Gülen Cemaati’ni bitirmek

  • 27.07.2014 00:00

 Şahsi birkaç dostluğum hariç Cemaat’ten hayatımda sadece zarar gördüm. 90’ların sonu, 2000’lerin başında Cemaat’in şimdi sıradanlaşmış eleştirisini yaptığım için sansüre uğradım. O zamanki kimi yazılarımı kitaplaştırmak isteyen yayınevleri (bana özgü olmayan, her eleştiriye uygulanan) yayın-dağıtım şirketinin tehdidi nedeniyle basmak istedikleri kitabımı basamadılar. Sözlerimden zerre taviz vermedim. Şimdi cemaatsavar kaplan kesilseler de o yayıncılardan bazıları vaktiyle Cemaat korkusundan süt dökmüş kedi gibiydiler. Cemaat eleştirilerimin başında iktidar ve devlet merkezli olması ve Türk milliyetçiliği geliyordu. Cemaat her zaman yalakalığı dürüst eleştiriye tercih etti. Kendisinden başkasını düşünmedi. Sadece kendi davasına ihlas ile gömüldü. Gücü ve iktidarı araç olarak kullandığı için adalet’ten çok siyaset’e yakın düştü. Tedbir kültürü, otoriter ortamda hizmet ve siyaset yapmanın bir sonucuydu. Şimdi hükümetin devralıp daha az Türk daha çok Müslüman ettiği milliyetçi-mukaddesatçı söylem de yıllarca Cemaat’in elindeydi. Bugün hükümet, dün Cemaat’in sahip olduğu kibirle hareket ediyor. Ve Cemaat’i yapmakla suçladığı yanlışları Cemaat’e karşı işliyor.

Evet, bugün yaşanan krizin temelinde Müslüman’ın Müslüman’ın bencilliğiyle karşılaşmasıvar. O hiç anlayamadığımız diğer Müslüman ülkelerdeki Şii-Sünni çatışmaları, Sünni geleneğin hatırlamak bile istemediği sahabeler arası savaşlar hep böyle farklı içtihatların politizasyonu ile ortaya çıkan trajik durumlardı. Farkında değiliz, bugün onlardan biri yaşanıyor. “Mukabele-i bilmisil kaide-i zalimanesi” ile intikam alınmaya çalışılıyor.

Cemaat’e yönelik tasfiye ve tutuklamaların artacağı yazılıyor. Doğrusu Cemaat, yollarını ayırdığı AK Parti aleyhinde (hangi sebeple olursa olsun) elindeki bürokratik inisiyatifi kullandığı için bunun bir siyasi bedelinin olması normaldir. Fakat siyasi hesaplaşmanın, kimi kadro tasfiyelerinin ötesinde Cemaat’i topyekûn yok etmeyi amaçlayan bir hâle bürünmesi ne demokrasiyle ne de İslam’la bağdaşır. Gülen Cemaati’nin siyasetini ve kimiaraçlarını yanlış bulabilirsiniz ancak Cemaat’in amacı konusunda ortaya atılan itham ve iftiraların hakikatle ve insafla alakası bulunmuyor. Siyasi düşmanınızı aynı zamanda dinin düşmanı gibi göstermek, size ihanet etmiş bir siyasi aktörü vatana ve İslam’a ihanet eden bir aktör gibi sunmak insafsız bir sığ siyasettir.

Gülen Cemaati’nin itici çok tarafı vardır. Ama Allah için bu cemaat İslam’a çok hizmet etmiş, yüzbinlerce gencin imanının kurtulmasına vesile olmuştur. Cemaat’in amacının iyi olduğunu nereden biliyorsun diye sorabilirsiniz. Elcevap: Bir ağaç verdiği meyvelerinden tanınır. Gülen Cemaati’ndeki insanları komitecilikle, bencillikle, yanlış siyasetle suçlayabilirsiniz ama onları vatan haini hele hele dine ihanet eden tipler gibi gösteremezsiniz. Bunu vicdanlar kabul etmez. Gülen Cemaati’ndeki insanlar maneviyat noktasında takva insanlardır. Dünyevi makam ve siyasi isabet ayrı şey ama şahsi fazilet ve kemalat noktasında Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen’in eline su bile dökemez. Ve bugün istihbarat memuru veyasonradan görme siyasi tarafgirlikle kraldan çok İslamcı kesilenlerin iftiralarının beş para kıymeti yoktur. “Kürtlere düşman bu cemaate nasıl sahip çıkıyorsun” diye çok soruluyor.Cemaat’e değil varsa hakka sahip çıkıyorum ve yanlış nerdeyse onu eleştirmeye çalışıyorum. (Bu sene çağrıldığım Abant Platformu’nda Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticilerine Cemaat’in kamuoyundan geçmişteki yanlışlarından dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledim. Cemaat’in masumiyete çekilmek suretiyle vicdanlarda aklanması mümkün. Fakat beni ciddiye almaları için bir sebep yok.)

Yaklaşık altı yıldır New York, New Jersey bölgesinde yaşıyorum. Gülen’in bulunduğuPensilvanya’ya bir buçuk saatlik mesafedeyim. Bir gün olsun merak edip gitmedim. Bugün Fethullah Hoca’yı linç etmek isteyenler ise övgüler eşliğinde bu yolları çok aşındırmıştır.Dünün güç yalakalarına da bugünün iktidar sarhoşlarına da saygı duymuyorum. Ve vicdanım diyor ki siyasi bedeli ödetildikten sonra, Fethullah Gülen aleyhindeki bu linç ve iftira kampanyası elinizde ve yüzünüzde patlayacaktır. Çünkü tarafgirlikle kesensiyaset bıçağı gayretullah kemiğine dayandığında kaderin tokadı kaçınılmaz hâle gelir.

mucahitbilici@gmail.com

Twitter: @mucahitbilici

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums