Erdoğan'ın seçim stratejisi: Kaos ve kutuplaştırmaya devam

  • 17.08.2015 00:00

 Bugün AKP'nin yaptığı, devleti paralel yapıdan temizleme değil kendi devletini inşa etmektir. Bunu eleştirenleri ve önünde duranları tasfiye etmektir. Hedef, sadece cemaat değil AKP’liler dışındaki herkestir... AKP iktidarı, bu zihniyette devam ettikçe zamana yayılan darbe kalıcı hale gelir. Bu açık...

 CHP lideri Kılıçdaroğlu; “Yaşanan süreç bir darbe sürecidir” derken haksız mı?”

Bu satırlar 15 Aralık 2014’teki “Sivil ‘post-modern’ darbe” başlıklı yazımdan.

ERDOĞAN’IN BÜYÜK HAYALİ

 Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de yaptığı konuşma hem yazıdaki tespitleri hem de Kılıçdaroğlu’nun çıkışını doğrular nitelikte.

 Erdoğan, sistemin değiştiğini ilan ettiği konuşmasında; “İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir” ifadelerini kullandı.

 Erdoğan kendince 'meşru' gördüğünün 'yasal' hale gelmesini istiyor.

 Halk oyu ile seçilmiş olmayı muktedir olmak için yeterli saymakta ve durumunun “meşru” ama “yasal” olmadığını ima etmektedir.

 Peki Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı meşru mudur?

 Bu meşruiyet yasallık için yeterli midir?

 Anayasal değişiklik ile Cumhurbaşkanını halkın seçmesi bir sistemin tek başına

değişmesi için yeterli midir?

 HERŞEYİ YÖNETMEK İSTİYOR

 Erdoğan’ın halk tarafından seçilmiş olması sistemin değişmesi için tek başına yeterli değildir. Erdoğan’ın bu çıkışı, onun bireysel hırslarının sonucudur. Bu hırsın arkasında ise örtmek istedikleri vardır.

 Erdoğan’ın hedefi ülkeyi tek başına, denetimsiz ve keyfi biçimde yönetmek, tüm anayasal kurumlara hükmetmektir.

 Yasama, yürütme ve yargının kendisine ayak bağı olmasını istememektedir. Türk tipi başkanlık dediği de budur.

 Oysa yasal dayanağı evrensel hukuk olan hiç bir modelin Türk tipi olma şansı yoktur.

 KUTUPLAŞMAYA DEVAM...

 Erdoğan seçildiği 10 Ağustos’tan itibaren tarafsız bir cumhurbaşkanı değil taraflı ve partili cumhurbaşkanıdır. Neredeyse her gün anayasayı ihlal ederek her gün suç işleyerek bunu yapmaktadır.

 7 Haziran seçimi, Erdoğan’ın hayaline dur dedi. MHP’nin siyasi basiretsizliği AKP'siz bir Türkiye'nin önüne geçti.

 Erdoğan’ın sistem değişti açıklaması erken seçime yönelik ciddi bir manevradır. Bu açıklama ile hedefi AKP tabanını konsolide etmek ve oy düşüşünü engellemektir. Bu çıkışla arzulanan; var olan 'AKP ve Ötekiler' algısını yani kutuplaşmayı sertleştirmektir.  

Hedefi bu olsa da rejimin değişmediğini kendisi de biliyor. Ama bu konuşma rejim değişikliği ilanı değil, sivil darbe ile toplumsal kutuplaşmayı daha da derinleştirme girişimidir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums