Bakan Zeybekçi’ye göre ekonomideki en büyük sıkıntı ne?

  • 27.02.2018 00:00

  HAFTASONU, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Denizli İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde Pamukkale’de düzenlenen önemli bir toplantıya katılma fırsatı bulduk.

 
Tekstil ve Hazır Giyim Sektörleri İstişare Toplantısı'na bu alanın en önemli isimleri ve başkanları katıldı. Ben de son iç ve dış gelişmelerle ilgili nacizane bir sunum yaptım.
 
Ancak toplantı öncesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi oldukça ilginç açıklamalar yaptı. Ve ben de bunları sizler için dikkatle not ettim.
 
Aynı zamanda da Denizlili olan Nihat Zeybekçi kabinede ters düşeceğini bilse de doğru bildiğini söylemesi (mesela OHAL’in bir an önce kalkması çıkışı) nedeni ile bir çok çevrede yakından takip edilen bir isim.
 
Hatta, son kabine değişikliğinde kendisinin görevden alınacağını iddia edenlere; görevinde kalıp, aynı doğruları söylemeye devam ederek yanıt veren Zeybekçi’ye dün tüm sektör başkanlarının her şeyi açık açık söylemeleri de hoşuma gitti.
 
Nihat Zeybekçi’nin yaptığı gibi; karşılıklı samimi bir ortam bakanlarla, halk ve ilgili sektör arasında kurulursa bundan şüphesiz en çok ülke kazanır.
 
Hele bu Türkiye’nin moral, güç ve başarı dinamosu ihracatçılarla yine onların içinden gelen bir bakan arasında olunca daha da keyifli oluyor.
 

SIKINTI NE?

 
Bakan Zeybekçi dün aslında herkesin gelecekle ilgili merak ettiği soruya kendi perspektiflerinden bir yanıt verdi ve ‘2018 ile ilgili bütün beklentilerimiz pozitif’ dedi.
 
Ancak ardından da ekledi; ‘Sıkıntımız enflasyon ile mücadele...’
 

GIDA SEKTÖRÜNE PAKET

 
Ve fiyat artışlarında hep başı çekerek enflasyonu tetikleyen gıda sektörü için de sürpriz bir yeni paket çıkışında bulundu;
 
"Özellikle gıdanın, aşırı oynak fiyatlanan gıdanın enflasyon üzerindeki etkisini minimize etmek içinde çok önemli bir paketi de yakında Başbakanımız açıklayacak. Çok önemli, ta ki üretimden tüketime kadar olan bölümün, nasıl entegre bir şekilde desteklendiğini göreceksiniz. Bu paketle, gıda sektörünü nasıl teşvik ettiğimiz, güvence altına aldığımız
anlaşılacak." dedi.
 
Durum böyle...Bakalım yeni pakette gıda sektörü nasıl bir teşvik düzenlemesi ile karşılaşacak?

.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums