Ameliyat

  • 13.10.2015 00:00

 Türkiye narkozsuz, ayakta ameliyat ediliyor. Sorumluluğu doğrudan Hükümet'e çıkartmak, kısır çekişmelerle faili aramak ameliyatı hızlandıracak.

Hemen yanıbaşımızda yeni bir dünya kuruluyor. Dengeler değişip yeni güçler gövde gösterisi yaparken Türkiye'nin kolu-kanadı, beyni ve hafızası budanıyor. Her sözü kuyumcu terazisinde tartıp söylemek ve en önemlisi kartopu gibi büyüyerek üzerimize gelen felâketi önlemek için şuurumuzun bütün lâmbalarını yakmak zorundayız.

PKK'nın tırmandırdığı şiddet Kürtlerin, hatta Örgüt'ün çıkarlarına hizmet için değildi, şimdi bu ameliyatı yapanlara bir hazırlıktı. Ne kırda ne de kentte halka karşı yürütülecek "devrimci halk savaşı"nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı bir üstünlük sağlama ihtimali yoktu. Gelen şehit cenazeleri ve artan şiddet ile cumartesi günü Ankara Tren Garı'nın önünde başlanan ameliyat için Türkiye hazır hale getirildi. Birincisi, bu ameliyatın bölgedeki yeni mimaride Türkiye'nin elini kolunu bağlamak için yapıldığını, ikincisi ise bu kanlı başlangıcın -Allah muhafaza- aynı hızda devam edeceğini kestirmek lâzım. 1 Kasım'da yapılacak seçimler, ameliyatın sadece bir bölümünden ibaret. Ameliyatı durdurmak için herkes gözünü perdeleyen hesaplardan, hırs ve öfkeden kurtulmalı ve pozisyonunu tepeden tırnağa gözden geçirmeli.

Bünyenin bu kadar zayıf düşmesinin ve ameliyat masasına zahmetsizce yatırılmamızın müsebbibi "tekrar seçim"den iktidar umanlar. Türkiye bugün sandıktan çıkmış yeni bir hükümete sahip olsaydı ne 150 civarında güvenlik görevlisi şehit olur ne de cumartesi günü o kadar vatandaşımız hayatını kaybederdi. Terörün tırmanmasında hükümetin siyasî sorumluluğunu dikkate almadan gidişatı durdurmak çok zor. Türkiye yönetilemez bir ülke durumunda. Sandık yok sayıldıktan ve halka "kararınızı düzeltin" talimatı verildikten sonra demokratik sistemi işleterek ülkeyi yönetmek neredeyse imkânsız. İşbaşındaki seçim hükümeti bile entrikalarla kuruldu. 17/25 Aralık soruşturmasını durdurmak için İstanbul Emniyeti'nin başına getirilen adama, bu kadar kritik bir dönemde güvenlik sorumluluğunu verirseniz sadece ameliyata niyetlenenleri cesaretlendirmiş olursunuz. "İstifa edecek bir durum yok" dediği sürece, seri katili nasıl durdurursunuz?

"Kasap et derdinde, koyun can derdinde". Yolsuzluk şaibelerinden, yolsuzluk iddialarının peşine düşenleri katil gibi kovalayarak kurtulmaya çalışan bir iktidarın şemsiyesi altındaki ülkede her türlü ameliyat yapılır. Terör örgütlerinin korkulu rüyası haline gelmiş uzman güvenlik personeliniz sırf görevlerini yaptıkları için dört duvarın arkasına tıkılmışsa, terörü nasıl önleyeceksiniz? Terörün ve teröristin niyetini, planını-projesini deşifre eden gazetecileriniz kuduz muamelesi görüyorsa teröre karşı kamuoyunu nasıl dirençli kılacaksınız? Vatandaş devletine ve birbirine karşı güvenini kaybetmişse teröre karşı mukavemetini neyle sağlayacaksınız? Siyaset kurumu esaslı bir meşruiyet problemi yaşıyor. Yolsuzlukların üzerini örtmek için ters-yüz ettiğiniz güvenlik birimleriniz ve yargınız ile terörün peşine nasıl düşeceksiniz? Kime güveneceksiniz? Kime destek olacaksınız?

Türkiye ameliyat masasında, terörün gürültüsü ve dehşeti altında mefluç vaziyette yatıyor. Yaralarımız açık vaziyette, bağışıklık sistemimiz çökmüş halde; her türlü enfeksiyona ve müdahaleye karşı korumasız. Çözümü siyasette aramamız lazım. Basit-dar hesapların üstüne çıkabilen, bu ameliyata engel olacak bir basireti ve feraseti kimden bekleyebiliriz?

Patlayan terör 1 Kasım'ın ötesine uzanan hedefler peşinde. Aklını alacağı oya takmış, iktidar hesabı dışına çıkamayan siyasî akıl bu oyunu bozamaz. Olan bitene ve dökülen kana 1 Kasım'la sınırlı olarak bakanlar da kanı durduramaz. Siyasetçi demokratik rekabetin zirveye çıktığı kampanya döneminde bile ülkenin ortak çıkarlarını esas alan ve teröre karşı ortak direnci yansıtan bir dayanışma sergilemeli. İçişleri ve Adalet bakanı hemen istifa etmeli, topluma güven veren isimlere bu görevler emanet edilmeli.

Ameliyatın daha uzun süre devam edeceğinden kuşku duymayın. Engellemek, iktidar hesaplarının üzerinde hepimizin ortak sorumluluğu. Kimse kimseyi suçlamamalı; ama iktidar sorumluluğu olanlar istifa müessesesi başta olmak üzere topluma güven verecek adımlar atmalı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums