IŞİD soslu PKK savaşı

  • 27.07.2015 00:00

 İsterseniz kısa bir kronoloji ile başlayalım.

12 Temmuz 2015: KCK eylemsizliğe son verebileceğini açıkladı.

 13 Temmuz  2015: Selahattin Demirtaş KCK açıklamasının eylemsizliğe topyükün son verme anlamı taşımadığı açıklaması yaptı.

 16 Temmuz 2015: Davutoğlu koalisyon görüşmeleri kapsamında ziyaret ettiği HDP'yle en uzun görüşmeyi yaptı. Görüşme sonrasında taraflar, koalisyondan çok çözüm sürecinin geleceğinin konuşulduğu ve çok olumlu bir görüşme olduğu açıklandır.

 17 Temmuz 2015: Erdoğan, AKP ve HDP heyetlerinin 28 Şubat 2015'te açıkladıkları 10 Maddelik Dolmabahçe Mutabakatı'nı tanımadığını bir kez daha açıkladı.

 Erdoğan'ın bu çıkışı olumlu geçen AKP-HDP görüşmesinden bir gün sonra olmasına dikkat edelim.

 18 Temmuz 2015: Erdoğan ve AKP hükümeti IŞİD'e karşı mücadele konusunda İncirlik Hava Üssü'nün kullanılması dahil anlaşmaya vardı.

 21 Temmuz 2015: IŞİD Suruç'ta canlı bomba eylemi yaptı 31 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

22 Temmuz 2015: PKK iki polisi evinde vurdu.

23 Temmuz 2015: IŞİD Kilis'te sınır ötesinden TSK'ya saldırdı. 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. TSK saldırıya anında karşılık verdi.

24 Temmuz 2014: Günün ilk saatlerinde TSK  sınır ötesinde IŞİD kamplarına operasyon yaptı.

24 Temmuz 2015: Türkiye'nin çeşitli illerinde IŞİD, PKK ve DHKP/C ye yönelik operasyon başladı.

25 Temmuz 2015: TSK, IŞİD kampları dışında iki yıl boyunca vurmadığı Kandil ve Kuzey Irak'taki PKK kamplarını vurdu.

25 Temmuz 2015: PKK Diyarbakır'da askeri konvoyun geçişinde yaptığı saldırıda 2 asker öldü, 4 asker yaralandı.

Bu kısa kronolojiyi verme nedenim şu: AKP, IŞİD'le başlar göründüğü terörle mücadeleyi bir anda PKK savaşına çevirme gerçeğidir.

Hatırlayalım daha bir hafta önce Davutoğlu, HDP ile görüşmesinde çözüm süreci konusuda bu kadar olumlu hava varken ne oldu da PKK'ya operasyon ve HDP'ye "demokrasi mi silah mı" karar versin noktasına geldi?

 ERDOĞAN'IN ŞİDDET OYUNU

 Elbette Türkiye her türlü terörle mücadele etmelidir. Ancak son yapılan, terörle mücadele değil IŞİD soslu seçim odaklı PKK savaşıdır. Bu operasyon, Erdoğan'ın erken seçime yönelik bir manevrasıdır. Seçim öncesi hedeflediği ortamı şimdi gerçekleştirme peşindedir.

Şunu da kabul edelim PKK da, Erdoğan'ın elini güçlendirmek için her şeyi yapıyor. Bu süreçte en büyük siyasal sorumluluk CHP ve PKK şiddetine mesafe alma konusunda HDP'ye düşmektedir. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums