PKK ateşkes ilan ederek Erdoğan’ın planını bozmalı

  • 19.08.2015 00:00

 21 Mart 2013’ten sonra hangi demokratik adım atıldı da Kürt sorunu bitti?


Ne oldu da Erdoğan IŞİD’e yönelik başlayan sınır ötesi operasyonlar PKK ve Kandil’i hedef aldı?
 
Buna neden olan PKK'nın bölgede artan gücü müydü? Yoksa ülke içindeki silahlı unsurları mıydı?
 
Eğer bunlarsa hiç inandırıcı değil. Çünkü hiç biri  yeni değil.
 
PKK'LILAR HEP BURADAYDI
 
Sınır içindeki PKK’lılar yıllardır buradaydılar.
 
Bunların Cizre’de, Tunceli’de, Lice’de yol kestiğinde, bayrak indirdiğinde, bölgede kimlik kontrolü yaptığında operasyon yapmayan Erdoğan neden 21 Temmuz'dan sonra PKK'yı hedef aldı? Başlayan bu operasyonların hedefi terörle mücadele değil. Erdoğan’ın PKK’ya ilan ettiği savaşın tek hedefi var: Erken seçimde AKP'yi tek başına iktidar yapmak.
 
7 Haziran öncesinde Kürtleri sokağa çekmek için denenen provokasyonlar başarılı olmayınca, aynı oyun bu kez PKK ile denendi ve başarıldı.
PKK, Türkiye’de başlattığı terör eylemleri ile Erdoğan’ın tuzağına belki de isteyerek düştü.
 
ÇATIŞMASIZLIKTAN BESLENDİLER
 
Bu açıdan çözüm süreci ya da çatışmasızlık/ateşkes 21 Temmuz’da Kandil’in bombalanması ile bitmedi.
 
Çözüm süreci Erdoğan'ın Gezi sürecinde demokrasiyi askıya alması ile bitti.

Gezi'den yani Haziran 2013’ten bu yana sürüyor'muş' görünen çatışmasızlık/ateşkes hali hem Erdoğan’ın hem de PKK’nın işine geldiği için devam ettirildi.
 
Erdoğan çatışmasızlık/ateşkes halini, 30 Mart Yerel, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı ve 7 Haziran Genel seçimleri için kullandı.
 
PKK, Suriye’nin Kuzeyi’nde PYD’nin ilan ettiği özerkliği güçlendirmek için.

Sonuç olarak bu çatışmasızlık/ateşkes hali hem Erdoğan’ın hem de PKK’nın işine geldiği için sürdü.
 
PKK ATEŞKES İLAN ETMELİ
 
Demokratikleşmeden vazgeçerek ülke içindeki PKK’lıların sınır dışına çekilmesinin önünü kesen Erdoğan, 21 Temmuz’dan sonra da Kandil’i bombalayarak de fiili olarak bitmiş savaşı başlatmış oldu.
 
PKK’nın Erdoğan’ın bu hedefine ülke içinde başlattığı terör dalgası ile karşılık vermesi, Türkiye'de savaştan beslenenleri güçlendirdi.
 
Kürt sorununun demokratik çözümünü isteyen Kürt ve Türkleri de, siyaseten güçlenen Demirtaş ve HDP’yi de zor durumda bıraktı.
 
Bu aşamada Erdoğan’ın savaş oyununu bozabilecek tek aktör PKK’dır. PKK bir an önce ateşkes ilan etmeli ve savaştan, şehit cenazelerinden oy devşirmek isteyenlere izin vermemelidir.
 
PKK gerçekten Türkiye’de Kürt sorunun çözülmesini istiyorsa sivil siyasete şans tanımalı ateşkes ilan etmelidir.
 
Etmelidir çünkü, 21 Mart 2013'teki Öcalan'ın çağrısından sonra her ölüm, Türklerle Kürtleri birbirinden duygusal olarak biraz daha koparmaktadır

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums