Soruyu tekrarlayalım: Çağlayan’dan kaç oy çıkar?

  • 3.04.2015 00:00

 Israrımın sebebi öngörerek önlemek. Karanlık bir tezgâha ışık tutarsanız, yani deşifre ederseniz felâketleri engelleyebilirsiniz.

Terör kime oy getiriyor? Veya tezgâhı deşifre etmek için dünkü soruyu tekrarlayalım: "Çağlayan'dan AK Parti'ye kaç oy çıkar?" Bizim elimizde devlet iktidarı yok. Ne hükümete, ne de onun emrindeki polise, istihbarat birimlerine sözümüz geçmez, ne de iktidar yanlısı gazetelerdeki çarpıtmalarla, duygu sömürüleri ile baş edebiliriz. "Terör" kelimesinin anlamını bile bilmeyen cahillere laf anlatacak bahtsızlık da bizden uzak dursun.

"Terör, siyasî amaçlar için şiddete başvurmak" demek. Terörist, siyasî amaçlar için şiddete başvuran, kan döken kişi anlamına geliyor. "Bu eylemin amacı nedir?" sorusu yerine, hararetle "terörist dedin-demedin" tartışması çıkartanlar ya ahmaktır, ya da terör örgütü ile aynı amaca hizmet etmektedir. Savcımız şehit edildi, ona rahmet, geride bıraktıklarına sabır dilerken, yeni terör saldırılarını önleyebilmek için soruyoruz: Bu şiddet eyleminin siyasî amacı nedir? Bu sorudaki "terör" kelimesini AK Parti'nin 'trol fabrikası'ndaki imtiyazlı personelden bulan biri çıkar mı dersiniz?

Sorduğum soru, önleyemedikleri bir terör eyleminden medya özgürlüğünü sınırlama, avukatları ve savunma mesleğini şaibeli hale getirme ve muhalefete çakma bahanesi üreten bir iktidara "kral çıplak" demekten ibaret.

Yurt dışı gezisini yarıda kesmediği için "millî duruş sergileme" imkânı bulamayan Cumhurbaşkanı, muhalefet partilerini "millî bir yaklaşım ortaya koyamamakla" suçladığı zaman, Çağlayan saldırısından sadece siyasî bir sonuç devşirmiş oluyor. Şehit edilen savcı, devletin savcısı. Bu cinayeti önleme ve geri plandaki faillerini bulma sorumluluğu hükümete ait. Herkesin tane tane sorduğu, polisin müdahale biçiminden otopsi raporuna kadar bir dizi soru var. Cevaplarını vermek hükümetin görevi ve sorumluluğu. Daha fazlası da var. Yolsuzlukları örtmek için Emniyet Teşkilatı'nın altı-üstüne getirilirken, terör uzmanlarını devre dışı bırakmak kimin işi?

Terör örgütünün kucağına bu eylemin bahanesini kendi elleriyle teslim edenlerden hiç mi hesap sormayacağız? Berkin Elvan'ı öldürenler nerede? 14 yaşında öldürülen bir çocuğu, onu sembol haline getiren geniş kitlelerle birlikte "terörist" ilan eden "en yetkili kişi"nin hiç mi kabahati yok? Toplumu kutuplaştırıp ölenlerden birine "şehidimiz" diye sahip çıktığınız, devlet kurşunu ile öldürüp öbürünü "terörist" ilan ettiğiniz zaman terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürdüğünüzü bilmiyorsanız, bu ülkenin tepesinde ne işiniz var?

Sorduğum sorunun bir anlamı ve mantığı bulunuyor. Üzerinde yolsuzluk şaibesi bulunan bir iktidar, seçim kazanmak için bekleneceği üzere her türlü aracı yalan ve entrika üreterek seferber ediyor. Üstüne örtü çekilen onca yolsuzluk ve hırsızlıktan sonra Kabataş yalanına sımsıkı sarılanlar, "Sümeyye'ye suikast" tezgâhı açanlar, sahte belgeler üretip kolektif biçimde yayınlayanlar, kısaca seri katiller gibi sürekli suç işleyenler, terörü kışkırtacak, provoke edecek teşebbüslerin de kaynağında mesai harcayanlarla aynı kişiler olamaz mı? İktidar ellerinden gidince kollarına kelepçe takılacak ve mahkemede hesap verecekler. Savcının öldürülmesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı Allah aşkına bu ihtimali azaltmıyor mu?

DHKP-C'nin "taşeron" bir örgüt olduğunu, terörden geçindiğini herkes biliyor. Bu marjinal örgüte toplumsal taban oluşturma bahanelerini hangi amaçla veriyorsunuz? Asıl can alıcı soruyu soralım: Seçime kadar hangi terör eylemlerini planlıyorsunuz? Bu eylemlerden ne kadar oy artırmayı hedefliyorsunuz? Şu sıralarda AK Parti medyasında çıkan "CHP-terör ilişkisi" analizleri, kuşku uyandırıcı değil mi?

Ben bu soruları ısrarla sormaya devam edeceğim; çünkü elimde terörü engellemek, akacak kanı durdurmak için başka çare yok. Açıkça söylüyorum: Savcının şehit edilmesi iktidar çevrelerinde derin bir memnuniyet rüzgârı estirdi. Yüzlerine yansıyan mutluluğu, kederli bir yüz ifadesi ile bastırmakta çok zorlanıyorlar. Israrla soralım: Terör ne demektir? Çağlayan'daki terör eyleminin amacı neydi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums