CHP Fırat'ın doğusunda AKP Ankara'da

  • 2.02.2015 00:00

 Yıllardır gittiğim Diyarbakır'ı 6-8 Ekim'den sonra bir kez daha gergin, endişeli ve korkulu  gördüm. Öcalan'ın mesajının okunduğu 21 Mart 2013 ile kıyaslandığında ise sanki iki farklı ülkeye gelmiş gibiydim. Diyarbakır'a CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin başkanlığında bir heyetle gittim. CHP heyeti, son dönemde artan terör eylerine dikkat çekmek için Diyarbakır'daydı. İl Başkanlığında bir açıklam yapan Tekin hedefimiz kirli savaşın bitmesi ve karanlık odakların ortaya çıkması olduğunu söyledi. Tekin'e il binasında gelen HDP'nin kapatılmasına ilişkin soruya; "CHP olarak parti kapatmaya karşıyız. Bugüne kadar hiç bir sorunu çözmedi" dedi. 


Tekin ile arada yaptığımız görüşmede önemli mesajlar verdi. Tekin özetle; "CHP belki bölgede istediğimiz kadar etkili değil ama burası bizim ülkemiz. Biz az oy alsak da buradayız. Çünkü biz hiç bir evladımızın ölmesini istemiyoruz. Oy için değil barış için burayız. Bize Fırat'ın ötesine gidemiyorsunuz diyenler, bugün bırakın Fırat'ın ötesini Ankara'nın Doğusu'na gidemez hale geldiler. Çözümü sürecini konuşmak, ateşi söndürmek için Diyarbakır'a, Urfa'ya, Van'a gidemiyorlar.  AKP'nin çözüm diye başlattığı süreçte geldiği yer Ankara'nın ötesine geçememek oldu." dedi.
 
'CHP DOĞRU YOLDA'
 
Bunu sokaktaki tepkilerden de STK temsilcileriyle yapılan toplantıda da görmek mümkün. STK temsilcileri ile yapılan toplantı verimli geçti. STK'larıCHP'nin bölgede olmasının önemini dikkat çekerek, CHP'nin şiddeti durdurmada önemli bir rol üstlenebileceğini ifade ettiler. Toplantıda CHP'nin değiştiğini ve CHP'nin "sorunun çözüm yeri Meclis önerisinin" doğruluğunu teslim edildi. Umarız CHP girdiği bu yoldan dönmez, Diyarbakır ziyaretiyle şiddetin durmasına katkısı olur ve Türkiye kazanır.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums