Kime oy verelim?

  • 4.02.2015 00:00

 “Kime oy verelim?” sorusu, her zaman bizi karanlık labirentlere sürükler. Doğru soru: “Kim”e değil, “ne”ye oy vereceğiz? “Kim” dediğimiz fanî yaratıklar, çiğ süt emmiş insan evlatları.

Beşer, şaşar. Dün doğru yolda yürüyenler gücün ifsadına uğrar; sadece kendilerini değil bizleri de günaha sokar. Falanca veya filanca kişinin hangi kumaştan yapılırsa yapılsın giyeceği kefen aynı boyda,  üzerine hangi taşı koyarlarsa koysunlar yerin altında kaplayacağı yer de belli. Burnundan tutar hizaya getirir, hiç olmazsa o kadar güce rağmen taşıyamadığı egosu altında pestil gibi ezilmesine engel olmazsınız. Güçten şımaranların, kibre kapılanların, firavunlaşanların, halkın parası ile edindiği zenginlik ve şatafat içinde kaybolanların, halktan aldığı gücü halkı ezmek için kullananların bir sıkımlık canları var. İçlerine girip onları ele geçiren cini sandıktan çıkartırsınız, olur biter. Saraylarının yaldızları dökülür, ellerindeki güç alınınca sudan çıkmış kurbağaya dönerler.

“Kim” dediğiniz “parti” ise, onun ne hükmü var? Amblemleri ile, anlı-şanlı isimleri ile kişiler gibi bir zamanların iktidar partileri de tarihin çöp sepetinde değil mi? Parti mensubiyetini din mertebesine yükseltenler, partilere kudsiyet atfedenler hesabı iki cihanda verecek. “Parti”, “kısım”, “parça” demek. Gerçeğin bütünü bir partiye mal edip inancını siyasî kavgalar arasında tüketenleri Allah ıslah etsin.

Neye oy vereceksiniz? Siz asıl bu soruya cevap verin.

Onurunuzla, özgür bir hayat yaşamayı tek bir kişinin keyfine bırakmamak. Memleketin siyasî ve ekonomik istikrarını kibrine çerez etmeye kalkanları durdurmak. Sizi yönetenlerin size efendi gibi bağırıp çağırmasına, hizaya çekmesine izin vermemek. Cenab-ı Allah insanları,  yöneticilere köle olmaları için yaratmadı, tersine hükümetlerin varlık sebebi bize hizmet etmeleridir. Birilerinin saltanatına değil, milletin refahına, ülkenin güvenliğine, hırsızlığın yolsuzluğun engellenmesine oy vereceğiz.

“Bu banka zaten batmış” diyerek, halkın tasarrufları ile hayat bulan bir bankayı batıracak kampanya başlatan, kampanya başarılı olamayınca devlet iktidarını kullanarak banka gasp edenler “daha ne yapabilir?” demeyin. Eğer durdurmazsanız, hiç kimsenin malı-mülkü güvende olmaz. Haramîler evinizin mutfağına oturup rızkınıza göz koyar. Malınıza mülkünüze, helal kazancınıza sahip çıkmak için oy verin.

Kadınların arkalarını dönerek, en kibar ve en medenî yol ile dile getirdikleri protestoyu belden aşağı hakaretlerle karşılayan biri, “daha ne diyebilir?” demeyin. Kendisini eleştirenleri yağlı kazıklara geçirip teşhir etmesini “neyle engelleriz?” sorusuna oy verirken mutlaka bir cevap arayın.

Halkın haber alma özgürlüğünü ortadan kaldıran, gazetecileri tutuklayan, alenen tehdit eden biri, sizin hakkınızı hukukunuzu savunan herkesin hayatına kast eder. Altın tepsi üzerinde bala bulanmış aydın kellelerinin, sarayında akşam yemeğinden sonra despota sunulmasına nasıl engel olacaksınız?  Aydın, vicdanlı, halka karşı sorumlu adamdır. Eleştirir, kalemi ile düzeltir. Ayıbı söylenemediği için, suçunu marifet sanan bir zorbaya nasıl tahammül edeceksiniz?

Sarayın yaldızları, kristal avizeleri, lüks odaları arasında hüküm sürmeye kalkan sonradan görmeler tarih boyunca ancak zulümle ayakta kalmıştır. Halkın parasıyla halka zulüm edilmesine neden katlanalım? Bir sarayın milyarlarca lira tutan gösterişi, debdebesine “yapacak bir şey yok” deyip sakın ola ki sırtınızı dönmeyin. Yarın her ile bir saray dikmeye kalkarsa?

“Kime oy vereceğiz?” sorusu, yanlış bir soru. Yıllar boyu her sabah iktidar koltuğunda uyanan biri, zamanla “ben neymişim?” diyebilir, şeytanın iğvasına kapılabilir, içine despotluk cini kaçabilir. Şu soruya cevap arayalım: “Ne yapsak da iktidarın keyfîliğe kaçmasını, kötüye kullanılmasını engellesek?” Şu anda zıvanadan çıkmış bir gücün “cinnet operasyonları”nı, tehditlerini, hakaretlerini, suç bastırma kumpaslarını izliyorsunuz. Freni boşalmış kamyon sandığa çarpacak ve darmadağın olacak. Dağılacak olan keyfîlik, zorbalık, hukuksuzluk, kanunsuzluk. Siz yeter ki sandığı sağlam tutun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums