Evangelistler, Siyonistler, Trump ve Kudüs

  • 20.05.2018 00:00

 ABD Başkanı Donald Trump, hayat kadınlarıyla olan ilişkilerinden tutun yaşam tarzına, dindar Hıristiyan Amerikan halkını pek de onaylayacağı bir figür değil. Ama son dönemde, özellikle de Evangelistler arasında, Trump’ın popülaritesi artıyor.

Trump’ı eski Pers Kralı Kiros’a (Cyrus) benzeten Evangelistlerin sayısı da günden güne artış gösteriyor. Kiros, Eski Ahit’e göre Milattan Önce 6. yüzyılda yaşamış, Babil’i fethederek, İsrailoğlulları’nın sürgününe son vermiş bir kral; onun sayesinde İsrailoğulları bugün İsrail olarak andıkları topraklara dönüyor ve Kudüs’te bir tapınak inşa ediyorlar.

Evangelist teolog Lance Wallnau’dan Evangelist lider Mike Evans’a pek çok isim Trump’ı “günümüzün Kiros’u” olarak anarken, Kiros’un da Trump gibi pek de dindar biri olmadığını, ama “Yaratıcı’nın kutsal amacı için bir araç, bir taşıyıcı” olduğunu söylüyor. Üstelik Trump’ı Kiros’a benzetenler sadece Evanjelistler de değil...

Mart ayında Washington’ı ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, “Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesini sürgündeki Yahudilerin Babil’e dönmesine ve Kudüs’te tapınak inşa etmelerine” ve Trump’ı da “buna imkan sağlayan 2500 yıl önce yaşamış Büyük Kiros’a” benzetmişti. Aynı günlerde İsrail’in Mikdaş Eğitim Merkezi Trump ve Kiros’un yan yana resmedildiği bir madeni para basmıştı. Yahudilere göre de Kiros dindar değildi, hatta Yahudi bile değildi; ama “Tanrı’nın kutsal planını uygulamaya koymak için kullandığı mükemmel bir araçtı.” Yani Trump hem Evangelistlerin hem de Siyonistlerin gözünde Büyük Kiros gibi, dinle ahlakla alakası olmayan ama kutsal planın işlemesi için ‘seçilmiş kişi’, ‘bir araç’ sadece.

Trump’ın Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı alması da, Evangelistler için bu bağlamda ‘bir kehanetin tamamlanması’ anlamına geliyor. Amerikan Evangelist inancına göre, Hz. İsa çok yakında dünyaya geri dönecek ve Kıyamet Savaşı’nı (Armageddon) başlatacak. Evangelistler, bunun olabilmesi için, önce Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması gerektiğini düşünüyor. Merkez sağda duran Hıristiyan Amerikalılar için büyükelçiliği Kudüs’e taşımak, sırf İsrail’le dayanışma içinde olmak için yeterli sebep; ama Evanjelistler bu hamleyle İncil’e dayalı kehanetin gerçekleştiğini düşünüyorlar.

2010’da Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı bir ankete göre, tüm Amerikalıların %41’i ve Beyaz Evanjelistlerin %58’i bu kehanetin gerçekleşmesini arzuyla bekliyor. Bu inanışa göre, İsa’nın yeryüzüne döneceği tarihin en geç 2050 yılı olması gerekiyor. Yıllarca kilise kürsülerinde, sokaklarda, televizyon ekranlarında İncil’in gelecek tahminlerini, kıyamet senaryolarını bağıra bağıra anlatan, İsa’nın gelebilmesi için Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması gerektiğini söyleyen, Amerikan dış politikasının yeterince İncil çizgisinde olmadığını söyleyerek şikayet eden Evangelistler şimdi oldukça keyifli; çünkü uzun zamandır bekledikleri gerçekleşiyor.

Evangelist Armageddon inancına göre, son savaşın çıkması için üç olayın gerçekleşmesi gerekiyor. Yahudilerin Filistin topraklarını ele geçirmesi, -- bu hali hazırda İsrail Devleti’nin 1948 yılında kurulmuş olması nedeniyle gerçekleşmiş sayılıyor. İkincisi, Kudüs’ün İsrail Devleti’nin Başkenti olması, Trump’ın Kudüs’ü başkent olarak tanıması ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını bu adımın tamamlanması için büyük oranda belirleyici görüyorlar. Ve üçüncüsü, Yahudilerin bugün Mescid’i Aksa’nın yer aldığı lokasyonda Süleyman Mabedi’ni inşa etmeleri.

Evangelistler, bu üç olayın gerçekleşmesi neticesinde İsa’nın yer yüzüne geri geleceği ve Kıyamet Günü’nü başlatacağını düşündükleri için İsrail’e ve Siyonizme sempati duyuyorlar; ancak İsa geldiğinde hala Hıristiyan olmamış olanların, ki buna Yahudiler de dahil, cehenneme gideceğini düşünüyorlar. Yahudiler de zaten Hz. İsa’yı Peygamber olarak dahi görmüyorlar. Yani özetle, biri Hıristiyan öteki Yahudi iki aşırı dinci ekol, sonunda diğerinin cehennemde yanacağı ön kabulüyle ittifak ediyor. Bu uğurda bir büyükelçilik açılışındaki protestolarda sadece bir günde 61 kişiyi öldürebiliyor, bunun açıklaması İsrail’in Hükümet Sözcüsü Mayaan’ın ifadeleriyle “Herkesi hapse koyamayız ya,” oluyor. Ve tüm bunlara rağmen radikal olan, aşırı olan, demokratikleşemeyen, insan haklarına saygı göstermeyen vs. hep Müslümanlar oluyor. Dabık’ta “Melhame-i Kübra” yaşanacağını iddia eden vahşi terör örgütü DAEŞ’in mentalitesinden hiç farkı olmayan bu zihniyetin ABD ve İsrail’de yönetimde olması ise, “gülsek mi ağlasak mı?” dedirtecek cinsten.

Büyükelçilik açılış seremonisi sırasında açılış konuşmasını yapan Dallas Mega Kilisesi Pastörü Robert Jefress, Yahudilik ve Mormonluk dahil tüm dinlere inanların sonsuza kadar cehennemde yanacağını söylediği ateşli konuşmalarıyla tanınıyor. Kapanış konuşmasını yapan bir diğer Evangelist rahip John Hagee ise, “Hitler’in Yahudileri anavatanlarına döndürmek için Tanrı tarafından gönderilmiş olduğunu” söyleyen, bu ve bunun gibi çılgın sözleriyle bilinen biri.

Şaka gibi ama Hollywood filmlerinde görünce güldüğümüz o garip “Kıyametçi” tipler şu anda Amerikan iç ve de dış siyasetinin içinde artık. Çay Partisi zihniyetini aşırı sağdan merkeze taşımayı akıl edenler, oy veren olarak da kendisine Evangelist tabanı seçmiş durumda. Bunun için yanına Başkan Yardımcısı olarak koyu Evangelist Mike Pence’i de ekleyerek Trump’ı Başkan yaptılar. Özetle kim kimi kullanıyor belli değil... Evangelistler mi savaş çıkarmak için Trump’ı? İsrail mi ABD desteğini almak için Evangelistleri? Yoksa Trump mı başkanlık için hepsini? Bunca delilik içinde, Allah aklımızı korusun...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums