkaç hafta içinde yaşanan gözaltı ve soruşturmalardan aklımızda kalanlar şunlar.

Grubumuz Koza-İpek’e ‘terör örgütüne finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı’ gerekçesiyle operasyon yapıldı.

 Hürriyet Gazetesi, AKP milletvekili önderliğinde saldırıya uğradı.

Doğan Medya Grubu’na terör propagandası nedeniyle soruşturma başlatıldı.

İşadamı İshak Alaton’a ‘paralel devlet yapılanmasına maddi ve manevi destek sağlamak’ suçlamasıyla inceleme başlatıldı.

Nokta Dergisi'nin son sayısı kapağı nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret ve terör örgütü propagandası’ yapıldığı gerekçesiyle toplatıldı.

Kayseri'de ‘paralel devlet yapılamasına yardım’ gerekçesi ile Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak gözaltına alındı.

T24 yazarı Hasan Cemal’e ‘Akan kanın bir numaralı sorumlusu Saray'daki Sultan'dır, nokta!’ başlıklı yazısı nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması başlatıldı. Gazeteci ve yazar Aytekin Gezici, attığı twitlerde ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ'a hakaret ettiği’ gerekçesiyle 5 yıl 9 ay hapis cezası ile 1 yıl 9 ay adli para cezasına çarptırıldı.

 DİSK Genel Başkanı Kani Beko'ya ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret’ gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Bugün Gazetesi Yazarı Gültekin Avcı, Selam Tevhid Örgütü hakkında yazdığı köşe yazıları nedeniyle gözaltına alındı.

Yazar Ahmet Altan’a TV’deki konuşması nedeniyle ‘cumhurbaşkanına, hükümete, kamu görevlilerine hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

ÖZGÜR DEĞİLİZ HİÇ BİRİMİZ

Bunlar son birkaç hafta içinde öne çıkanlar. Bunların yaşandığı ülkeye demokratik, özgür bir ülke diyebilir miyiz?

 Erdoğan ve AKP’ye eleştirel bakan farklı kesimlerden herkesin ‘terör örgütüne, paralel yapıya destek vermek ya da cumhurbaşkanına, hükümete hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındığı, soruşturmaya uğradığı ülkeye demokratik, özgür ya da demokratikleşmekte olan bir ülke deme imkânımız var mı?

 Elbette yok.

 TÜM MAĞDURLAR BİRLEŞİN

 Basın özgürlüğünden düşünce ve ifade özgürlüğüne tüm hak ve özgürlükler iktidar hukukunun otoriter yorumla daraltılıyor.

 Bunun için; Türkiye adım adım tek adım rejimine gidiyor, demokrasinin ve siyasetin alanı daralıyor, ülke Erdoğan ve dar çevresinin hırslarına kurban ediliyor diye yazıyoruz, konuşuyoruz. Erdoğan ve AKP, elde ettikleri toplumsal meşruiyet ve siyasal gücü ülkeyi demokratikleştirmek için değil tam tersine meşruiyetini dinden, nevzuhur bir kutsal davadan alan; kendileri dışında kimseye hayat hakkı tanımayan otoriter bir düzen inşası için kullanıyorlar. Tüm yaşadıklarımız bir inşa değil çöküş emareleridir. Çöküşün sonu hepimiz için zifiri karanlıktır.

 Çıkış ise Erdoğan/AKP/devlet mağdurlarının işbirliğinde, özgürlük ve siyasete sahip çıkmalarındadır

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums