Muhsin Yazıcıoğlu ne derdi?

  • 20.07.2014 00:00

 “Şöyle derdi” diye söze başlayıp ahkâm kesmek, Muhsin Başkan’ın aziz hatırasını istismar etmektir. Başbakan başta olmak üzere herkes haddini-hududunu bilmeli.

Hiçbir zaman siyasî istismar konusu yapılamayacak semboller, dokunulmayacak kutsallar vardır. Muhsin Başkan, koca bir camianın yüreğinde soğuttuğu, toprağa gömdüğü temiz-tertemiz hatıralarıdır. Eza-cefa içinde gençliğini tüketen bir neslin sembolüdür. Vardıkları en yüksek nokta “vur kâfir, vur da şehit olayım” diyebilmek olanlar; yiğitlikle, sabırla, feragatle, sözünün eri olmakla, bu vatanı hesapsız-kitapsız sevmekle ölçülen bu sembolün yanına yaklaşamaz. Gençliğinin on yılını cezaevlerinde sabır imtihanlarında geçirenlere sorabilirsiniz bu sembolün anlamını.

Başbakan, BBP yöneticilerini ihanetle suçladığına göre “yaşasaydı bana oy verirdi” demeye getiriyor. BBP ise bir siyasî parti olarak cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında bir tutum belirliyor. Genel Başkan Mustafa Destici, seçimlerde Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vereceklerini, gerekçelerini tek tek sıralayarak açıklıyor. Karar hükmî şahsiyeti olan bağımsız, üstelik temsil kabiliyeti olan bir siyasî partinin kararı. Hiç kimse, yaşasaydı ne düşüneceğini bildikleri halde Muhsin Başkan’ı referans göstermiyor; madde madde gerekçe sıralıyorlar ve kararın sebebini açıklıyorlar. Referans gösteren tek kişi var: Başbakan Erdoğan. BBP’nin kararını “Muhsin Yazıcıoğlu’nun mirasına ihanet”, “Onun hatırasını ayaklar altına alma”, “kemiklerini sızlatma”, “karnı genişlik”, “ilkesizlik” ve “zavallılık” olarak karalıyor. Mübalağasız bu ibarelerin hepsini peş peşe sıralıyor. Bırakın “Muhsin Yazıcıoğlu ne derdi?” sorusunu, Başbakan, Muhsin Başkan adına BBP yöneticilerine (halefine) ve dava arkadaşlarına ağır hakaretler ediyor. Asap bozucu, mide bulandırıcı bir saygısızlık ve hadsizlik yok mu bu sözlerde? Daha ötesi de var. Erdoğan, Sivaslıların Muhsin Başkan’ın hatırasına sahip çıkmasını “duygu sömürüsü” olarak aşağılıyor, sevenlerini de küçümsüyor. Bu hadsizliğe bir ayar çekmek farz-ı kifâye oldu.

“Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı, cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi desteklerdi?” sorusunu tereddüt etmeden cevaplayacak birkaç kişiden biri benim. Dava arkadaşlığımızın tam 40 yıla varan uzun bir geçmişi var. 70’lerde kavga günlerinde o Ülkü Ocakları genel başkanı iken, Teşkilat’ın yayın organı olan Genç Arkadaş dergisini bana emanet etmişti. MHP’den ayrılıp “Yeni Oluşum Hareketi”ni başlattığı ve BBP’yi kurduğu zaman yanındayım. Partinin ideolojik omurgasına ve siyasî rotasına katkılarda bulundum. Aklıma-fikrime değer verir, ince politik meseleleri uzun uzun konuşurduk. Erdoğan’ın kişiliği ve icraatları hakkında neler düşündüğünü, ne tür mukayeseler yaptığını ayrıntıları ile biliyorum. Yine de, “Başkan yaşasaydı şöyle karar verirdi...” demeyi, densizlik ve hatırasına saygısızlık addediyorum.

Muhsin Başkan, temiz-tertemiz bir Anadolu delikanlısı, bir gönül adamıydı. Yüreğine de, bileğine de kuvvetliydi. Kumaşı da, eczası da, zekâsı da, liderlik yetenekleri de başkalarından yüzlerce fersah ileride olmasına rağmen, haysiyetinden ve dürüstlüğünden taviz vermediği için tilkilerin sofrasında yeri olmadı. Para-pul işlerine tenezzül etmedi. Karizmasını, toplumdaki karşılığını pazarlık masasına sürüp, çıkar peşine düşmedi. Dosdoğru yaşadı ve geride pürüzsüz, lekesiz bir mânevî miras bıraktı.

Başbakan olsaydı, devlet rantı üzerinden iktidar hesapları yapar mıydı? Devletin parası ile kendisine ve partisine ikbal satın alır mıydı? Muhsin Başkan’ı bir kupon arsanın peşine düşüp, hesabını yapan biri olarak tahayyül edebilir misiniz? O kadar gadre, haksızlığa uğramış biri olarak, yargının hükümet zoruyla iflas etmesi ihtimali karşısında nasıl bir tutum takınırdı? Aynı kıbleye yöneldiği insanlara, partisine destek vermedikleri için imha savaşı açar mıydı, olmadık hakaretlerde bulunur muydu? Sorularımızın cevaplarını bize yaşarken ve inançlarını-değerlerini yaşatırken verdi. Nasıl olsa hepimiz bir gün, hesap gününe kadar yerin altında, geride bıraktıklarımız nispetinde yaşamaya devam edeceğiz. Acaba kaç kişi birileri için “yaşasaydı ne derdi?” diye sorma ihtiyacı hissedecek?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums