Kılıçdaroğlu darbeye ‘tiyatro’ mu demek istiyor?

  • 6.02.2017 00:00

  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na göre “15 Temmuz gecesi yaşananlar kontrollü darbe olabilirmiş.” FETÖ'ye göre de olanlar bir tiyatro idi malum.


O gece oturduğumuz çay bahçesine, kan ter içinde giren çocuklar “Vatan'a tanklar geldi!” diye bağırdığında ben de önce “Şaka olmalı” diye içimden geçirdim. Öyle olmadığını caddeye inip sıraya dizilmiş tankları görünce anladım. 23:00-23:30 civarıydı, belki her şey yeni başlıyordu ama darbecilerin hiç şakaları yoktu.

İlk andan itibaren tankların üstünden ateş açmaya başlamalarına rağmen arka arkaya fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştığımda muhtemelen takipçilerimin bazıları da kötü bir şaka yaptığımı düşündü. Ama bağırış çağırışların, silah seslerinin duyulduğu videoları görünce anladı ki olanlar buz gibi gerçekti.

O gece Vatan Caddesi'nde o mücadele verilmeseydi, darbeciler İstanbul Emniyet'i ele geçirseydi tablo nasıl olurdu, İstanbul'da daha kaç kişi şehit edilirdi düşünemiyorum. Araçlarıyla yolu kapatarak tanklara etten duvar ören halk yüzünden darbeciler hava desteği istemiş, gelen helikopterin inişini engelleyenlerden Mehmet Güder şehit olmuştu. Güder'in ailesine sormak lazım; 15 Temmuz tiyatro muydu, kontrollü darbe miydi?

Gece ilerlerken Saraçhane'ye doğru yola çıktığımızda İstanbul'un üzerinde savaş uçakları uçmaya başladı. Camları şangırdatan, çerçeveleri indiren jet uçuşları çocukları, bebekleri bile korkudan titretti. Konuşmayı sökenlerine sormak lazım; acaba 15 Temmuz bir oyun muydu?

Saraçhane'ye girdiğimizde, İstanbul adeta düşman askerlerince işgal ediliyormuş gibi hissettim. Mahşer yerine dönmüş meydanda vurulanların biri geliyor, öteki gidiyordu. Sela seslerinin, itfaiye sirenlerinin içinde kulakları yırtan aralıksız silah sesleri arasında, bir cephe savaşının göbeğine düşmüştük adeta. O an benim düşündüğümü oradaki herkesin düşündüğünü biliyorum: Onları durduramazsak ölen sadece oradakiler olmayacaktı. Gözlerimizin önünde şehit düşen 17 kişiye keşke sorabilsek: 15 Temmuz kontrollü darbeyse, kontrol kimdeydi?

Kılıçdaroğlu, belki o gece 23:15 sularında indiği Atatürk Havalimanı darbeciler tarafından kapatılmışken, oradan kimsenin çözemediği şekilde çıkmayı başarıp ortadan kaybolduğu için o gece İstanbul'da yaşananların boyutunu anlamamış olabilir. Ankara'da olmadığı için düşen bombaları görmemiş olabilir. Ama en azından 248 şehit ailesinden, yüzlerce gaziden, binlerce kahramandan bazılarıyla buluşup onların anılarından bir parça olsun nasiplenebilir. Böylece parçaları birleştirebilir.

CHP lideri binlerce sayfalık iddianameleri belki okumaya fırsat bulamıyor olabilir, ama emrinde çalışan binlerce kişiden özet isteyebilir; sadece Ankara, İstanbul'da değil; çok sayıda şehrinde kalkışmaya tanklarla, uçaklarla yapılan katılımı görebilir. Adil Öksüz'ün, yakalanan diğer dört sivil FETÖ'cünün ABD ve Ankara seyahat geçmişlerine, telefon ve para trafiğine bakabilir; ya da kalkışmanın koordinasyonunu sağlayan Tümgeneral İdris Aksoy'un 15 Temmuz gecesi ABD'deki bir hatla 9 kez görüştüğünü, kalkışma başarısız olunca da ABD ve İngiltere'deki bazı telefon hatlarıyla toplam 12 kez görüştüğünü görebilir. Belki o zaman Kılıçdaroğlu darbenin kontrol merkezinin neresi olduğunu anlayabilir.

Adana, Kayseri, Diyarbakır ve diğer şehirlerde darbeye desteğe yeltenen üsleri, üslerden kalkan uçakları, uçaklara yerleştirilen hedef tespit edicileri, kışlalarını terk eden tanklara ekleyebilir. Allah aşkına 11'i bombalama faaliyeti yapan 25 F-16 uçağının kullanıldığı hangi darbe kontrollü olabilir?

Kılıçdaroğlu kontrollü darbe kanısını güçlendirenin FETÖ'cülerin ifadeleri olduğunu söylüyor. Öyleyse izahat getirmeli: En mahir oldukları iş yalan söylemek olan FETÖ'cüler doğru söylüyor da,darbeyi desteklemediği için darbeciler tarafından zorla tutulan, bezle ağzı, burnu kapatılan, elleri plastik kelepçe ile bağlanan, silah doğrultularak tehdit edilen, bunun üzerine “sık ulan” diye tepki gösteren Genelkurmay Başkanı mı yalan söylüyor?

Kılıçdaroğlu belki Cumhurbaşkanı'nı öldürmek için Marmaris'e yollanan suikast timini müteakip onu havada vurmak için kalkan iki F-16'yı, kendisinin kaçtığı Atatürk Havalimanı'na Erdoğan'ın peşinde bir katil sürüsü varken ne şekilde inebildiğini, indiğinde kendisini pazarlığa zorlamak için ses bombası etkisi yapan diğer iki F-16'nın üzerindeki baskıyı nasıl artırdığını, FETÖ'cülerin kendi internet televizyonlarında aynı saatlerde Erdoğan'ı 'asker'le masaya oturmaya davet ettiğini göremiyor olabilir; böylesi bir baskıya 'ölümüne' direnecek bir irade nasıl bir şeydir, anlayamıyor olabilir. Ama en azından FETÖ'cülerin 'tiyatro' iddialarını taklit ederek 'kontrollü darbe' gibi altını dolduramayacağı laflar etmeyebilir; vatan evlatlarının aklına, şehadetine, zaferine çamur atmayabilir.

Haftalardır 16 Nisan'da 'Evet' çıkarsa, Cumhurbaşkanı'nın kararnamelerle ülkeyi bölebileceğini, memleketi satabileceğini, hatta lokantaları falan kapatabileceğini söylerken aslında, “Bu işi size bırakırsak anca kötü, ahlaksız, alçak birini Cumhurbaşkanı seçersiniz,” diyerek milleti aşağılayan Kılıçdaroğlu, şimdi de 15 Temmuz'un kontrollü darbe olduğunu iddia ederek, “Siz tankları durduramazsınız, darbecilere karşı koyamazsınız. Bu olsa olsa kontrollü bir darbedir, çünkü siz böyle bir şeyi başaramazsınız,” diyor; halkı bir kez daha hor görüyor.

CHP lideri, FETÖ içeride ve dışarıda 15 Temmuz'a 'tiyatro' derken, 'kontrollü darbe' hediyesiyle onlara can suyu oluyor. Darbecilere kucak açan ülkelerin arayıp da bulamadıklarını ellerine veriyor. Dahası, önce Galatasaray Spor Kulübü, sonrasında FETÖ medya yapılanması davasında gelen tahliyelerle yargıdan, ardından Türkiye'nin en büyük markalarından biri olan Ülker'in içinden, yani iş dünyasından, Pensilvanya'daki 'Büyük Birader'e çakılan selamların sonuncusunun bir siyasi partiden gelmesine sebep oluyor.

İnsan haliyle merak ediyor, bu sıralı selamlar talimatla mı yapılıyor? Eğer talimatlara uyuluyorsa zamanında kimden ne alındı ki, bugün ikiletmeden hizaya geliniyor?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums