CHP'de ağır ama kararlı değişim

  • 13.04.2015 00:00

 CHP, bir haftadır trafonun önünden geçen kedi ile gündeme gelen “Milletçe Alkışlıyoruz” temalı seçim kampanyasını başlattı.  

 İçinden geçen  kedi ve trafo kombinasyonu rahatsız etmiş olmalı ki, artık Türkiye'nin değil AKP'nin resmi kanalına dönüşen TRT'de yasaklanmış.

 Tek başına bu yasak bile 'varlığını AKP’ye borçlu olanların' korkusunu gösteriyor. 

 DEMOKRASİ DERSİ: ÖNSEÇİM

 CHP 7 Haziran'daki seçime demokrasi açısından en güçlü parti olarak gidiyor. Kılıçdaroğlu ile başlayan değişim belki yavaş ama kararlı adımlarla sürüyor. Bu değişim, CHP'nin ve Türkiye'nin orta vadede en büyük kazancı olacak.

 Adaylarının büyük kısmını önseçim ile belirleyen CHP, bu alanda diğer partilerden bir adım öne taşıyor.

 EKOMİYİ YÖNETEN CHP

 Kılıçdaroğlu, Kartal konuşmasını büyük ölçüde ekonomi üzerine kurdu. Ekonomiyi yönetemeyen parti imajını kırmak açısından çok önemli bir konuşma yaptı Kılıçdaroğlu.

 CHP'yle ilgili yapılan olumsuz propagandada verilmek istenen temel algı,  ekonomiyi yönetemeyeceği olduğunu  düşündüğümüzde, bu konuşma daha önemli hale geliyor.

 CHP'nin ekonomiyi temel alan söylemi çok çok önemli ama tek başına yeterli değil.

 CHP'nin ekonomi kadar, yaşadığımız toplumsal kutuplaşmayı son erdirecek kucaklayıcı bir dil, farklı toplumsal kesimlerin hak ve özgürlüklerini -Kürt sorunu da dahil- güvenceye alacak bir programı öne çıkarması önemlidir.

 Kartal mitingi, 7 Haziran için kısa ama etkili bir başlangıç oldu.

 ALEVİLER HDP’YE Mİ GİDİYOR?

HDP'nin hedef kitlesinden birisi de Aleviler. HDP, bazı Alevi kurumlarının temsilcilerini listelerine koyarak Alevilerden oy almayı istiyor. Kuşkusuz HDP'nin Alevilerle kurduğu ilişki çok önemlidir. Ama bu ilişki Alevileri cemaatsel olarak HDP’ye yöneltmez.

 İki nedenden dolayı. İlki CHP’deki ön seçim Aleviler dahil parti tabanını büyük ölçüde konsolide etti. Pek çok Alevi kurumsal değil bireysel başarı olarak listelere girdi. 

 İkincisi HDP, sıradan Alevilerle değil,  Alevileri temsil ettiğini düşündüğü STK temsilcileriyle ilişki kurdu. Bu ilişki, Alevilerin HDP'ye oy vermesine yetmez.

 ALEVİ DEĞİL KÜRT OYLAR

 Aleviler cemaatsel olarak HDP'ye oy vermez çünkü; Aleviler için bugün temel korku, sınırlı olan hak ve özgürlük alanlarının daha da daralma korkusudur.  Bu korku, Alevilerin CHP'de yoğunlaşmasının temel nedenidir.

 HDP’ye giden Alevi oyları, her toplumsal kesimde olduğu gibi partiyle dayanışma içinde olmak isteyenlerdir.

 HDP'nin barajı geçmesi Alevi oylarından değil bölge ve Türkiye genelinde  AKP’ye oy vermiş Kürtlerden geçiyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums