CHP'nin adayı kim olacak?

  • 3.02.2018 00:00

 Ankara'da şu anda bir kaç farklı boyutta gelişmeler yaşanıyor. Adaylar kendi gelecekleri ile uğraşıyorlar. Başkanlık sistemi ve adayların kim olacağı konuşuluyor. Bir de tabii işin genel seçimler, partilerin alacağı sandalye sayıları ile ilgili boyutu var. Son bir kaç güne kadar bir kaç ana soru vardı. Bir tanesi sayın Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı. Kulakları sağır eden bir sessizlik vardı. Bu sessizlik artık ne olacak diye büyük bir meraka ve hatta gerginliğe neden olmuştu. Ardından ikinci soru da CHP'nin adayının kim olacağı şeklindeydi. Aslında en başından beri Meral Hanım'ın adaylıktan geri adım atmaması elimizdeki en iyi doneydi.

AK PARTİ İLE BİRLİKTE YÜRÜMÜYORUM MESAJI

Sayın Gül bu konuyla alakalı bir açıklama yaptı. Ama bu açıklama kendisinin aday olamayacağı ile birlikte, bundan sonra AK Parti ile olan ilişkilerinin de köprüleri tamamen atmak demesek DE geriye dönüşü çok zor olacak şekilde kopuşunun ön habercisidir. Yaptığı açıklamalara bakınca yani ben adayım deseydi belki daha az zedelenirdi AK Parti ile ilişkileri. Ama içine yerleştirdiği cümlelere bakıldığı zaman AK Parti ile beraber yürümüyorum mesajını görüyorsunuz. Satır aralarına bakıldığında AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yolunu ayırdığını görüyorum. Çünkü eleştirel anlamdaki cümleler direk AK Parti'yi hedef alan cümlelerdi.

MUTABAKAT SAĞLANIRSA BEN ADAYIM ANLAMINA GELİR

Bu güne kadar bazı imaları vardı ama bu kez çok net köşeli ifadeler kullandı. Ayrıca geniş bir mutabakat olsaydı arkamda demek aslında ben sayın Cumhurbaşkanı'na karşı aday çıkmayı ciddi, ciddi düşündüm ama gerekli oranları görmedim demek. Bu açıklama aynı zamanda bu mutabakat sağlandığı gün ben adayım anlamına da gelir. Bundan sonra AK Parti ve Abdullah Gül'ün izlediği yol biz gazeteciler için takip edilmesi gereken bir konudur.

BENCE CHP'NİN ADAYI BÜYÜKERŞEN

Diğer konu sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olarak kimi açıklayacağı. Muhtelif senaryolar, dedikodular ve kulisler de var. Herkes bir ismi kesin bir yerden duyum aldım diye birbirine söyler. Ama başkentte üç tane şey vardır. Tahminler, temenniler ve haberler. Şu an temenniler ile tahminler arasında biz dolaşıyoruz. Kesin kararlara varıldığını şu an için sanmıyorum. Yılmaz Büyükerşen, İlhan Kesici, Muharrem İnce, Kemal Bey'in olabileceği söyleniyor ama düşük ihtimal. Geçen hafta Abdüllatif Şener ismi de ortaya atıldı. Ben hepsine marjla yaklaşıyorum. Büyükerşen, Kesici veya İnce olursa ben şaşırmam. Ama diğer isimlere temkinli yaklaşmak lazım. CHP'ninn tabanına açıklayabileceği bir aday getirmesi lazım. Yoksa geçen seçimlerdeki sıkıntıları yaşarlar.

SON KULİS BİLGİLERİ

Siyasette bir saatte bile neler değişebildiğini görüyoruz. CHP kulislerinden son gelen bilgilere göre Büyükerşen, Kesici ve İnce'nin parti içerisinde hatırı sayılır derecede destekçisi bulunuyor. Zaman, zaman bazı isimler diğerinin önüne geçse de bu üç isimden herhangi birisi Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanırsa şaşırmamak lazım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums