Neden Muharrem İnce ismi tercih edildi?

  • 9.02.2018 00:00

 Artık isimler oturdu. Geçen hafta hatırlarsanız biz iki isim üzerinde durmuştuk. Sayın İnce ve Büyükerşen demiştik. CHP'nin kendi içerisinden bir isim çıkarması beklenirdi. Partiye yakışan da bu olmalıyıdı. Sayın Büyükerşen CHP içerisinde çok değer gören bir isim. Eskişehir'e çok büyük katkıları var. Ama Muharrem İncenin bu kampanyayı çok daha dinamik şekilde yürütebileceği düşünüldü. Aradaki yaş farkının da söz konusu olduğu söylendi bana. Sayın İnce parti içi liderlik yarışından da tecrübeli bir isim. Kalabalıklara konuşma açısından hitabeti de kuvvetli.

KILIÇDAROĞLU YA DA İNCE SIKINTI YAŞAYACAK

Bu iş o kadar kolay değil. Ben bu kadar basitleşmemesinin gerektiğini düşünüyorum. Ankara'da şöyle konuşalar da var. Önemli adaylar var. Sayın Cumhurbaşkanı, İnce, Akşener, Karamollaoğlu gibi. Ama şu var bu seçimler CHP'nin kendi oyunun ve Muharrem İnce'nin de Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyun ayrı ayrı değerlendirileceği bir seçim. Muharrem İnce'nin aldığı oy partininkinden yüksek ya da düşük olursa değişik durumlar olabilir. Sayın Kılıçdaroğlu ya da sayın İnce'den birisinin sıkıntı yaşayacağı kesin. Düşük olursa bak bizim oyumuz bu sen bu kadar aldın denilebilir. Yüksek olursa ise İnce bunu direk dillendirmese de bu algı oluşur.

MUHARREM İNCE DAHA ISINMA AŞAMASINDA

Çok karmaşık bir süreç söz konusu. Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı için, Kılıçdaroğlu parti için çalışacaklar. Ve masa başında bunu çok iyi konuşmaları lazım. Herhangi bir fikir ayrışmasını vatandaşlarımız çok kolay yakalayabilir. Muharrem İnce daha ısınma aşamasında bence. Bence Baykal'a daha yakın bir konuşma tarzıyla sert tarzda bir kampanya geçecek bence.

İNCE, ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bence çok doğru bir hareket yaptı. AK Parti'de görüşmenin olması çok doğru bir karar. İki liderin bu şekilde görüşmesi bence çok güzel. Ama sahaya indiklerinde çok sert kampanyalar olacak. Karşılıklı nezaket ziyaretleri olması çok önemli.

İNCE'NİN SÖYLEMLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Muharrem Bey söylemlerini çok iyi dizayn etmek zorunda. İyi Parti ile geçişkenlik var. İkisi baktığınızda ittifaklar ama bir yandan da bu geçişkenlikten dolayı birbirlerinden oy almaya çalışacaklar. Kesişim kümelerindeki çatışma çok büyük.

EKONOMİ AĞIRLIKLI SEÇİM

Bu seçim çok açık söyleyeyim, ekonomi ağırlıklı bir seçim olacak. Evet bir ekonomik kumpas var. Ve bütün çevreler bu kumpasa karşı kimin neler yapacağını merak ediyorlar. Herkes tüm liderlerden oyunu nasıl bozacaklarını duymak istiyor. Bu dolar nasıl düşecek onu duymak istiyorlar.

DEVLET ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

Malumunuz başkanlık sistemine geçileceği için, devletin de bunun çalışmasını yapması lazım. Ankara'da daha önce çok önemli görevlerde bulunan bir isim başkanlığında önemli çalışmalar yapılıyor. Yurt dışına gidilip geliniyor. En az üç dört aydır bu çalışmalar devam ediyor. Ne gibi aksaklıklar olabilir. Daha önceki örneklerde neler yaşanmış gibi sorulara yanıt vermek için devlet çalışma grubu oluşturuldu. Çünkü seçimin ertesinde sistem değişecek. Bir devlet bunun çalışmasını mutlaka yapmak zorundadır ve bu çalışmalar yapılıyor.

ÖSO ÜZERİNDEN OYUNLAR OYNANMAYA ÇALIŞILIYOR

Biz seçim telaşına düşmüşken dünyadaki diğer ülkeler biz beklemeyelim demeyecektir. Tam tersi bunu fırsat bileceklerdir. Ama ülkemizde siyasetten uzak devletimizin bekasını savunan kurumlarımız var. Suriye konusunda bundan 2 ay öncesinde biz hep Afrin'i konuşuyorduk. Kısa sürede muazzam şekilde bu operasyonu tamamldık. Artık sistem oturduktan sonra hayatın tekrar normale dönmesi konusunda adımlar atılıyor. BAE ve Suudi Arabistan gibi oyuna yeni girmeye çalışan aktörler var. Yerel halk ve ÖSO üzerinden oyunlar oynamaya çalışıyorlar. Türkiye bunların farkında.

IRAK SEÇİMİNİN ARDINDAN YOL ALINACAK

Irak konusu da hala Türkiye'nin gündeminde ve planlamalar yapılıyor. Biliyorsunuz Irak'ta seçimler var. Yeni yönetimle Türkiye ilişkilerini revize ederek ona göre yürüyecek. Irak ve Suriye konusunda aslında herşey şimdi başlıyor. Siyasi başarının da sağlanması ve askeri harekatın etkilerinin devam etmesi gerekiyor. Boş bıraktığınız an doldururlar. Sivil unsurların şu anda nifak sokmaya çalıştığı şeklinde çok önemli bilgiler geliyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums