Çağlayan saldırısı AK Parti'ye kaç oy getirir?

  • 2.04.2015 00:00

  Çağlayan Adliyesi'ne her gidişimde en zor olan, önünde uzun kuyruklar oluşan güvenlik kontrolünü aşmaktı.

Kemerinize kadar çıkartıyorsunuz, hâlâ cihazdan ses geliyorsa çoraplarınıza kadar aranıyorsunuz. Aynı kapılarda avukatların ayrı bir girişinin olması, kontrolsüz geçmeleri için değil, sadece vatandaşların arasında sıra beklememeleri için. Saldırının avukat cübbesi altında yapıldığı iddiası bu yüzden doğru olamaz. Sol örgüt bu tür eylemleri içeriden destek alarak yapıyor, koca bir şehir kalabalığına sahip böyle bir binaya onlarca servis girişinden birinden bir tabancayı sokacak "personel" bulmak çok zor olmasa gerek. İki inanmış militan, bir tabanca ve tabancayı içeri sokacak tek bir "personel". Kısaca eylem basit ve sıradan, ancak elbette iddiası ve amacı büyük. 

Karanlık terör eylemleri komplocu muhayyileyi kışkırtır. Görünen sebebin arkasında entrikalarla gizlenmiş sebepler ve akla hiç gelmeyen failler aranır. Sebebi anlamak ve gerçek failleri bulmak için başvuracağınız iki yöntem var. Birincisi istihbarat teşkilatlarının veya polisin sahip olabileceği türden çok özel ipuçlarının ve bilgilerin izini sürerek delilleri ile birlikte sebepleri ve failleri ortaya çıkartmak. İkincisi, silahlı propaganda yöntemini kullanan örgütün kamuoyu nezdinde elde ettiği hasıladan yani sonuçtan yola çıkarak sebeplere ve bu sebeplere uygun amaçları gözeten faillere ulaşmak. Birincisi profesyonellerin işi olduğuna göre bize düşen sonuçlardan yola çıkıp sebebi ve faili bulmak.

Eylemin görünen "özel silahlı propaganda" amacı, Berkin Elvan soruşturmasına güya kamuoyunun dikkatini çekmek. Başarılı oldu mu? Örgütüne sadakatle iman etmiş birkaç militan dışında kimseyi böyle bir başarıya ikna edemezsiniz. Berkin Elvan'ın öldürülmesi kamu vicdanında zaten derin bir yara açmıştı. Sağcı-muhafazakârlar bile 15 yaşındaki bir gencin düpedüz devlet terörüne maruz kalmasını vicdanlarına sığdıramıyordu. Erdoğan'ın Berkin Elvan cinayeti üzerinden toplumu kamplara ayırma ve birbirine düşman etme çabası sert bir tepki ile karşılaşmış, miting meydanlarında evladını kaybetmiş bir anne aleyhinde tezahürat yaptırmasını, bilyelerinden bahisle ölü bir çocuğu suçlu ilan etmesini toplum içine sindirememişti. Adalet Sarayı'nın basılması ve savcının öldürülmesi, Berkin etrafındaki sempati halesine zarar verdi. Sonuçtan sebebe gideceksek, bu eylem görünürdeki amacı ile tutarsız, tam tersine sonuç vermiş durumda. Berkin Elvan'ın masumiyet yüklü hatırasına bu eylem kadar hoyratça zarar veren bir kara propaganda yapılabilir mi?

Gelelim asıl önemli görünen genel amaca...

İki militan, bir silah ve bir "içeriden personel" ile gerçekleştirilen ve sekiz saat boyunca ülkede şiddet dalgası oluşturan bir eylemin kime veya kimlere faydası dokunur? Sol Örgüt'ün elimine ettiğimiz "özel" amacı dışında kendisi için "genel" bir amaç gütmesinin, -Marksist muhakeme tarzına göre- "objektif şartları" mevcut değil. Eylem belli ki vekâleten yapılmış. Peki kimin için?

PKK, seçim stratejisi için eylemlere ara verdi, kazdığı hendekleri kapattı. Demirtaş "üzerinize bir adım gelirlerse on adım geri çekilin" talimatı veriyor. Cemil Bayık, daha yeni barış güvercini havasında mesajlar sıralıyor. HDP'nin barajı geçmesi, PKK deyimi ile "şiddetsizlik ortamı"na bağlı. MHP lideri, çatışmanın tarafı olmamak için ısrarla Ülkücüleri sokaktan uzak tutuyor. CHP'nin bu taraklarda bezi olmadığı herkesin malumu.

Önümüzde, özellikle iktidar cephesi için ölüm-kalım meselesine dönüşmüş bir seçim var ve Çağlayan Adliyesi'ndeki bu eylemin seçimi ıskalayarak planlanmış olması mümkün değil.

Ülkede şiddet ortamının oluşması ve genel bir tedirginliğin yayılması sadece ve sadece AK Parti oylarını konsolide edecek bir faktör olabilir. Nitekim Güneydoğu'da sertleşen ve halkı kışkırtan polisiye müdahalelere dair çok fazla işaret geliyor.

"Sümeyye'ye suikast"ın benzeri, eskitilmiş süsü verilen sahte belgelerle "masonluk" tezgahı açanlar, Çağlayan saldırısını planlayanlar aynı kirli ruh ve düşünce dünyasından besleniyorlar. Sebep ve amaç hep aynı. Üstelik çok beceriksizler, panik içinde çok acemice işler çıkartıyorlar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums