Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Ankaralı CHP’de Istanbul depremi

  • 4.05.2012 00:00

 28 Şubat’a sahip çıkılması gibi parti politikalarından ve yönetimin İstanbul İl Başkanlığı seçimine müdahale etmesinden rahatsız olan Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin istifa etti 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisindeki görevinden istifa etti. İstifa haberi Tekin’in önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir saat görüşmesinin ardından geldi. Tekin’in istifa restiyle parti içi muhalefetin fitilini ateşlediği, partiden ayrılmak gibi bir planının olmadığı belirtiliyor.

Tekin’in istifası dün saat 14.00’te toplanan CHP MYK’da da gündeme geldi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını “Böyle bir şeyi ilk kez sizden duyuyorum. Böyle bir şey olacağına da ihtimal vermiyorum. Bunlar asparagas” diye yanıtlarken, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler iddiaları doğruladı. Güler, dünkü MYK toplantısında Tekin’in durumunun değerlendirilmediğini, son kararı Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun vereceğini söyledi. CHP lideri, bu açıklamadan kısa bir süre sonra Tekin’in istifasını kabul etti.
 

İstifada iki önemli etken

Tekin’in yakın çevresinden isimler Taraf ’a yaptıkları açıklamada, “Bu kararı yaklaşık bir hafta önce aldı. Partinin etkin muhalefet yapamadığını, mevcut kadrolarla muhalefetin sürmeyeceğini düşünüyor. Ayrıca partide son dönemde çok etkin olan Alevi lobisinin örgütlerde yarattığı rahatsızlığın farkındaydı. Son anketlerde AKP’nin oyu artarken partinin oyları yüzde 18 seviyesine düştü. Gürsel Bey bu başarısızlığı dar grupçu yaklaşıma ve yönetim kadrolarının niteliksizliğine bağlıyor” yorumunda bulundu.

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir süredir yönetimin politikalarından ve örgütlenme üslubundan rahatsız olan Tekin’i istifanın eşiğine getiren iki somut gelişme oldu. Bunlardan ilki İstanbul il Başkanlığı seçimlerinde, Genel Merkez’in sürece müdahale etmesi. Tekin, kendisinin de, genel merkezin de bu sürecin dışında kalması, tabanın ve örgütün serbest bırakılması gerektiğini savunuyordu. Tekin’in İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’yı destekleyen partinin diğer Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’la arası da bu yüzden açıldı. Tekin’i sona getiren ikinci olaysa, kendi projelerinden biri olan CHP Halk Evleri ile ilgili. Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Mamak’ta kurulması planlanan CHP Halk Evi’nin açılışının, ilçede Halkevi faaliyeti yürüten sol gruplar tarafından protesto edileceği gerekçesiyle iptal edilmesi Tekin ile Genel Merkez arasında sert polemiklere neden oldu. Tekin’in “CHP Mamak’a giremiyorsa Hakkâri’ye nasıl gidecek” diyerek yönetime sert tepki gösterdi.

28 Şubat açıklamasından rahatsızdı

Kaynaklar, Tekin’in 28 Şubat soruşturmasının başlamasının ardından Genel Merkez’den ve Kılıçdaroğlu’ndan gelen açıklamalardan rahatsız olduğu, “Bize ne 28 Şubat’tan, sahiplenmek bize mi kaldı, altından 60 milyar dolar çıkınca da sahiplenecekmiyiz?” diye sık sık yakındığını belirtiyor. Tekin’in MYK’da Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve birkaç isim dışında kimseyle “arasının olmadığı” da ifade ediliyor. Tekin’in istifası sonrası, Tanrıkulu ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in de istifa edeceği iddia edildi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums