Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Türkiye aya bunlar yaya...

  • 12.01.2019 00:00

  Türk halkı yıllardır kullandığı modeli değiştirerek yeni bir hükümet modeline geçilmesine karar verdi. Artık ekonomiden siyasete ülkedeki tüm çarklar,'yi "çok düşünen" ecnebilerin de "pek arzu etmediği" bu Cumhurbaşkanlığı sistemine göre işleyecek. Henüz sürecin sancılı kurumsallaşma aşamasındayız...

Asıl mesele olan ekonomi yönetimi, küresel siyaset ve finans başkentlerininboyunduruğundan kurtarılıyor...
"Asıl meselenin" muhafızı yerli savunma sanayii dünya piyasasına girecek kadar atak yapmış durumda...
Ülkenin ordusu uzun bir aradan sonra parlamentonun talimatıyla, dışarıyı takmadan seferde. Güney sınırının hemen dibindeki coğrafyada, efendi değil hizmetkarı olduğu halkının güvenliğini ve çıkarlarını kolluyor. Üstelik bu kez sahada, Kıbrıs'taki olduğu gibi, kıytırık Yunan ordusunun himaye ettiği kıytırık EOKA'cılar yok. Hedefin canlı kalkanları bu kez ABD, Rus, Fransız özel kuvvetleri...
Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından bütün ABD, Avrupa ve bölge basını "Erdoğan'ın Türkiye'si nasıl bu kadar etkili oldu" sorusunu tartışıyor.
Farkında mısınız?

***

Öylesiniz elbette. Olmasanız ne yazıya buraya kadar tahammül ederdiniz, ne de Türkiye'nin geçirdiği evrim bu seviyelere gelebilirdi.
Çünkü İngiliz Standard Chartered PLC'nin, 2030'un ekonomik dünya devleri arasında beşinci sırada yer verdiği yükselen Türkiye'nin benzini olan sizler çoğunluksunuz.
Ne yazık ki, olaylara değil kişilere takılanların ya da psikolojik sorunlarını, komplekslerini siyaset konuşarak sağaltamaya çalışanların bu tabloyu görmesi çok zor.
Kafalarını deve kuşları gibi, ucu maziye çıkan çukurlara gömmüş, o onu demiş, bu şu cevabı vermiş diye kavga ediyorlar.
Sorsanız keyiflerinden değil elbette... Bilinçli oldukları için, ülke sorunlarınaduyarlılıklarından, kendilerinin ve Türkiye'nin geleceğini düşünmeleri sebebiyle sürekli didişiyorlar, beynimizi ütülüyorlar.

***

Bilinçli olan... Türkiye'de yaşayan ve geleceğini burada gören, akli melekeleri yerinde her yurttaşın gözü gibi koruması gereken bu sürecin ciddiyetine uygun davranmaz mı?
Ülke sorununa duyarlı olan... çizdiğim karmaşık denklemin gerçek sorunları dururken "'ı 'ın yerine Meclis başkanı yapacaklar" diyecek kadar uçmuş bir tipitipin muhalefet kayığında kürekçilik yapar mı?
Ya da geleceğini düşünen sağlıklı bir birey... cukkalı maaşını, köşesini, mebusluğu, danışmanlığı, müdürlüğü, memurluğu kaybedince "liyakat elden gidiyor uyanın Ey Cemaat-i Müslimin " diye nara atan ikbal pervanelerinin, yobazların, meczupların peşine takılır mı?
Bu çağda yaya kalmayın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums