Sınır ötesi artık öte değil

  • 15.01.2018 00:00

 Sayın Cumhurbaşkanı Afrin ile ilgili olarak artık zaman zikretmeye başladı . Son konuşmasında ; Ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler , Münbiç için ise Verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz ifadesini kullandı.

Bu konuşmayı bir geri sayım olarak mı yoksa bir gözdağı olarak mı alalım diye soran çok kişi oldu. Açıkcası geri sayım Fırat Kalkan’ı ile zaten başlamıştı. PYD ye yönelik olarak yapılan askeri operasyonlar bir iş planı çerçevesinde zaten yürütülüyordu. 

Burada sorun olan Suriye içindeki diğer güçlerin ikna edilme süreçleriydi. Bu süreçler uzadıkça Afrin’den vazgeçilmiş gibi bir algı oluştu. Ama işin aslı öyle değildi. Öncelikle kantonlar arasındaki bağın kesilmesi için uğraşıldı, ardından Fırat Kalkan’ı bölgesi ikame edilmeye çalışıldı. Türkiye’ye yakın olan ÖSO mensubu sayısı bir plan dahilinde artırılmaya çalışıldı. Afrin önce üç taraftan kuşatma altına alındı. Ardından İdlip operasyonu ile kuşatmanın son halkası tamamlandı. 

Yeni birlikler bölgeye gönderilerek sınır güvenliği artırıldı. Topçu atışları ile operasyon öncesi mevzilerin yumuşatılması işlemine başlandı. En son olarak da Rusya’nın bölgedeki askerlerinin çekilmesi beklendi. 

Tabiki PYD de de bu zamanı kendi lehine kullanmak için oldukça yoğun çalışmaya başladı. Rakka operasyonu ardından bölgeye militan ve ağır silah sevketti. Yer altına inerek hazırlık atışlarından korunacakları sığınaklar kazmaya başladılar. 

Maalesef bütün süreçler çift taraflı işler ve hazırlıklar yapılır. Türkiye elinden geldiğince bu süreci akıllıca kullandı. Şimdi sürecin nasıl işleyeceğini hep beraber göreceğiz. 

Bir sabah yüze yakın hedef vurulduğunda artık geri sayımda bitmiş olacak. 

Bu yazıyı hazırlarken Çukurca bölgesindeki askerlerimize sınır ötesinden gelişmiş bir anti-tank füzesi ile PKK terör örgütü tarafından saldırı düzenlendi. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. 

Bu yaşananlar sınır ötesininin neden öte olmadığını bir kez daha bize gösterdi. Sınır güvenliği için bu terör örgütün sınırdan kazınması gerekiyor. 

Allah operasyon sahasındaki herkesin yar ve yardımcısı olsun. 

VURUN ABALIYA

Çok az sayıda uluslararası başarı sağlayan sporcu yetiştiriyoruz yetiştirdiklerimizi de kendimiz alaşağı etmek için uğraşıyoruz. 

Arda Turan’ın hikayesini ve hayatını biraz olsun araştırmış olsaydınız geldiği noktanın ne kadar zor olduğunu görürdünüz. Kendi emeğiyle ve hırsıyla bu noktalara kadar geldi . Kale arkasında top toplarken son olarak Barcelona’da top oynadı. 

Kariyerinde elde ettiği başarıları alt alta yazmaya  çalıştım buraya sığmayacağı için vazgeçtim. La Liga gibi bir ligde kendini ispatlayarak Atletico Madrid’ten 41 milyon Euro ya Barcelona’ya transfer oldu. Bu bir Türk futbolcusunun bildiğim kadarıyla aldığı en yüksek bonservis bedeliydi. 

Son günlerde hakkında yazılan çizilenlere bakınca açıkcası üzülmeden edemedim. O bizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etti,  kariyerinde en iyi noktalara geldi. 

Diğer genç futbolcular içinde bir başarı hikayesini temsil etti. 

Ben senin bizim için yaptıkların için teşekkür ediyorum . İnşallah bundan sonra oynadığın futbol ile sana laf söyleyenleri bir kez daha utandırırsın. 

Arda Turan ın futbolcu olarak getirdiği çıta orada duruyor.  bir sonraki onu geçene kadar bari, biraz az bağırın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums